Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skattereform: Bliver beskattet af andre investorers salg


19350 Target 12/10 2009 17:49
1
Oversigt

12-10-09: 07:32 | opd. 12-10-09: 07:33 | af: Nyhedsbureauet Direkt

KØBENHAVN (Direkt) Op til en halv mio. danske investorer risikerer et, ifølge Investeringsforeningsrådet (IFR), urimeligt skattesmæk med den nye skattereform. Skatteministeriet kender til problemstillingen, men har valgt at nedprioritere den.

Det skriver Jyllands-Posten mandag.

Reformen betyder, at når et investeringsforeningsmedlem sælger, risikerer de andre medlemmer i foreningen at blive beskattet af salget - det er resultatet af skattereformens ophævelse af den såkaldte treårsregel.

IFR har forgæves forsøgt at råbe politikerne op, men når Skatteministeriet udmærket kender til problemet, og endnu ikke har gjort noget, kan man ikke stille meget op, og tiden er ved at løbe ud.

- Skatteministeriet har anerkendt problemet og lovet at arbejde sammen med os for at løse det. Men det er blevet underprioriteret, forklarer Jens Jørgen Holm Møller, direktør for Investeringsforeningsrådet (IFR), og udtaler videre:

- Vi er under et stort tidspres.

Ministeriet oplever tilsyneladende ikke samme hastebehov som IFR, men problemet er erkendt og sagen er taget op.

- Det er korrekt, at et medlems salg kan påvirke beskatningen at de medlemmer som bliver i foreningen. Vi har lovet at kigge på det, og det er vi i fuld gang med, forklarer Lise Bo Nielsen, kontorchef i Skatteministeriet.

Lise Bo Nielsen kan dog ikke oplyse nogen tidshorisont for løsning af IFR's problem.



TRÅDOVERSIGT