Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Japans centralbank ser aftagende recession


13570 Sonku 16/6 2009 10:54
0
Oversigt


Japan er på vej ud af den værste recession siden Anden Verdenskrig, vurderer landets centralbank.

Den optimistiske melding kommer, efter at eksporten og industriproduktionen har vist den største stigning i 56 år, skriver Bloomberg News.

"Japans økonomiske tilstand er stoppet med at blive forværret efter en betydelig nedgang. I de kommende måneder vil Japans økonomi sandsynligvis vise klarere tegn på at udjævnes over tid," siger banken i en erklæring, efter at den har fastholdt renten på 0,1 pct.

Det er dog stadig usikkert, om banken vil gå bort fra sin politik om at købe virksomhedsobligationer og stille ekstra likviditet til rådighed.

På den ene side har centralbankmedlemmet Atsushi Mizuno talt for, at banken skal finde en "exit-strategi" for, hvordan den kan afvikle de ukonventionelle tiltag, til trods for at den globale økonomi stadig står i stampe.

På den anden side hedder det i centralbankens erklæring, at "der fortsat er høj risiko i nedadgående retning for den japanske økonomi".


RB-Børsen








TRÅDOVERSIGT