Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Marcellus regulations delayed


18598 Jan H 16/9 2009 21:12
4
Oversigt

DEC plans release for end of month

A much-anticipated draft of new regulations for drilling into the Marcellus Shale will not be released by Tuesday as expected, but DEC officials said it will come before the end of the month.


The amended state regulations follow a review of the industry that began in the summer of 2007 to address concerns over drilling's impact on water and the environment. The regulatory update must be complete before full-scale natural gas development can proceed in the Southern Tier.
Originally, the review was expected by the beginning of summer. The time frame was extended in the face of persistent public concern over how the drilling, and a process called hydro-fracturing, will affect water supplies and the landscape.
Officials moved the anticipated release date of the regulatory update to the end of summer, which is Tuesday.
The delays have come because of the vast scope of the issue and the intensity of public interest it has generated, said Lori Severino, a spokeswoman for the agency. Last year, thousands of Southern Tier residents attended public meetings held to debate the future of drilling in the Marcellus area, and it's economic and environmental fallout.
The shale formation is one of the largest natural gas reserves in the country, extending from the Southern Tier throughout Pennsylvania, and parts of Ohio and West Virginia.
"It's a very thorough review and a unique situation," Severino said. "There is a lot of staff involved, and they want to make sure it is as complete as possible before it goes to the public for comment."
The DEC will extend the standard comment period of 30 days, although no decision has been made about the exact time frame, Severino said.

http://www.pressconnects.com/article/20090916/NEWS01/909160315/1112/Marcellus+regulations+delayed






16/9 2009 22:59 Hegu 018601



Fedt nok at der er sat en nye fast limit istedet for usikkerheden om hvornår det så sker.

Med venlig hilsen

Hegu



17/9 2009 17:40 Kenddinvare 018618



Vidste ikke at der ville komme et offentligt udkast først.
Hvad skal der så ske med det? politisk behandling? bliver procedure beskrevet ved fremlæggelse?
Tror på at draft vil være ret teknisk og åbne generelt op for boringer på en række præciserede vilkår (boredybde, cementskal i de øverste dele af boringen, recirkulation af bore/fracvand, at selskaber tegner forsikringer etc.) samt at det vil få de fleste til at forstå at der ikke er risiko for et generelt boreforbud i Marcellus.



18/9 2009 15:57 MrWater 018665



Sep 17, 2009
By OGJ editors
HOUSTON, Sept. 17 – Gastem Inc., Montreal, has spud the Ross-1 exploration well near Maryland in Otsego County, NY, to test Ordovician Utica shale, Devonian Marcellus shale, and Silurian Oneida sands.

The vertical well is projected to 5,000 ft. The drillsite is south of Covalent Energy’s successful Scheckells-1 well drilled in mid-2007. Gastem is operator with 80% working interest in 35,000 acres nearby.



21/9 2009 23:53 Kenddinvare 018762



Har prøvet at gå til lidt kilder.

Chasgas og andre har direkte fra DEC fået at vide at release er 25/9.
http://forums.cnylandcoalition.org/viewtopic.php?f=2&t=290.
Derefter kommer en 30-90 dages offentlighedsperiode.

Det der kommer er ikke en GEIS (Generic Environmental Impact Statement) idet en sådan blev udarbejdet i 1992, men en Supplemental GEIS. Hovedfokus er på vand.

Noget af vurderingsgrundlaget er rapport fra Ground Water Protection Council i 2008
http://www.dec.ny.gov/docs/materials_minerals_pdf/GWPCMarcellus.pdf
Den giver også et godt sammenligningsgrundlag for Marcellus til andre store plays i USA mens DECs egen Marcellusside giver den mere basale viden til de få som ikke har den endnu. http://www.dec.ny.gov/energy/46288.html
Men fra denne side er der til gengæld en masse links, der kan være gode at se på, hvis man vil have en god ide om hvad SGEIS kommer til at indeholde.





