Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Funcom


13529 Fantomas 15/6 2009 16:07
Oversigt

Her er lidt til debat om Funcom, som jeg tror står foran en stor kurs opgang.

Fundamentalt set er det min vurdering at aktien er voldsomt undervurderet, Markedsværdien er pt. på ca 300 millioner norske kroner. Selskabet havde ved sidste kvartalsregskab en kassebeholdning på 40 millioner dollars, eller ca. 257 millioner norske kroner. For et par måneder siden var markedsværdien faktisk lavere end kontantbeholdningen, på trods af at funcom havde overskud i første kvartal i år. Funcom siger selv at de har et stabilt antal spiller, så det forklarer heller ikke den lave kurs. Link til kvartalpresentationen: http://www.funcom.com/funcom/frontend/files/CONTENT/FUNCOM-Q109-presentation.pdf link til anden viktig artikel: http://www.funcom.com/wsp/funcom/frontend.cgi?func=publish.show&func_id=1350&table=CONTENT&item=1004

Næste punkt er den nære fremtid: Inden for et par uger, måske allerede i denne uge (spekulation fra min side men her kommer lige et link, http://twitter.com/Silirrion (Craig Morrison er"Game Director" på AoC.)) kommer der en meget viktig update til AoC, update 1.05 (læs mere om 1.05: http://community.ageofconan.com/wsp/conan/frontend.cgi?func=publish.show&template=content&func_id=2880&table=CONTENT ). Mange debatører på diverse fora (de officielle og på www.mmorpg.com) skriver at de giver Age of Conan en ny chance efter 1.05.. Derudover er det forventet at Funcom, i løbet af sommeren, starter deres "win-back"-kampagne, en kampagne hvor de tilbyder tidligere spillere at spille gratis i en begrænset periode i håb om at de vender tilbage.. Funcom solgte ca. 1,1 million "boxes" på verdensplan ved lanceringen for et år siden.
Da Funcom ikke offentligør antallet spillere er det ikke til at vide hvor mange betalende spillere der er, der findes to (upræcise) instrumenter til at vurdere spillerbasen, Xfire ( http://www.xfire.com/games/aoc/Age_of_Conan_Hyborian_Adventures/ ) og Yellow Gremlin ( http://aoc.yg.com/ ). Sidst der var en stor stigning i antallet af Xfire brugere i starten af april, ved lanceringen af free trials, var der i løbet af et par dage en stor stigning i aktikursen, fra omkring kurs 4 til over kurs 7 (intradag!). Efter free trial kampagnen er xfire brugerne steget fra ca. 1200-1300 til ca. 1700. Aktien er de seneste par uger blevet handlet mellem 6.40 og 5.60..
Update 1.05 og lanceringen af Win-back kampagnen har begge to mulighed for at give en stor stigning på xfire, og forhåbentlig også en stor stigning i antallet af betalende brugere efterfølgende.

Derudover har Funcom også et nyt spil under udvikling, The secret world, men det er for de langsigtede investorer.

Jeg håber at have vækket lidt interresse om en aktie der ellers ikke får megen opmærksomhed.. Jeg mener i hvertfald at det kortsigtede potentiale i aktien er stor. Når jeg har mere tid vil jeg gerne lave en bedre og mere dybdegående analyse af aktien hvis det har interesse.

Vh Fantomas

Ps. er dette ikke det der kaldes et golden cross?



15/6 2009 17:10 stengård 013534



tak for et godt debutant-indlæg på sitet. Vi håber at du kan tiltrække andre funcom-afficionados'er

stengård



15/6 2009 17:14 JCBN 013535



Hejsa, godt indlæg! Det her er så et sted hvor jeg også personligt har meget erfaring... har været Developer og Programmør på 2 mmorpgs.

AoC har været en kæmpe skuffelse, og selvom der er gået forholdsvis stabilitet i det, så vil det aldrig nogensinde blive en blockbuster, dertil er "gamere" alt for utilgivelige, og AoC failede på mange punkter.

