Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto update V


18983 stengård 29/9 2009 18:38
Oversigt

her er en dugfrisk analyse fra Korral... med titlen - fasten your seatbelts... man på håbe det er i forbindelse med at vi letter og ikke en nødlanding :)






29/9 2009 21:30 Valueguy 018993



Temmelig ubehjælpsomt skrevet, grænsende til studentikost sludder til sidst:

"But why do we not include earnings from other products, nor
expected financial income, in the years ahead? The numbers are
already so high that it makes no sense to add in more. After tax the
result is expected to be around 69 million Dkr. in 2011 rising to
510 million Dkr. in 2015. In 2012 BioPorto will have an EPS of 3,49
and a P/E of 1,94!!!! at a share price of 6,75 Dkr.
If you expect a payout ratio of 30% of profit, shareholders should
expect a dividend of 1 Dkr. in 2012, which equals a yield of more
than 14%
Today BioPorto has a market cap of 284 million Dkr. If our
assumptions are just near being true the share price could go much
higher than our 12 month target of 20 Dkr."

Det er unægteligt svært at have tillid til deres evner til at grave troværdige tal frem på bordet, når man ser ovenstående smørre. Jeg kan ikke lade være med at sætte nogle røde streger:
1) "The numbers are already so high it makes no sense to add in more" (say what?)
2) "a P/E of 1,94!!!!" (fire udråbstegn var noget de mindre bemidlede anvendte i femte klasse, når de ikke havde argumenterne med sig),
3) "If our assumptions are just near being true (...)" Ubehjælpsomt Danglish som en amerikaner aldrig ville forstå. Man må gå ud fra rapporten er myntet alene på et dansk publikum...

Er folkene bag Korral på nogen tænkelig måde syltet ind i Bioporto (som jeg mistænker de har været i bl.a. Guava og GES)? Det vil ærlig talt gøre mig en anelse utryg. Indrømmet, kun en anelse. Casen ser solid ud og insiderne har købt temmelig stort ind over de seneste måneder, så jeg er fortrøstningsfuld, men vil da gerne høre hvordan Korral er involveret, hvis nogen har info om det.



29/9 2009 22:07 stengård 018994



ikke for at drille - men hvis du nu havde læst disclaimeren....

nå, men Korral HAR været finansiel rådgiver for BioPorto tidligere. Og en række af Korral's medarbejdere har aktier - hvilket også fremgår af teksten....

Omkring din første anke - så er det de mener vel - at tallene for BioPortos fremadrettede forretning baseret på NGAL-testen er så høje, at det virker unødvendigt at medregne de andre forretningsområder. Det er jeg principielt enig med Korral i, dog ville jeg fremhæve at der ligger en anden potentiel storsælger i form af ACP-PCI

Og nu jeg er i det drillende hjørne - man danskere ville nok ikke vie hvad de skulle gøre med krydderurten mynte... :)






29/9 2009 22:50 CHjort 018996



Og da slet ikke for at drille:

Når nu Korral har fundet tid og afsat resurser til en så nøjagtig og gennemgribende analyse, er der da kun en fornuftig ting at gøre.

Køb før din nabo, pantsæt svigermor, kone og børn- belån alt hvad du har mulighed for og om ca. 1 år kan du så sælge til noget der ligner 3 gange dagens kurs.

Det er da en wind/wind-
forudsat du ikke ender med 3x svigermor(d).

Skadesanmeldelser

Oven i sit uheld, er nogle så uheldige at lave en uheldig formulering i skadesanmeldelsen.
Her er eksempler fra folk med bilforsikringer:

Jeg kastede et enkelt blik på min svigermor, som sad på bagsædet, og kørte direkte ud over skråningen.

Uheldet skyldes, at den anden nær havde undgået mig.

Vognen foran mig slingrede så voldsomt, at jeg selv måtte svinge flere gange, inden jeg omsider ramte den.

Hvis føreren af den anden bil var stoppet nogle meter bag sig selv, var uheldet aldrig indtruffet.



29/9 2009 23:14 Valueguy 018997



Touché, Stengård Ja, måske man bør undgå at dele højrehooks ud, når paraden hos en selv hænger, hehe...

