Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Prisen på vindmøller falder


13226 9/6 2009 15:44
5
Oversigt

http://borsen.dk/investor/nyhed/159076/newsfeeds_rss/

Og kinesere tager ordrer fra Vestas

http://borsen.dk/investor/nyhed/159075/newsfeeds_rss/

Skal vi snart overveje den short op imod den længe imødesete nedjustering, som jeg VED de professionelle IKKE regner med....



9/6 2009 15:57 troldmanden 013227



Ret interessant de har fået fat på alle tilbuds priserne!

Vestas er faktisk noget billigere end hvad jeg forventede. Vi snakker 750.000 euro/mw mod den gængse pris på over 1 mio euro for en vesteuropæisk Vestas mølle. Nuvel vi snakker kinisisk producerede møller til disse projekter. Men troede nu alligevel ikke det kunne skrælle over 30% af prisen.

Og Nordex næste lige så billig som kiniserne. puha det kan de næppe tjene mange basøre på.

Men ja jeg har jo længe postuleret der vil komme en nedjustering fra Vestas. Jeg kan stadig ikke se hvordan de kan hive den hjem. Og nu er der gået snart 3 mdr siden årsregnskabet hvor de sagde de nok ville nedjustere hvis ikke der kom ordre inden Q1. Og nu her 1 mdr efter Q1 er der stadiggvæk stort set ingen ordre kommet. SÅ meget kan de altså helelr ikke masse igennem på godt 6 mdr.....



9/6 2009 16:55 Kenddinvare 013232



Ikke så mærkeligt at de kan holde produktionsprisen i ro med stadig større produktionsmængder og det sidste år har de også haft lavere råvarepriser. Men mon ikke forskellen på de to år i Kina især er markedssituationen, så det ikke holder i længere tid.

På lidt sigt kan konkurrence fra den nye mølletype "Windcube" komme på tale. Den køres op på at kunne placeres i bymæssige områer, men jeg kunne forestille mig, at den kunne blive konkurrencedygtig, hvor man har store, men knap så vindstærke områder til rådighed.
Prøv at klik ind på http://www.getsmartenergy.com/ g se det lille filmklip.



9/6 2009 18:06 troldmanden 013237



Formoder det er det her du hentyder til


09-jun 14:20 Vestas: Sænker priserne markant i Kina Finansnyhed

KØBENHAVN (Direkt) Den hårde konkurrence på det kinesiske vindmøllemarked tvinger priserne ned hos den danske vindmølleproducent Vestas. I den netop afsluttede licitation over 25 store offentlige vindmølleprojekter i Kina, har Vestas sænket priserne med hele 14 pct. i forhold til en tilsvarende auktion i august, erfarer nyhedsbureauet Direkt


Nu har jeg ikke lige de tal i hovedet. Men råvarepriserne alene kan ikke få prisen på en mølle til at falde 14%. Så det må være en kombination af bedre effektivitet på deres kinisiske fabrikker samt den øgede konkurrence der dermed også presser margin.

Men er stadig meget forbavset over Nordex priser.......



9/6 2009 18:45 alpehue 013243



Når prisen sænkes som led i øget omsætning, er det slet ikke nogen dårlig købmand, der står bag disken.

14% er til at leve med for VWS, hvorimod 25-30 % for andre betyder nul avance eller måske underskud.

Det kan man ikke leve af (ret længe)



9/6 2009 18:55 troldmanden 013247



Faldet på 14% var på 20 lige store projekter (200mw) hvorfor der i udgangspunktet ikke er tale om øget vollume. Så derfor må Vestas alt andet lige have nedsat deres egen margin

Noget helt andet er at jeg glæder mig til perioden 2011-2013 hvor der vil opstå MASSIVE tekniske nedbrud på en hulens masse kiniske møller. Det her er altså ikke en branche hvor man bare lige lynhurtigt bikser noget stål og glasfiber sammen for så at stille 500+mw op. Og det er præcis sådan de kiniske producenter agere. De kommer ud af igenting uden reelle test og bnaker store projekter op. Det VIL gå galt det her. Og når man tænker på hvor afhængig kiniserne er af den stærkt øgede energi produktion så fatter jeg ikke at de tør binde an med disse ultra kortsigtede løsninger.

Man skal selvføgelig regne på energiprisen set over levetiden og ikke blot indkøbsprisen




9/6 2009 19:20 alpehue 013250



Vi er fuldstændig enige troldmand.

Men hvis ikke de -14% var med, var det måske blevet noget mindre, eller slet ikke blevet til noget ?

Kinamand, Kinamand
en vinge løs i Kinaland
og du må over rigers vand
at finde VWS forstand




9/6 2009 19:38 Stinker 013251



Det ville bestemt være i overensstemmelse med en form for højere retfærdighed, hvis de kinesiske producenter også skal gennemleve diverse børnesygdomme.
Den manglende erfaring må vel betyde, at de ikke umiddelbart har forudsætningerne for at forbedre de i vesten udviklede møller. Men mht. kvaliteten af de kinesiske møller, der idag opstilles, kan man vel lægge til grund, at de er tilstræbt at skulle udgøre fuldstændige kopier af vestlig teknologi?
Eller mener du at kineserne ikke teknisk evner dette (endnu) eller ikke økonomisk har mulighed herfor, uden at møllerne ville blive dyrere, end de faktisk er?



9/6 2009 22:44 troldmanden 013260



Stinker som jeg har fået det fortalt så har de kinesiske møller ikke ret meget computer teknologi indbygget. Og modsat hvad de fleste nok tror så er en moderne vindmølle spækket med særdeles avanceret elektronik for dels at mindske belastningerne på møllerne samt få et større output gennem både bedre driftsikkerhed samt bedre udnyttelse af den aktuelle vind. Og omend man ofte høre at kineserne kopiere alt muligt så skulle det efter mine oplysninger ikke være tilfældet med effekt elektroniken som er hæftigt patenteret af de forskellige vestlige producenter. Så min opfattelse er at de møller kineserne bygger maksimalt er på det tekniske niveau danske møller havde i 90érne.

OG så vil jeg vædde på at de visse steder forsøger sig med "alternative" materialer som er billigere for at presse prisen. Det står helt for egen regning. Men det er min påstand at denne form for springe over hvor gærdet er lavest vil komme til at betyde mange større serie fejl de kommende år.



9/6 2009 19:56 Kenddinvare 013253



Min bemærkning om volumen gik ikke på den kinesiske auktion men på vindmølleproduktionen generelt. De er vokset med 25% årligt og vil også vokse rigtig pænt de næste år.



TRÃ…DOVERSIGT