Deres kommende spil Secret World, ser meget spændende ud, men som du skriver, er det et godt stykke ude i fremtiden.

Jeg tror personligt ik på nogen større kursstigning for Funcom på kort sigt, i hvert fald ik baseret på AoC :)



15/6 2009 17:22 CHjort 013536



Ingen GoldenCross der. Som et minimum bør det øvre MA ligge fladt og helst pege op.

Mv. CHjort



15/6 2009 17:43 CHjort 013539



Her har jeg så lagt lidt patterns på. Medum var der et GS og Mål er pt. opnået.



16/6 2009 01:32 collersteen 013563



Hej Fantomas.
Godt indlæg. Tak for updaten.
Jeg har funcom stående på min liste fra dengang euforien kørte sidste sommer med AoC. Jeg mener jeg handlede den en enkelt dag og har (heldigvis) ikke rørt den siden, men jeg har af og til kigget på kursen og undret mig over at den er faldet så meget. Såvidt jeg husker fra diverse analyser (kaupthing?) var det trods alt "ikke mere" end 3-4-500.000 spillere der skulle til for at holde en god løbende indtægt og en ok aktiekurs.... og med de pæne salgstal der var, kan man vel så kun konkludere at det kun er ganske få der faktisk blev ved med at spille og betaler månedsabon. osv? Surt show, at de ikke formåede at konvertere flere til faste kunder. Har de været nødsaget til at fyre rabatter og andre lokkemidler afsted for at holde bare lidt kunder i butikken.

Du siger, at de ikke offentliggør antal spillere. Har du noget gæt på hvor mange der spiller? Snakker vi 50.000? 100.000? 500.000?
Og hvad koster det om måneden?
Sorry, for disse novicespørgsmål.
JCBN, du har måske også noget info herom?

Inden jeg stiller flere dumme spørgsmål må jeg nok hellere lige tage et blik på 1Q præsentationen også....



16/6 2009 11:09 Fantomas 013572



Jeg har godt hørt om kaupthings analyse, men jeg har aldrig set andet fra den end kursmål baseret på antallet af spillere.. Derfor vil jeg ikke anbefale at man bruger den seriøst!! Jeg poster den lige alligevel, så må i selv afgøre hvad i vil med den.

Kursmålene til kaupthing i forhold til spillere:
50.000 brukere = aksjekurs 2
75.000 brukere = aksjekurs 3
100.000 brukere = aksjekurs 4
150.000 brukere = aksjekurs 8
175.000 brukere = aksjekurs 10
200.000 brukere = aksjekurs 12
250.000 brukere = aksjekurs 16
300.000 brukere = aksjekurs 20
400.000 brukere = aksjekurs 28

300.000 brukere = aksjekurs 20
450.000 brukere = aksjekurs 32
600.000 brukere = aksjekurs 45
750.000 brukere = aksjekurs 57
1.000.000 brukere = aksjekurs 77

Spillet koster 12.99 euro pr. måned.

Hvad angår antallet af spiller kan jeg kun henvise til aoc.yg.com. De skriver "Total number of players / profiles: 264633 / 929332".. Disse tal er baseret på såkaldte bots, der står stategisk placeret i spillet, og henter info om spillerne når de passerer forbi.. Vi ved ikke hvor lang tid der går før "inaktive" spillere bliver slettet, eller om trial spillerne er inkluderet i denne statistik. Vi ved heller ikke hvor effektivt systemet er, jeg kunne nemlig ikke finde min (trial-)karakter databasen.. aoc.yg.com er dog nok det tætteste vi kommer på sandheden, men sandheden kan sagtens ligge op mod 80.000 til eller fra.

Hvis JCBN vil dele lidt ud af sin erfaring fra spilmarkedet, og måske give en vurdering af Funcom's indsats for at bringe dette spil tilbage på rette spor, vil jeg være meget taknemmelig :)

Eller skal i have mange tak for den pæne modtagelse.
Vh.