22/9 2009 00:55 MrWater 018767



Jeg skrev tidligere i dag til DEC og fik følgende svar:

The target date for release is the end of the month, not the 25th. Permits for high volume hydraulic fractured (HVHF) wells will be issued after the final SGEIS is completed. I cannot say at this time what date the initial HVHF permits will be issued.



22/9 2009 09:27 Hegu 018775



Godt initiativ Mr.Water.

Med venlig hilsen

Hegu



22/9 2009 11:19 Helme5 018781



Ja, rigtig godt initiativ, vi må lige nærlæse :o)



22/9 2009 11:33 Jan H 018782



"tilladelse vil blive udstet efter den samlede sag er færdig behandlet"
Jamen er det ikke kanon nyheder????



22/9 2009 16:17 Kenddinvare 018787



Det er klart at en SGEIS, der åbner op for Marcellus-udvinding i NY løfter NECs potentiale ganske højt.
Men i forhold til den korteresigtede udvikling er det ikke nær så postivt, da NEC kan bruge de næste par 2-4 år med blot at komme op på 3-500 Herkimerbrønde (indtjening herefter så 40-60 mio.$ pr. måned), hvorefter Utica så kan komme i sving.
Så i forhold til udvikling af produktionen (og sikring af alle leasingkontrakterne i hovedområdet) over de nærmeste år er det pipelinesystemet, der er afgørende.
Og når mange andre ligesom NEC i løbet af vinteren og 2010 speeder op for boringerne kan der komme et nyt pres på gasprisen.
Derfor kan der være fornuft i ved større kursstigning efter et positivt SGEIS-udkast på fredag at lette lidt på beholdningen.



22/9 2009 17:46 Fluefiskeren 018788



Det ville jeg ikke tatt sjansen på Kenddinvare. Husk at det er denne SGEIS som vil være det som skal til for at en god JV-avtale kan gjøres. Norse har nok lagt dette på is til dette er i boks. Selvsagt kan det ta litt tid, men en slik avtale kan godt være en realitet i løpet av høsten.



23/9 2009 02:21 Kenddinvare 018798



FF. Jo det er vigtigt at medtage en JV i kalkulationerne, men hvad ved vi præcis om denne?
Formålet skulle vel være at skaffe kapital til en hurtig udvikling af de leasede områder i NY, men prisen vil være en udvanding af værdier.
I og med at der er:
A.1.Frasolgt lidt i Brassilien
A.2.lavet gældssanering i Brassilien og
A.3.Er større Manatifrasalg på vej
er der ikke risiko for at der skal tilføres kapital til Brassiliensdelen de første år. Tværtimod kan der føres investeringspenge til USA om nødvendigt.
B.1. Nu tilsyneladende er stabiliseret Nymex gaspriser på et rimeligt profitabelt niveau (omend ikke hvad vi havde drømt om).
B.2. Er rejst godt 100 mio.NoK ved den rettede emission og
B.3. Der ligger et solidt grundlag i hedgekontrakter, lånemuligheder i produktion/ressourcer og et antal boretilladelser
kan en hurtig udvikling af Herkimer finansiere sig selv (jeg arbejder pt. med en mere accellereret udvikling på mit regneark fra bloggen) og fra 2011 bidrage pænt til anden gældsafvikling med mere blot infrastrukturen udvikles hurtigt nok til at følge produktionen.

Derfor er der for mig at se nu et valg mellem salg/JV på pipelinesystemet, hvor NEC vist nu har 500 km. og en JV på Utica og eller Marcellus/alle plays i et område.
Her vil jeg foretrække et (delvist) salg af pipeline (med en tæt samarbejdsaftale om infrastrukturen dels fordi det nok er her NECs ekspertise er relativt mindst og dels fordi værdien en nogenlunde klar og udfoldet så udvandingen bliver mindst.