Anyway, jeg havde læst i disclaimeren at de har aktier i Bioporto, men en ting er at være passiv aktionær, noget andet er at have personlige bånd og været finansielle rådgivere for virksomheden… Det fremgår ikke af deres ”objektive” analyse. Det skal man måske også kunne tænke sig til?

Og så kan det godt være det kan godt være jeg er lidt af en flueknipper her, men jeg synes godt man kan anstrenge sig og være lidt mere præcis i sine formuleringer. Det går altså ikke at skrive ”it makes no sense to add any more numbers” i et univers, hvor tal er gud. Det er sloppy. Og det er naturligt at tænke, at så er deres håndtering af tallene måske også det. Og er det de skriver i virkeligheden ikke, at tallene er så gode, at du som potentiel investor ikke behøver flere argumenter for at foretage investeringen, for den er i forvejen en no brainer?! I så fald er det et forsøg på at være kurspåvirkende, og så er det jo komisk at foregive at være unbiased og objektiv (indledningen af disclaimeren).

På samme måde er følgende i indledningen meget stærk kost: The
reaction in the market was very strong (efter nyheden om at CCH droppede retssagen) , but to potential new shareholders – do not despair. There is still a lot of potential in the share price. The ride is far from being over.”

Ok, indrømmet, jeg har svært ved at skjule min stærke foragt for branchen af finansielle rådgivere. Altid foregiver de objektivitet, mens de ad bagvejen forsøger at påvirke til en bestemt handling. Det er da en suspekt måde at tjene penge på, for at udtrykke det i den milde ende.



29/9 2009 23:19 Valueguy 018998



Ok, "så kan det godt være at det kan godt være" at min karriere som flueknipper hermed endegyldigt er ovre

But then again, I'm not selling - they are...



30/9 2009 00:09 Kim 019000



Jaja Valueguy, kritik er en god tiing, så meget HAR jeg lært i min tid som investor.... både konstruktiv og negativ kritik.

Det hele drejer sig i sidste ende om at vurderer farer og risikoer ( hvilket jeg aldrig rigtigt har formået ) men jeg håber dog jeg er blevet klogere ( i hvert fald ikke rigere ) med årene.......

Måske denne analyse fra Korral er lige lyserød i overfladen, men hvis bare 1/4 holder vand, SÅ kan vi vist alle gå grinende til banken om et par år

mvh Kim



30/9 2009 00:31 CHjort 019001



Jep, lidt i stil med ham her



30/9 2009 10:18 stengård 019007



eg ved det er vanskeligt at tro, men såvidt jeg kan regne mig frem til er Korrals tal alt for LAVE.... jeg lader den lige stå et øjeblik.

Når patentet er tildelt, når OBS-listen er en saga blot, når produktionsaftale med den ukendte partner bliver offentliggjort, når der er indgået en aftale med enten Abbott/Biosite - så vil de 20 være for lavt... og så kan jeg ikke indse hvorfor man skal regne med en lavere penetreringsgrad for en nyremarkør end en hjertemarkør - især set i lyset af at BioPorto jo får ALLE de diagnostiske selskaber spændt for markedsføringsvognen - idet de "let" kan kalibrere deres laboratorieudstyr til NGAL-testen

Selskabets medarbejdere hos Korral har aktier - men det er såvidt jeg ved tale om "normale" portioner hos medabejderne. Korral og BioPorto har ikke noget formaliseret samarbejde længere - så jeg tror mere du skal se analysen som et resultat af at mange af Korrals kunder har Bioporto og at de FORVENTER at Korral holder dem opdateret - det er jo ikke alle (endnu) der læser PI :)