16/6 2009 12:06 collersteen 013581



Tak for et brugbart svar.
Nu mangler venter vi så tilbagemelding fra JCBN og evt. fra nogle hardcore spillere... der ved hvad der rykker i branchen.

Det er vel en ny eufori om et nyt spil der kan sætte gang i kursen igen, for med den nuværende omsætning er det vel svært at se markedsværdien gå seriøst højere..... 7,7 mio usd i omsætning er jo ikke ligefrem noget man falder på halen over..... slet ikke med den trend der har været i omsætningen de sidste par måneder.

Spilbranchen er nok et sted hvor man skal tage sin penge og løbe såsnart der er nogle....

Spændende tråd der er sat gang i her. Funcom får lov til at blive på min liste endnu.....

Hvordan ser deres "intellektuelle" kapital ud? Er den værd at komme efter? Jeg tænkte på et evt. opkøb fra en international spiller...?



17/6 2009 15:09 JCBN 013671



Jeg er lige på arbejde, men skal nok skrive en bedre reply senere :)

Min største concern med Funcom, er såmænd ik at de ik kan "fikse" spillet igen, mer det at playerbase er nogle hårde hunde, de går IKKE tilbage til en fuser. Næsten ligemeget hvad, bare se på SWG, eller generelt Sony indenfor spilverdenen.

MMORPGS tiltrækker spillere med en anden mentalitet, en fascinerende slags afhængihedsfix. Releases er altid ufatteligt vigtige, og så selvølgelig også bugfixes og content generelt. Men en dårlig release... det husker gamere. Og Funcom har haft problemer før, Anarchy Online var noget af det værste man har set, så at de failede igen med en release, det er virkelig dårlig timing.

Vi snakker om gamebreaking bugs, som fik lov at eksistere i flere måneder, med meget dårlig feedback fra Funcom. Ik små ligegyldige ting som de lod stå til.

Kender en del som stadig spiller spillet, og de hygger sig da, og siger det er blevet bedre, men jeg kender endnu flere, som ligemeget hvad, ik kommer tilbage. Det er også det indtryk jeg får, rundt omkring på nettet.

Long story short, så tror jeg ikke AoC vil påvirke kursen synderligt op. Men det ændrer ik på at Funcom er et interessant selskab, og jeg stadig tror på de rammer en Blockbuster på et tidspunkt. De havde chancen med AoC, men failede som sagt på det tekniske, spillet i sig selv, blev modtaget fornuftigt!

Ups, arbejdet! :)



18/6 2009 13:56 Mixd 013778



Jeg er så en af dem, der synes, at vi ikke kan bruge JCBN's indlæg til noget som helst og at det er utrolig useriøst.

1) "Spillerbasen er nogle hårde hunde, der ikke går tilbage til en fuser". Her forstår jeg ikke JCBN kan svare på spillerbasens vegne - det er for tyndt, selv om der er henvisninger til andre spil.

2) I efterfølgende afsnit henviser han ligeledes til at Funcom blev søsat med mange fejl - citat: "Og det husker spillere" - dette er ligeledes en helt subjektiv og malplaceret bemærkning.

Jeg er selv af den opfattelse at en potentiel spillerbase sådan rent definitionsmæssigt er en slags sammenspist gruppe, der har en del kommunikation imellem sig. Når der derfor kommer ændringer - forbedringer/forværringer - i et spil, så løber disse forandringer som en steppebrand i de "rigtige cirkler" og resultatet vil øjeblikkeligt kunne ses på antallet af spilletimer.

JBCN kom med noget mere objektivt, når du udtaler dig

v.h.




18/6 2009 15:19 JCBN 013782



Helt i orden, og jeg er da ked af du anser min mening som useriøs.

Jeg har været i denne branche siden Ultima Online, hvor det hele startede. (startede som GM).

