Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Etikken hos Pfizer/Abbott


22240 stengård 19/11 2009 08:51
Oversigt

Et af problemerne med at kravle op på etikkens høje hest er - at der er så forbandet langt ned hvis man fader af. I forsommeren fik Abbott en huskekage af de større - nemlig 1,6 milliarder dollar for at have foretaget en patentkrænkelse - af dommens omfang tilsyneladende en bevidst overtrædelse. At man fra lovgivningsside har været opmærksom på at man ikke nødvendigvis kan forvente en fuldstændig engleagtig optræden fra (medicinal) industrien ligger i systemet om triple damage, alligevel har den mulighed ikke afskrækket Abbott (som også tabte appellen - men de bliver jo nok ved med at appellere) der i første -og anden omgang har indkasseret en syngende lussing - der rammer hvor det gør mest ondt - på pengepungen.

Når jeg skriver mest ondt - så kan man jo så argumentere for, at det ikke nødvendigvis er på pengepungen for mange af os men at tilliden til os som personer/virksomheder er endnu vigtigere - hvis det er tilfældet må lussingen til Abbott være erstatte at et grumt højrehåndshook til Pfizer.

http://borsen.dk/investor/nyhed/170515/

at man ikke nødvendigvis er helgener i big-pharma-business vidste vi vel godt - men at verdens største medicinselskab ligefrem fusker med resultaterne er vel alligevel overraskende... Det må give en kursmæssig udfordring af de større - med mindre aktionærerne siger - fuck al moralsk anstændighed - its the money stupid ...

det sidste kan man jo være helt bange for - set ud fra et etisk synspunkt...19/11 2009 09:12 stengård 022241Man skulle jo elelrs tro man havde lært noget i september:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/8234533.stm

men det ser ikke sådan ud

http://www.cleveland.com/healthfit/index.ssf/2009/11/analysis_of_pfizer-funded_stud.html


pfizers egen udlægning af hvad det indebærer at være ansat hos Pfizer siger bl.a.When it comes to integrity, we don?t limit our resources to this booklet or the website. If you
still have questions about ethical issues or lawful behavior, the Blue Book and the website
identify the people available to address your questions. You should reach out to them if you
have a question.
At a time when the news media is full of stories of business leaders and companies whose actions
have created public suspicion and mistrust, Pfizer truly stands apart. I am proud of our record.
I see compliance with every relevant statute and rule as the legacy of our over 150-year history,
and one of our most important advantages in global business.
I ask you to apply these principles faithfully. Compromising them may jeopardize Pfizer?s
reputation and potential ? and therefore your own.

http://media.pfizer.com/files/investors/corporate/blue_book_english.pdf
TRÅDOVERSIGT