23/9 2009 13:53 Fluefiskeren 018807



Joda. Det kan godt være at selskapet tenker i de baner. Imidlertid tror jeg det ikke da dette ikke bare dreier seg om kapital men også om "know how". Jo mer jeg leser om shalegassutvinning jo mer forstår jeg kompleksisteten av dette. Her gjøres det stadige fremskritt basert på erfaringer som gjøres. Man kan selvsagt si at Norse kan kjøpe seg disse kunnskapene, men en bedre måte er nok å inngå en JV-avtale med en av de store. Talisman ville vel være ideell med kunnskaper innen både Marcellus og Utica. Så får man heller la være å selge BCAM40. Hvor ellers får man ellers sikret over 7 dollar pr. mcf til meget lave produksjonspriser?



24/9 2009 02:46 Kenddinvare 018818



Din favorit er altså en partneraftale med et firma med erfaring i Marcellus og Utica, så de mest produktive metoder og gennemtænkte sikre procedurer kommer ind, men for en lille del af værdien.
Jeg har selv tidligere været inde på noget med fifty-fifty for en del af arealet og hvis det skal have interesse hos en partner drejer det sig vel om mindst 30.000 acres og hvis det kan holdes hernede omkring kan det da godt være at fordelene ved hurtig kapital og mere know-how kan opveje udvandingen. I hvert fald vil en JV hurtig vise værdier og have en kraftig kurspåvirkende effekt opad.

Har du (og andre) i øvrigt nogen kommentarer til mit regneark?



24/9 2009 03:17 MrWater 018819



Det har ikke været nemt for Risberg & Co. at træffe beslutning om, at udvande værdierne i form af JV på deres mest eftertragtede stykke jord.

Dog tror jeg man skal huske på, at der er begrænset tid at løbe på og at en fuld udbygning af Marcellus/Utica/Herkimer m.fl. kræver langt flere ressourcer både mandskabsmæssigt og økonomisk end NEC er i stand til.

Jeg må da ærligt indrømme, at jeg var skuffet da meldingen om JV kom på bordet, men nu hvor jeg har fået det lidt på afstand, kan jeg godt se meningen med galskaben.

Det meldes i øvrigt fra USA at flere oliegiganter såsom Exxon nu for alvor er ved at melde sig på banen i Marcellus. Jeg tror ikke de har den nødvendige ekspertise på shalegas-området, men beslutter de sig for at gå ind har de nok også påtænkt sig at købe sig til den viden.

Sådan som jeg vurderer det, vil et firma á la Talisman være en perfekt JV-partner for NEC. De er med helt fremme i udviklingen på shalegas-udvinding, har en solid kapital bag sig og er generelt et velfunderet selskab såvidt jeg kan læse mig frem til.

En lille sidste kommentar før det er på hovedet i seng: Obama har her til aften udtalt sig negativt om naturgas og ønsker at fjerne subsidier fra alle fossile brændstoffer.

Hans klima-tale bar præg af at man i det Hvide Hus ikke helt ved hvordan man skal håndtere dette emne. På den ene side vil man gerne fremstå som en stor nation der går forrest, men omvendt vil han intet konkret nævne såsom f.eks. Kinas overhovede gjorde det.

Fint nok, at han melder ud at man ønsker at blive fri for fossile brændstoffer, men alle ved jo at det ikke kommer til at ske de første 50 år. USA er afhængig af olie fra lande, som er fjendtligt indstillet over for USA og olie er ikke ligefrem noget af det reneste der findes. Gas har man nu i så store mængder, at der er nok i undergrunden til at dække landets brændstof-behov de næste 100 år. Gas er desuden mindre forurenende. Er der tale om et udenrigspolitisk spil for galleriet fra Obamas side indtil en COP15-aftale er i stand, eller mener han det seriøst at naturgas ikke er vejen frem? Min personlige holdning er, at vi vil se Obama vende på en tallerken engang i midten af 2010.

Godnat herfra!