Jeg har været med til alle de store ned, og opture. Jeg har set hvad diverse fejl kan gøre ved et mmorpg. Har set alt for mange mmorpgs fejle, seneste Tabula Rasa, som den kære Richard Garriot (UO's Fader) var med til at lave.

Jeg snakker selvfølgelig ik for alle, men jeg har personligt været Dev på et PvP spil, kaldet Shadowbane, som har en del tilfælles med AoC. Spillet var perfekt til den niche som det var bygget til, men vi havde en del problemer med hacks og duping etc. Og såmænd også nogle korrupte ansatte.
Det er bare ik noget folk gider at betale penge for at spille. Og AoC har mange af de samme problemer, det burde du også vide, hvis du har fulgt spillet.

Jeg siger så at spillere ik tilgiver... det gør de måske hvis de spiller World of Warcraft eller lignende mainstream spil. Men her snakker vi om et PvP spil, som tiltrækker folk af en helt anden mentalitet. Der er en del steder hvor sådanne spillere kan gå hen. Omend ik noget pure pvp spil, som Shadowbane og UO var f.eks.

Bare se da UO indførte Trammel, som gjorde at man ikke kunne PvP, hvor man ville mere, altså indførte et "safe area", faktisk en "safe world". Det er gået støt ned af bakke derfra, nogle folk er glade for den retning som spillet har taget, men jeg garenterer dig for at disse spillere IK er pvp'ere. Og ligemeget hvad EA gør (overtog UO fra Origin), så får de aldrig nogensinde pvp'ere tilbage til spillet.

Igen må jeg nævne at AoC er et pvp spil, ik PvE. Og det er et fåtal som gider PvP i et spil, hvor hacks og dupes, giver andre en unfair fordel. Det er det rent spilmæssige. De havde kæmpe tekniske problemer med deres launch. Det er jo ik noget som hjælper dem! Folk bruger penge, og opdager at de faktisk stadig betaler for at teste spillet, det bliver altså ik mødt med glæde i disse dage, hvor der er rigeligt at vælge imellem.

Seneste failure i mine øjne er spillet Darkfall, pure hardcore pvp, en modstander til AoC kan man sige. De havde kæmpe problemer også med deres launch, dem som har fulgt med vil give mig ret. Jeg sagde tidligere at AO var en af de værste launches, men Darkfall slår alt.
Her har vi så med et firma at gøre, som faktisk ik har så mange penge, så det er lidt mere tilgiveligt, og jeg syntes da stemningen derude er at "jeg kommer tilbage om 6 mdr, så ser vi på det igen...".

Men med Funcom, tjaeh. Jeg har da stadig tillid til dem, men jeg tvivler bare på at AoC vil blomstre meget op igen, men jeg håber det da, for et sådanne spil, er sundt i dette mainstream marked.

Jeg vil da helst ik lyde som en der tror han snakker for alle, men jeg har bare været i denne her branche, både som ansat og som spiller, i en del år nu. Men alt hvad jeg skriver er egen mening, og udelukkende baseret på hvad jeg ser, hører og erfarer i spilbranchen.

Og jeg prøver ik snakke Funcom ned eller noget. Men (i mine øjne!) har de bare ik gjort deres arbejde godt nok med Anarchy Online og Age of Conan. Jeg ser meget frem til The Secret World, og håber det bliver en blockbuster, men det er et godt stykke ude i fremtiden.

Igen, det er bare min mening.



18/6 2009 17:19 Mixd 013791



Hej igen JCBN

Som jeg kan læse af dit næste indlæg, så ved du jo tilsyneladende utroligt meget om disse spil. Jeg synes også dine resonnementer er mere nuancerede og mere velgebrundede.
Dit første indlæg var vist også præget af mangel på tid. Dette indlæg virkede som et slags "violinspiller-indlæg" på mig. Spørg ikke hvad jeg mener med dette udtryk.
Jeg synes som sagt dit indlæg nr. 2 er mere dybgående og noget, jeg kan bruge
Fortsat god dag

v.h.