30/9 2009 11:42 kulsgaard 019009



Det er svært at acceptere de store tal, det lyder næsten for godt til at være sandt, men en tommelfingerregel indenfor Biotec(medico tec) er følgende.
1 selskab ( projekt) ud af 100 bliver til noget.
1 selskab ud af 10.000 rammer en blokbuster.
Det ser ud til at Bioporto er den ene selskab ud af 10.000, og det er selvfølgelig noget der sker uhyre sjældent at ramme en blockbuster, derfor er det så vanskeligt at forstå.
Alle de store selskaber forsøger at rammen et marked med et potientiale til en blockbuster, men selv for store selskaber er det meget svært.
Vi aktionærer i Bioporto skal blot holde os i ro og være glade og så afvente at de fremtidige milestones bliver indfriet.
mht milestone kan følgende nævnes:
Bioporot slettes af observationslisten ( forventes at ske 7-10-2009)
EPO udsteder NGAL patentet til Bioporto.
Bioporto indgår licensaftale til brug af NGAL på heterogene test.
Bioporto offentliggør navnet på samarbejdspartneren fsv den homogene NGAL test.
Bioporto indgår produktionsaftale om NGAL til homogene test.
Bioporto får udstedt USA patent på NGAL.
Bioporto opnår fuld adgang til det Kinesiske marked (egenproduceret
NGAL elisa test)
Bioporto indgår licensaftale om anvendelse af APC_PCI .
OSV OSV.

Ja der er mange fremtidige milestones, og for en Biotech selskab stopper disse milestones aldrig



30/9 2009 11:55 Tiganello 019010



Jeg har lige et - muligvis - dumt spørgsmål: Der har være skrevet en del om, at når Bioporto i morgen eller overmorgen bliver taget af observationslisten, er der åbnet op for, at de institutionelle investorer kan købe op i aktien - underforstået, det vil give en ny stigning. Er det sådan, at institutionelle investorer er tvunget til at sælge en aktie, de måtte have, såfremt den bliver sat på observationslisten ? Ellers kan man vel også forestille sig, at der ligger store mængder, som de har købt "billigt", og som de nu vælger at tage gevinst på, og dermed presser kursen ? Umiddelbart synes jeg ikke, det ville gi' meget mening, man jeg har efterhånden set så mange mærkelige handelsmønstre, at jeg ikke tage noget for givet ...

Mht. Bioporto skal jeg måske lige tilføje, at jeg indtil i torsdags kun har fulgt den fra sidelinien qua Stengårds utrættelige informationsformidling, ellers var det nok ikke en aktie, jeg ville have vist større opmærksomhed, men når jeg sammeligner størelsen af mit frie depot i dag med torsdag morgen, kan jeg kun sige: Af hjertet TAK ...

Mvh. Tiganello



30/9 2009 12:56 kulsgaard 019011



Jeg tror ikke vi skal forvente at de store institutionelle investorer går ind i aktien før end der foreligger et endelig udstedt NGAL patent, og jeg tror heller ikke de institutionelle investorer går ind i aktien før end den første aftale om brug af licensadgangen til NGAL patentet er underskrevet.
Den type investorer er oftest meget langsiftede og frem for alt vægter den type investorer sikkerhed frem for spekulation.
Store investorer vil oftest heller gå glip af den første opside, for så på den lange bane at tage den lange seje (sikre) stigning.

Dette antager jeg også vil være gældende for Bioporto



30/9 2009 13:22 Tiganello 019013



Det lyder som et fornuftigt synspunkt, og som jeg forstår det, mener du ikke, at vi skal forvente, at det gi'r de helt store bølgeskvulp.

Så skriver du ovenfor, at du forventer at Bioporto fjernes fra observationslisten d. 7/10. Vil det ikke ske i umiddelbart forlængelse af registrering at provenuet fra emissionen? Og sker det ikke i morgen ?

Mvh. Tiganello



30/9 2009 13:33 kulsgaard 019014



Første handelsdag for de "nye" aktier er den 6-10, så jeg antager at CSE vil "se" aktierne inden selskabet fjernes fra OBS listen.
Dertil skal siges at CSE gøren og laden og hvilke selskaber der skal på OBS listen er meget uklar.
I Bioportos tilfælde var begrundelsen at selskabet i løbet af 9-10 mdr. ville løbe tør for kapital.
Den begrundelse kan anvendes overfor mange selskaber på børsen , uden at disse selskaber havner på OBS listen.
Derfor er der ingen "facit liste" for hvornår selskaber fjernes fra OBS listen.
Iøvrigt kan jeg tilslutte mig den opfattelse at når de nye aktier bliver udstedt, så vil der ikke blive lukket 3,8 mille stk aktier ud i markedet, simpelthen fordi aktierne er tegnet på en rettet emission til eksisterende aktionærer.
Hvorfor skulle disse eksisterende aktionærer vente med at sælge aktier , hvis det var et ønske, så kunne aktionærerne blot have solgt af deres eksisterende egenbeholdning.