24/9 2009 17:50 Kenddinvare 118833



Min pointe er netop, at Herkimer så hurtigt er selvbærende til en hastig udvikling og derefter kan sikre et stort løbende overskud til udvikling af Marcellus, Utica m.fl. uden at NEC behøver at rejse ny kapital.
Forudsætningerne for at NEC selv kan finansiere er:
1.Gaspriser som ikke er væsentligt lavere end futurespriserne på de givne tidspunkter (og futures på de enkelte måneder har været rimeligt stabile i forhold til spotpriserne. I denne sammenhæng betyder prisændringer på f.eks. 20-30% ikke noget fundamentalt, men de påvirker udviklingshastigheden og NEC vil sikkert alligevel i starten af 2010 kunne sikre sig nye fornuftige hedge.
2.At Brassilien kan levere et vist overskud til NECs almene forretning.
3.At pipelinesystemet kan udvikles så hurtigt, at det ikke fysisk begrænser udvindingen og at finansiering heraf kan tages ud fra et JV på dette område, den øgede ressourcebaserede lånemulighed med øget produktion og/eller de midler NEC ellers har til rådighed.

Regneeksempel:
I mit Herkimer2 regneark på bloggen indsættes 5 nye brønde for hver af månederne i første kvartal 2010. Herefter en ekstra brønd for hver måned. Ved slutningen af 2011 vil der så være 373 Herkimerbrønde.
I sidste kvartal i år kræver dette boreprogram en investering på 3,6 mio.$, i første kvartal 2010 er der balance og derefter vokser overskuddet bare, så der i slutningen af 2011 er månedlig indtægt på pænt over 60 mio.$ og boreudgift omkring 30 mio.$.
Når boreprogrammet på Herkimer så trappes ned, kommer vi vel i en længere periode til at ligge på et månedsoverskud fra Herkimer i størrelsen 50 mio.$ og det er vel rigeligt til optimal udvikling af de andre plays, så aktionærerne fra 2013-14 kan få lidt udbyttebetaling.



25/9 2009 01:59 Kenddinvare 018842



chasgas på http://forums.cnylandcoalition.org/viewtopic.php?f=2&t=290&start=30 : .. "the dec has told me 9-30-09 also...it's a draft subject to change resulting from public comment... final document target date before 1-1-2010... but i'm sticking with 9-25-09... that was the date sent out to various coalitions... either way, we're almost there" ..
I samme tråd fremgår det også nu at der forventes, at man skal stille med 100 mio.$ i depositum, hvis man ad rettens vej vil forsøge at forsinke sagen.



29/9 2009 01:34 Kenddinvare 018965



Både Chasgas og http://www.townofkirkwood.org/ forventer nu release på onsdag og at den offentlige periode bliver på 45 dage.

Kirkwood gas Coalition skriver desuden: "In the past few weeks, three large gas coalitions in Pennsylvania have completed agreements with three different gas companies. The total acres in these coalitions is well over 150,000."

Jeg er nu aktiveret som bruger på CNYlandowners og kan spørge om ting her.



29/9 2009 03:22 fisker99 018966



Samtidigt kan du også spørge dem om hvorfor de ikke køber nogle NEC aktier inden den stiger mod ATH:−).

Der er stadigt 0 salg i USA og derfor var jeg bange for at måske kan det skyldes at de ikke kan handles endnu. Derfor skrev jeg en mail til Jonas Gamre og fik følgende svar:

Hello,

The ADRs are currently trading on the OTCQX under the ticker code NSEEY.

Best regards,

Jonas Gamre
Investor Relations



1/10 2009 01:34 MrWater 019024



http://www.pressconnects.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/200909301650/NEWS01/90930048

Energy companies pursuing the Marcellus Shale in New York can expect to face additional regulations, including on-site inspection of certain drilling procedures and pre-emptive testing of air and soil.
Advertisement

Those are a few conditions proposed by a set of draft regulations aimed at prospectors from throughout the country - including multi-national energy firms - staking out land to tap the rich natural gas reserve under Broome County.