18/6 2009 17:30 JCBN 013793



Hej igen, jeg er glad for mit andet svar var lidt bedre, og ja jeg skrev det første på arbejdet, i middagspausen, så skulle skynde mig lidt, og skrev egentlig bare tanker ned.

Jeg syntes det er svært at beskrive spilverdenen for "almindelige mennesker/non-gamers", der er et hav af udtryk og ord, som er groet fast, men som det nok kun er spillere som forstår.

Fortsat god dag.



18/6 2009 15:37 JCBN 013783



"Hvis JCBN vil dele lidt ud af sin erfaring fra spilmarkedet, og måske give en vurdering af Funcom's indsats for at bringe dette spil tilbage på rette spor, vil jeg være meget taknemmelig :)"

Jeg syntes at det er positivt de tiltag som de laver, helt klart!
Det vigtigste, i mine øjne, er at blive ved med at markedsføre spillet. Hvis de vitterligt mener at de har "færdiggjort" spillet, så burde de i mine øjne også fokusere lidt på reklamer igen, gerne på TV. Virkelig vise at "Age of Conan is back!".

(Det bedste ville ha været hvis de først havde launchet AoC nu, og beta testet spillet det mere, men det er desværre mere undtagelsen end reglen at man gør det nu om dage.)



19/6 2009 00:14 Fantomas 013823



Hej JCBN (og andre). Tak for indlægget, jeg kan genkende mange af de ting du(JCBN) skriver, fra diverse fora på nettet. Det er sandt at Funcom har fået et lidt blakket ry efter håndteringen af AoC's launch. Jeg møder mange såkaldte "haters", men det er ofte de samme få der skriver igen og igen, og som ofte får deres sag for når andre debattører påpeger, at de ting de skriver, er blevet fikset flere måneder siden.. Der er sikkert en del spillere der helt har afskrevet AoC, men jeg mener at det vil være naivt at sige at alle spillere har.

Jeg er uenig i din påstand om at AoC er udelukkende er et PvP spil. Jeg har selv prøvet spillet som trial i to uger, jeg har aldrig før spillet andet end strategi spil, men AoC fangede mig virkelig. Jeg spillede på fury (en PvP-server) og nåede til lvl. 32, men for mig handlede det mest om at løse quests og gruppere med andre for bedre at kunne klare mig igennem, selv på fury var PvP ikke på nogen måde en dominerende del af spillet for mig.. Det skal også lige siges at jeg som komplet newbie i genren var total nytteløs i kamp.
For yderligere at underbygge min påstand om at AoC ikke kun er et PvP spil, vil faktisk mene at det er 75% PvE, hvis ikke mere, så henviser jeg lige til http://aoc.yg.com/census , på FURY (PvP)- 32580 spillere, på CROM - 31984. Der er altså næsten ingen forskel i server population.

Med update 1.05, ordnes mange af de ting AoC stadig klandres for, DX10 support, manglende quests for lvl. 70 til 80 og balancen mellem de forskellige klasser tilpasses, plus mere. Funcom har annonceret, at der kommer en stor kampagne i løbet af i år, da den ikke er skudt i gang endnu, tror jeg at de venter til efter 1.05 går live, for at kunne præsentere et spil der er meget tæt på at være færdigt..
"Lots and lots of text to sign off today, but that's always a good thing as it means we are getting closer to release of the update!" - Craig Morrison, fra twitter.com/Silirrion

Bliver 1.05 godt modtaget, og medfører win-back kampagnen en mærkbar og synlig forøgelse i spillerbasen, også efter kampagnen er ovre, tror jeg, ligesom Mixd, at det vil generere en masse positiv omtale, og være med til at trække nye spillere til..
Jeg linker lige til en artikel fra eurogamer http://www.eurogamer.net/articles/conans-second-coming-article?page=1 den er fra d. 2 april, det er det eneste re-review af AoC jeg har kunne finde, og så positivt at man næsten mistænker Funcom for at sende lidt penge under bordet;)

Jeg glæder mig til at følge med i udviklingen de næste par måneder.
Vh fantomas.



