Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er der noget jeg overser?


22496 Balslev 23/11 2009 11:41
Oversigt

Hejsa,

Logik og "markedet" har langt fra altid noget med hinanden at gøre, men jeg fatter ikke en snus: AMAG-kursen ligger i ca. 54 og en t-ret i ca. 18. Ved eksekvering kræver sidstnævnte yderligere kr. 30, men i alt får jeg det til kr. 48 pr. aktie.

Så vidt jeg kan læse er aktierne ligestillede, så hvad er logikken ved at man ikke straks sælger sine aktier, og genkøber t-retter?

Bedste hilsner,

/Balslev23/11 2009 12:01 collersteen 022498Der er ingen logik Balslev.....
Det er et af de små mysterier i det som eksperterne og "nærmest nyreligiøse" akademikere gerne vil kalde et 100% efficient marked.... forstå det dem der kan.

Så det er bare om at bytte Amag-aktier til T-retter.
Det ville jeg i hvert fald gøre hvis jeg havde Amager-aktier.
Det er naturligvis forudsat at man ikke Amageraktionær på sigt og ikke blot trader.... (eller traitor som nogle måske vil sige ;) )23/11 2009 12:05 022499Det er jo det de professionelle (som Coller) kalder arbitrage muligheder, men der er jo altså lige den default/konkurs risiko i casen, som ophæver det sikre i den disposition.

In economics and finance, arbitrage is the practice of taking advantage of a price differential between two or more markets: striking a combination of matching deals that capitalize upon the imbalance, the profit being the difference between the market prices.23/11 2009 12:11 collersteen 022500Men med ægte arbitrage i form af short aktie, lang t-ret burde konkursrisikoen være irrelevant.
Der kan man måske være en eller anden teknikalitet iform af et emissionen aflyses... og så står man der med nogle ubrugelige t-retter. Det lyder dog far far out i mine øjne.
Modsat kan man også argumentere for at T-retten er bedre med en overhængende konkursrisiko, idet du jo i en periode kun er inde med 20kr per aktie... ift. 50kr på aktien.

Men igen, det er måske lidt ude på det teoretiske overdrev.... man skal dog nok aldrig sige aldrig i tilfældet Amagerbanken.23/11 2009 12:19 Balslev 022501Er der forskel på min risikoeksponering fsva. konkurs om jeg har aktier eller t-retter? Jeg læste resuméet af prospektet, og så vidt jeg umiddelbart kunne vurdere medførte skiftet til t-retter en ny risiko der kommer af, at udbuddet evt. aflyses. Det er der så flere forskellige muligheder for, så det skal rimeligvis tages alvorligt.

Måske det kan være med til at forklare kursforskellen...23/11 2009 12:46 collersteen 022505Mens emissionen kører vil du være mindre eksponeret fsva. konkurs, da du jo ikke skal beslutte dig mht. udnyttelse af t-retterne førend sidst i forløbet. Ergo ligger de 30kr i din lomme lidt længere.

Aflysning af udbuddet er en mulighed.... men i den situation banken er I vil det vel være dødsstødet? Finanstilsynet kan vel ikke gå med til flere fristudsættelser, så næste stop må i så fald være finansiel stabilitet. Og der er ihvert fald historisk belæg for at det med meget høj sandsynlighed fjerner alle aktionærernes penge.

Så er der muligheden for at det aflyses fordi der er fundet en anden løsning (eks. opkøb), men mon ikke man allerede kan betegne Ree som white knight. Der har i hvert fald været flere måneder til evt. opkøbere at få en løsning på plads. At Amagerbanken nu i sidste øjeblik skal haste emission igennem må være et tegn på at opkøb reelt ikke er en mulighed.TRÅDOVERSIGT