The state Department Environmental Conservation released the 500-page document late Tuesday outlining dozens of new steps to protect the environment from horizontal drilling and high volumes of waste it produces.

The report, called a Supplemental Generic Environmental Impact Statement, does not address where additional manpower will come from to inspect thousands of new wells expected in the Southern Tier and handle reams of related paperwork.

DEC officials will be accepting written public comments on the draft until Nov. 30. They will also hold public information sessions, to be scheduled, according to a report from the agency.

The regulations deal specifically with horizontal drilling favored to tap the Marcellus. Unlike traditional vertical wells drilled into pockets of gas here and there, the Marcellus is a vast and relatively uniform gas reserve running under the Southern Tier and throughout the Appalachian Basin. To effectively develop it, operators drill down 4,000 to 6,000 feet and then horizontally for up to a mile. The process is done on a much larger scale than traditional vertical wells, with risks related to excessive water consumption and waste handling increasing proportionately.

DEC officials have watched and learned from developments in Dimock Township, Pa., where Cabot Oil & Gas recently had to shut down some operations after repeated spills and environmental problems. Explosive levels of methane contaminated some drinking water supplies earlier this year. More recently, an 8,000 gallon spill of chemicals used to stimulate well production polluted a creek and wetland.

The spills and related problems happened to come to light in the township 25 miles south of Binghamton as the DEC studied the environmental impact from drilling and pulled together its own plan to prevent them.

"We've put forth a comprehensive review, containing numerous safety and mitigation proposals and look forward to hearing input from all stakeholders," said Yancey Roy, a spokesman for the agency.

Proposed new rules include:
# More stringent drilling and casing requirements, overseen by a state inspector to be on site while casings are being built.
# Disclosing compositions and concentrations of chemicals used to stimulate gas production in each well. The process, called hydraulic fracturing, is at the center of a national debate over the safety of natural gas production.
# Testing private water wells within 1,000 to 2,000 feet of the drill site prior to drilling, to provide baseline information and allow for ongoing monitoring.
# Completing stringent plans for water-withdrawals and impacts on stream.
# Complete a “Pre-Frac Checklist and Certification Form” to ensure technical compliance and provide information regarding well-bore construction.
# Prepare plans to mitigating greenhouse gas, visual impact and noise impacts from drilling, and plans to coordinate traffic and staging equipment.
# New standards, including steel tanks and fenced in double lined lagoons, depending on the set up, to store drilling waste.
# Additional permits for storm water control and industrial activities.

The DEC's regulatory overhaul began after Southern Tier residents crowded into school auditoriums and town halls to attend public information sessions hosted by the agency in the summer of 2008. Those sessions often became heated, as regulators were unable to satisfactorily answer questions about water consumption, waste disposal, chemical handling and other aspects of large scale Marcellus drilling.



1/10 2009 01:38 MrWater 019025






1/10 2009 01:55 MrWater 019026



Offentlig høring vil finde sted, og ændringer til udkastet skal indleveres skriftligt inden 30 november.

Der stilles umiddelbart meget strenge krav til boringerne. Det kan vi takke Cabot for.

Desuden er det vel relevant at stille spørgsmål ved hvorvidt, at der er mandskab nok til at kontrollere hver enkelt ny Marcellus-brønd som der lægges op til. Det kan betyde store forsinkelser i udbygningen af feltet.




1/10 2009 02:11 Fluefiskeren 019028



Har skummet raskt igjennom utkastet, og ikke funnet noe som skremmer meg. Klart det er strenge krav, men det var da også ventet.

Kan ikke forstå annet enn at dette kan selskapene leve med.

Mine damer og herrer: Vi har nådd en viktig milepæl!