19/6 2009 00:43 JCBN 013829



Hej Fantomas :)

Jeg mener heller ikke at alle spillere har afskrevet spillet, men tror ikke der kommer til at ske det vilde med returning players. Men helt klart vil der være nogen som benytter sig af chancen for at spille gratis igen, uden tvivl. Og hvis Funcom virkelligt har rettet op på alt, ja så kan man jo håbe at de bliver og leger AoC i mange år frem.

Med hensyn til om AoC er et PvP spil, så vil jeg stadig påstå at det er. Funcom gjorde meget ud af at påpege AoC ville være en ny spiller på PvP markedet. Selvfølgelig har det PvE, men hovedtemaet er altså PvP. World of Warcraft er et PvE spil, men det har også PvP, omend det er instanced PvP. AoC er lige omvendt.

Jeg syntes også det bliver spændende at se hvad der sker de kommende måneder, og jeg håber da jeg bliver modbevist. Men jeg tror stadig ikke der vil ske det vilde med playerbase i AoC, måske 20% op, men det er vel også fint?

Som du skriver er bugs og hacks sikkert fikset, men i mine øjne har tilliden til Funcom stadig lidt et knæk. Hvor længe var det at der gik før "Gemhack" blev fikset... 3 måneder? Her snakker vi om en bug/fejl som gjorde man kunne "1 hit kill" sine modstandere... i et PvP spil. :/

En lille sideting, hvis et mmorpg har 200k-300k subscribers, så er det en success, så det ville da være rart at vide hvor mange AoC har. Man skal slet ik prøve at følge med WoW, det tog er kørt :)



22/6 2009 23:43 Fantomas 014046



Så ser det ud til at 1.05 er ved at være færdig. I følge dette link http://forums-eu.ageofconan.com/showthread.php?t=124871 skulle den være ude allerede på onsdag, hvis ikke der opstår problemer i testen i aften.. Så kryds fingrene!
Tilmed er Funcom begyndt at fyre op under kedlerne, http://www.incgamers.com/Interviews/188/Age-of-Conan-Interview-Update-5 og http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/feature/3188/Exclusive-Internal-Update-5-QA.html
Nu bliver det spændende at se hvordan det hele bliver modtaget, og ikke mindst hvilke planer Funcom har lagt for sommeren. Får jeg ret, bliver vi nok spammet med nyheder og udmeldinger fra Funcom de næste par dage.

Jeg ønsker jer alle en god aften. Vh



9/7 2009 01:47 lynogtorben 014962



Så er Funcom gået i gang med at vinde tidligere spillere tilbage til Age of Conan.
De mener nu at spillet er forbedret så meget, at de kan få mange spillere til at vende tilbage.

Ifølge Funcom er der solgt over 1,2 mill. spil, hvilket betyder at omkring 1 mill. tidligere spillere er tilbudt 14 dages gratis spilletid.
http://www.funcom.com/wsp/funcom/frontend.cgi?func=publish.show&func_id=1355&table=CONTENT&item=1004

Samtidig køres en større AOC kampagne på eurogamer hvorigennem der tilbydes 20.000 free trials med en uges gratis spilletid.
http://www.eurogamer.net/articles/conans-second-coming-article

På MMORPG.com køres en AOC kampagne, hvor der kan vindes 1.000 gratis spil
http://www.mmorpg.com/contests/aoc_game_promo.cfm

Ifølge Funcom bliver der frigivet nyt om Expansion til AOC i august
http://www.massively.com/2009/07/07/age-of-conan-to-unveil-new-expansion-at-gamescom/

Hvis man tror på fremtid for Funcomaktien, og overvejer at gå ind, er det et godt tidspunkt nu.



