Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tab paa finansielle kontrakter der kan rummes i tidligere aars gevinst


13191 PriceWatcher 9/6 2009 01:40
0
Oversigt

Hej pro investorer,

Jeg har endnu et skatte spoergsmaal, som jeg haaber at nogen herinde kan hjaelpe mig med:

Er her nogen der ved hvordan SKAT haandterer tab paa finansielle kontrakter i fx. 2008, hvis man har haft gevinst paa finansielle kontrakter i tidligere aar, fx. 2007.

Hvis man fx. havde DKK 10.000 i gevinst paa finansielle kontrakter i 2007, saa betalte man vel ca. 59% i skat af denne gevinst (hvis man ellers betalte top skat i 2007).

I 2008 har man saa et tab paa DKK 10.000. Da tabet kan rummes i de tidligere gevinster er det min forstaelse, at det skal fradrages i 2008. Er der nogen der ved hvordan SKAT haandterer dette? Genansaetter SKAT ens skat fra 2007, saa man i princippet faar de 59% tilbage man betalte af gevinsten i 2007, eller faar man blot fradrag i 2008 for tabet?

Hvis man blot faar fradrag for tabet i 2008, kan det jo meget vel vaere at der ikke er noget kapital indkomst at fradrage i 2008, hvorfor vaerdien af fradraget blot bliver ca. 33%. Det kan vel ikke vaere rimeligt.



9/6 2009 19:17 Insolvens 013249



Hej PW,

Først en lille service-meddelelse: Indlæg om skat hører vist hjemme under fanen "økonomi".

Dernæst omkring tab på finansielle kontrakter: Du kommer ikke nærmere ind på præcis hvilke typer finansielle kontrakter, som der er tale om. Det bør afklares. Som nævnt, så afhænger beskatning af de underliggende civilretlige dispositioner, og det kan have betydning, om der er tale om grise-futures eller CFD'er på OMX20-aktier.

Problemstillingen her er reelt periodisering. Beskatning foretages for hvert indkomstår for sig, og derfor kan der opstå sådanne situationer, hvor gevinst det ene år udløser beskatning, mens tab det næste år måske end ikke kan berettige til fradrag overhovedet. Yes...life is a bitch and then you get taxed !

Du ønsker reelt at foretage det, som kaldes carry-back. Altså at reducere en beskatning i et tidligere indkomstår med et tab fra et senere indkomstår. Det kan som grundprincip ikke lade sig gøre i DK skatteret. Og ja, det kan føles urimelig.

Tab på finanstielle kontrakter efter KGL er typisk kildeartsbegrænset. Det vil sige, at der ikke kan ske fradrag i andre typer kapitalindkomst end præcis fra samme kategori - altså finansielle kontrakter. Tab i et indkomstår fremføres derfor til modregning i gevinster i følgende indkomstår - og fortsat med kildeartsbegrænsning. Kommer der f.eks. aldrig senere sådanne gevinster, ja så går tabet tabt ;−) Hvilket jo også godt kan forekomme lidt urimeligt. Men sådan er lovgivningen.

Mvh.

Insolvens



10/6 2009 01:01 PriceWatcher 013273



Hej Insolvens,

Tak igen for dit svar. Skal nok huske at laegge fremtidige indlaeg om skat under oekonomi.

Mit spoergsmaal var saadan set hypotetisk, da jeg proever at finde ud af hvordan jeg skattemaesigt bedst handler gearede fonde som Xact Bear, SKF, FAS og FAZ, etc. og maaske ogsaa futures og valuta.

Hvis man forestiller sig, at man nogle aar har gevinst og andre aar har tab paa finansielle kontrakter, saa vil man alt andet lige, helst skulle have tabet foerst for ikke at risikere at miste penge paa Skat's periodisering. Det synes jeg da er lidt af et handicap at starte med som privat investor i finansielle kontrakter.

Saavidt jeg kan se har man ikke det problem hvis man kun er lang i aktier, da skattevaerdien af tab altid vil vaere den samme som skattepligten af gevinster.

Men nu handler jeg meget i gearede og somme tider short fonde, saa jeg overvejer om det derfor ville vaere smartest at investere og handle gennem et investerings selskab. Som jeg forstaar det beregnes der i et investeringsselskab selskabsskat af aarets netto resultat hvad enten dette stammer fra aktier, valuta eller finansielle kontrakter. Det vil ogsaa goere skatte regnskabet lettere, da man ikke skal holde styr paa hvad der er aktier og hvad der er finansielle kontrakter og valuta.

Ved du om man kan fradrage tidligere aars tab i senere aars gevinster ved beregning af selskabsskat i et investeringsselskab?



10/6 2009 17:50 Solsen 013327



Xact Bear er en investeringsforening, hvor du løbende skal beskattes efter lagerprincippet.

Dvs værdien til nytår indgår i opgørelse over tab/gevinster. Ikke kildeartsbegrænset kapitalindkomst.

Fiansielle kontrakter, mener jeg ikke er begræset så vidt som tidligere omtalt - men man puljer finansielle kontrakter. Tab er kildeartsbegrænset, men der er carry back regler tilbage til 2002.

Beskatning foretages i aktuel indkomstår og et evt. tab fratrækkes i året hvor det er opstået, såfremt man er beskattet tidligere af gevinst på finansielle kontrakter (2002 og fremefter). Lagerbeskatning også her.

FAZ/FAS mv aner jeg ikke hvor havner henne, men der er vel logik i, at de behandles som de svenske Bears/Bulls.

Dette er beskatning i personligt regi - andre regler i selskaber.



TRÅDOVERSIGT