1/10 2009 03:18 Kenddinvare 019029



Lidt fra rapportens kapitel 2 om proposed action.
http://www.dec.ny.gov/docs/materials_minerals_pdf/ogdsgeischap2.pdf

På side 2-1 til 2-6 er der et godt overblik over forbrug og produktion af naturgas i USA efterfulgt af grunde til hvorfor NY ønsker øget produktion her (læs værdigt afsnit til særskilt behandling).

Der er en del om vandregulering og vandforhold i staten.

På kortene er afgrænsning af Marcellus og Utica plays indtegnet, men ikke andre. Det har sikkert at gøre med at restriktionerne ud over Marcellus gælder high volume fracturing i det hele taget. Jeg har ikke set nogen definition heraf, men det er vel i modsætning til almindelig fracturing i tyndere formationer (som Herkimer) fra vertikale boringer.

En interessant detaille til videre brug er at som tommelfingerregel går drikkeligt grundvand ned til 850 feet derunder er det for saltholdigt.
Den står i begyndelsen af afsnit 2.4.6 som også kommer ind på tidligere forureningsepisoder.



1/10 2009 03:50 Kenddinvare 019030



om ansøgninger.
Det slås fast at GEIS bruges og at SGEIS er et supplement i nogle tilfælde.
High-volume hydraulic fracturing defineres som over 300.000 gallons.
For 80.000-300.000 gallons tages der i det enkelte tilfælde stilling til om SGEIS skal anvendes.
Ved ansøgninger under SGEIS skal der beskrives afstande til forskellige ferskvandskilder. I flere tilfælde skal der være mindst 1000 feet f.eks i lodret afstand til fersk grundvand.
Der skal under SGEIS udarbejdes en plan for bortskaffelse af overskydende vædsker.



1/10 2009 10:08 Hegu 019035



Hovedsagen er, at selskaberne nu kan komme videre med arbejdet. NEC kan specielt måske lukke en allerede udarbejdet JV-aftale.

Med venlig hilsen

Hegu



1/10 2009 16:11 Kenddinvare 019045



Det kan være at der faktisk foregår forhandling nu mens hele ledelsen er i USA (til roadshow).
Men hvad taler vi om af potentielle partnere? Lægger NEC størst vægt på at de skal kunne hoste op med 2 mia.$ på stedet og mere senere (power) eller tæller know-how mest.?
Kan det tænkes mere end en partner?
Skal en partner være amerikansk?



1/10 2009 17:21 Hegu 019051



Jeg så en TV-reklame forleden fra Exxon. Her fortalte selskabet, at man fremover ville satse stort på shalegas.

Med venlig hilsen

Hegu



1/10 2009 17:26 collersteen 119052



Ja, det er den slags vi skal have mere af. Big Oil skal ind i shale..... og helst i NY, PA og the Lowlands.
Indtil videre holder de sig vist for Exxons vedkommende primært til noget shale langt ude i nowhere, Colorado....
Men det kommer vel på et tidspunkt.
De må vel også snart kunne mærke China-oils konkurrence rundt omkring, og så vil det måske være ganske fornuftigt at kigge lidt på hjemmemarkedet også.



1/10 2009 18:01 MrWater 119053



Exxon er såvidt jeg husker allerede på vej ind i Marcellus...skal se om ikke jeg kan finde et link når tiden er til det.

Jeg kunne forestille mig, at Exxon eller andre Big-oil køber mellemstore etablerede gas-spillere og den vej igennem får adgang til know-how. Om de så vælger at indgå JV elller købe små spillere som Norse, må tiden jo vise.




1/10 2009 18:04 Fluefiskeren 119054



Du skal slippe å lete, Mr. Water

Joda Exxon gikk inn i Pennsylvania tidligere iår.

http://news.alibaba.com/article/detail/energy/100077740-1-exxon-has-19%252C400-acres-marcellus.html



3/10 2009 01:08 Kenddinvare 319085






TRÅDOVERSIGT