9/7 2009 01:59 lynogtorben 014963



Undskyld, jeg ser pludselig at Eurogamerartiklen om 20.000 free trials er fra april.

Det er altså kun veteran Win-back kampagnen og 1.000 gratisspil kampagnen som kører nu.

Beklager villedningen.



9/7 2009 02:05 014964



Hej Lyn,

Ved du hvornår der kommer regnskab næste gang?



9/7 2009 14:27 Fantomas 014988



Hej aka.
Håber det er i orden at jeg tilader mig at svare. Næste kvartals rapport kommer d. 26 August.

Det er denne nyhed (annonceringen af winback kampagnen) jeg har ventet mest på, må indrømme at jeg var lidt skuffet over at det slet ikke var nævnt i nogen af de meddelelser eller interviews der er kommet siden 1.05.

Vh



9/7 2009 23:31 lynogtorben 015032



Vores Norske "kolleger" på http://www.dn.no har samlet nogle avisartikler om Expansion og Win-back kampagnen.

Det er ingen hemmelighed at jeg har set frem til denne kampagne.
Sidst vi var i en lignede situation (free trial) steg kursen med 40 % på en enkelt mandag, efter flotte stigninger på x-fire i week-enden.
Det er ikke givet at markedet reagerer lige så voldsom på et x-fire udsving denne gang, men der er vel ikke meget tvivl om at et gratis spilletilbud målrettet rettet mod 1 mill. MMO spillere, vil kunne ses på x-fire.

http://www1.vg.no/spill/artikkel.php?artid=567918

http://www.spillverket.no/artikler/age_of_conan-utvidelse_er_underveis/70736

http://www.warcry.com/articles/view/interviews/6246-Age-of-Conan-10-Reasons-to-Give-It-Another-Look

http://uk.pc.ign.com/articles/100/1002200p1.html

http://e24.no/boers-og-finans/article3161644.ece

http://www.dagensit.no/trender/article1703025.ece



11/8 2009 03:06 Fantomas 016565



Hej folkens. Så sker der snart lidt igen, Funcom deltager i næste uge i gamescom 09 i tyskland, hvor de offentligør detaljerne i en forestående kommerciel udvidelse af Age of Conan, så vidt jeg kan forstå har Funcom haft et stort hold til at arbejde med udvidelsen nærmest siden AoC udkom for lidt over et år siden. Udvidelsen er en "content pack", med det skal forstås at der ikke kommer nye tekniske features men udelukkende gameplay, som nye playfields, racer og items. Der begynder så småt at gå nogle ret vilde rygter, læs f.eks. med her http://forums.ageofconan.com/showthread.php?t=202603 .
Funcom kritiseres dog også for at allerede tænke i de baner mens der stadig er fejl i selve spillet der skal rettes.

Hvad Funcom har planlagt finder vi først ud af næste uge.

Vi har tidligere set at disse events har formået at skabe kraftige udsving i aktiekursen, kig evt. tilbage til starten af april da der slap lidt information ud om TSW.

Rykker gamescom ikke ved kursen kommer der snart halvårsregnskab fra funcom, d. 26 august tror jeg nok. Jeg har tidligere pointeret at Funcoms eget estimat for regnskabet er utroligt koncervativt, og nærmest forudsætter en mærkbar tilbagegang i antallet af spillere. I følge de få redskaber vi har til at observere spillerbasen er der dog intet der tyder på at sådan en tilbagegang har fundet sted. Funcom har i perioden kørt deres win-back kampagne, og det ville næsten være utænkeligt at denne kampagne ingen effekt har haft. Derfor tror jeg, og håber jeg, på et stærkt regnskab fra funcom.

Vh. Kristian



11/8 2009 11:13 Mixd 016575



Nu skal man jo passe på ikke at blande kvartalerne sammen. Winback-kampagnen tilhører vel rettelig 3. kvartal og er ikke med i halvårsrapporten, der kommer her. Men skulle ledelsen komme med tillægsbemærkninger om winback'en her den 26. så kan det kun være positive ting, der så slippes.
Kan den koncervative udmeldding om Q2-resultatet skyldes store markedsføringsomkostninger,ligger der vel noget forklaring her. Men kender du noget til det Fantomas?
v.h.