Derfor frygter jeg ikke et kursfald den 6-oktober og i dagene derefter.



2/10 2009 12:02 ndrs 019069



epoline.org: The Third Party does NOT apply for an appealable decision. Patentet er endelig BioPorto's, og vi kan nu i ro og mag vente på, de får det printet ud og sendt :o) Herligt.



2/10 2009 12:15 ndrs 019070



Jeg tror ikke, der vil blive udsendt en børsmeddelelse fra BioPorto, da udviklingen er i overenstemmelse med deres forventninger. CCH's besked om, de ikke vil anke, bør dog medføre en kursstigning.



2/10 2009 12:41 Kim 019071



Og dét gjorde den så altså medførte en kursstigning

Spændende at se hvor vi lander inden weekenden

Kim



2/10 2009 13:02 kulsgaard 119072



NÅR PATENTET ER UDSTEDT TIL BIOPOTO ANTAGER JEG ET KURS I NIEAVOET 10-15.
VED INDGÅELSE AF AFTALE OM LICENSADGANG TIL BIOPORTO NGAL, SER VI EN KURS I NIVEAOUET 20-25



2/10 2009 14:47 stengård 019075



det er vi enige om, og jeg er f.s.v.a. børsmeddelelse i dag også enig med Bioporto i, at det er forkert at udsende en - sådan rent faktuelt, er der ikke sket noget andet end at en hypotetisk indsigelse nu er væk.... men til gengæld må man nok sige at det har givet en del lettelse i de små hjem at CCH's mulighed for at drille med udstedelsen nu er væk.

Når patentet (ikke hvis :) ) nu endeligt bliver udstedt er det en helt anden sag...




2/10 2009 21:20 CareTaker 019084



Jeg er egentligt lidt forbavset over at vi ser en så stor kursstigning pga. at CCH ikke vil anke. I det øjeblik at CCH frafalder sagen, mener jeg at det er underforstået at de ikke vil anke (hvorfor frafalde sagen hvis man vil anke?), så efter min mening er der intet nyt idag....

Men jeg hilser stigningen velkommen og konstaterer at markedet føler sig mere sikker nu, end for en uge siden, da meldingen kun var blevet leveret af BioPorto selv.

Vi ser ingen nævneværdige fald på mandag pga. de nye aktier, da vi ville ha´ set et forskud på faldet idag hvis det er.

Tillykke.



3/10 2009 12:54 baras001 019090



Det kan være at det er de fleste af Jer bekendt, men jeg synes jeg ville lægge linket til bekræftelsen på at EPO har genoptaget patent behandlingen pr. 1. Oktober 2009, som planlagt.

https://register.epoline.org/espacenet/application?number=EP05820913&tab=main
Jeg kender desværre ikke den normale procedure og behandlingstid hos EPO, men når jeg tænker på den tid der allerede er brugt på sagen, kunne det tænkes at patented kan blive tildelt meget hurtigt?

Jeg vælger at tro at næste uge bliver en fantastisk uge for aktionærerne og ikek mindt for de patienter der kan drage nytte af NGAL. Med CCH's tilbage tog i retssagen og anken, kan jeg ikke andet end forledes til at tro at der foregår forhandlinger, som, forhåbentligt, meget snart udmynter sig i en eller anden form for licensaftale.

Mit håb vil jeg fejre med en dejlig californisk Zinfandel fra Sonoma county eller Napa valley. (Kan stærkt anbefales)........god weekend



3/10 2009 13:00 baras001 119091



Sorry, det var ikke meningen med den store smiley - jeg vidste ikke helt hvordan det virkede. (Jeg er vist ikke særlig god til det her IT halløj ??) - håber jeg har mere held som aktionær.



3/10 2009 15:44 Kim 119096



Haha, jeg kan godt lide din STORE smiley

kim



TRÅDOVERSIGT