11/8 2009 11:34 Fantomas 016577



Det har du ret i Mixd, det blev vist lidt sent da jeg skrev indlægget, effekten af winback vil først kunne ses i 3q regnskabet..
Funcom har kun guided en omsætningen mellem 5 og 7 mio USD, mod 7,725 mio USD i 1 kvartal.



11/8 2009 12:27 Mixd 016581



Fantomas - Well den koncervative udmelding om Q2 kan måske begrundes derhen, at patch 1,05 først blev sluppet prímo juli. D.v.s. at hele Q2 har man sådan set ventet på denne patch og det har nok holdt nogle spillere væk, idet man først ville vente på patch'ens komme. Og i hvertfald winback-spillerne - der må anses for yderst store potentielle emner for spillet - har nok holdt sig tilbage indtil den gratis winback-kampagne blev gennemført i juli i år. Så disse to ting kan måske retfærdiggøre ledelsens forsigtige udmelding om omsætningen i Q2 og dermed antal spillere og især nye spillere.
v.h.



11/8 2009 13:37 Fantomas 016590



Nu glemmer vi free trial perioden, den startede d. 2 april og har kørt lige indtil winback startede. Op til 1 kvartalsregnskabet snakkede vi jo om at effekten fra free trial først ville være synlig i 2. kvartal. Funcom meldte jo enda om "improved customer retention" og "significant increase in players" http://www.funcom.com/wsp/funcom/frontend.cgi?func=publish.show&func_id=1350&table=CONTENT&item=1004

Så hvis omsætningen er lavere i Q2 syntes jeg at Funcom har lidt af et forklaringsproblem.



11/8 2009 15:47 Mixd 016593



Korrekt - jamen spændende bliver det da - v.h.



18/8 2009 18:23 Fantomas 017091



http://www.meristation.com/v3/video_player.php?id=cw4a893c5b86aaf

Kan desvære ikke forstå hvad de siger, men det ser rigtig godt ud!



18/8 2009 18:28 Fantomas 017092






18/8 2009 18:45 Fantomas 017096



Undskyld jeg spammer lidt.

Her er en artikel fra Eurogamer om udvidelsen. http://www.eurogamer.net/articles/age-of-conan-rise-of-the-godslayer-preview?page=1



20/8 2009 00:44 bp2108 017225



poster lige en kopi af mit inlæg fra EI, der var ment som et svar på flere spørgsmål

jeg tror det var i forgårs der kom en opdat. til Xfire, siden har der været "ged" i historikken, ikke bare v. AOC men også andre spil, bla. Wow & War.
Jeg tror også at der er flere Casual gamers i AOC, end man umiddelbart skulle tro, den guild jeg er medlem af på FURY har ca. 800 medlemmer, og man kan se at mange kun er på 1-2 gange i ugen, hvilket kan betyde at der er flere abbonementer end Xfire indikerer om det er rigtigt ved vi måske d. 26.
andre indikatore jeg har brugt er MMORPG.COM og TENTONHAMMER.COM der begge måler hits på AOC og andre spil, og her har AOC ligget i top 10 hele det sidste år, på MMORPG har den dog været ude af top 10 et pargange den sidste uge eller to.
men interessen er der.
jeg læste et sted at den nye expansion er planlagt til at udkomme nogenlunde samtidig med at de starter op i Korea, da temaet er Asiatisk.
mere om den kommende udvidelse kan findes her http://pc.ign.com/articles/101/1014712p1.html og http://www.eurogamer.net/articles/age-of-conan-rise-of-the-godslayer-preview

go' fornøjelse



29/9 2009 20:09 020121






TRÅDOVERSIGT

13529 Funcom
15/6 16:07 Fantomas 14