Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chemometec...


23221 stengård 8/12 2009 22:55
Oversigt

Jeg var i dag til et lille seminar i København med en præsentation af Chemometec, Exiqon og BioPorto, iøvrigt sammen med notabilteterne Troldmanden og MammaMia..

Chemometec er et af de mindst omtalte selskaber på Københavns Fondsbørs - og det var egentlig indtrykket på præsentationen at man har været ganske udemærket tilfreds med "den-der-lever-stille-lever-godt" - men man havde på det sidste haft en udfordring med at et par af de større aktionærer var kommet ud på "a patch of bad ice" og derfor var man nu blevet bevidst om at det måske var en god ide med lidt udvidet investor-service. Man ville gerne tiltrække nye større investorer såvel som en øget mængde retail-investorer (det er vist os :) ) Dagen i dag var lidt en debut på den scene

Således fik vi en fin præsentation "Chemometec at a glance" der gennemgik selskabet der jo er bemærkelsesværdigt ved at have tjent penge hvert år - omend det ikke var svimlende summer. Som en af mine sidemænd bemærkede, "at være Chemometec aktionær har været som at en meget langstrakt helaftensfilm uden store overraskelser". Og sandt er det da også når man ser på tallene, positivt stabile uden at være prangende - af det interessante er 2007/08 hvor et salg af licenser øgede resultatet gevaldigt. Claus Resen Steenstrup (CEO) gjorde dog opmærksom på at man så salg af licenser som en naturlig del af forretningen og at man regnede det som en del af virksomheden man ville se fortsætte..

Chemomtec palcerer sig på vækst-markeder - herunder især Life-science-forskning - indenfor kræft og stamcelleforskning - og løbenmde kvalitetskontrol med produktion. Man har især fokus på US - men betragter hele verden som marked. Chemometec anser den nuværende udfordrende økonomiske situation som et forbigående fænomen, og især fordi man anser firmaets kerne-kundeområde som værende meget robust. Selskabet har en stærk kapitalbase og en stærk portefølje af patenter

Kort fortalt laver Chemometec udstyr til tælling, analysering af celler - under Nucleos-Counter100 paraplyen, ligesom man analyserer forskellige biologiske prøver, til så forskellige områder som Pharma, biotech, bryggerisektoren, mælkeanalyser, sæd-analyser til tyrestationer for nu lige at nævne udvalgte områder. Et af de områder man formentlig kunne forestille sig en ekspansion indenfor var analyse kvantificering af sæd ikke kun til grise/tyre - men også til mennesker - foranlediget af de stigende fertilitetsproblemer især den vestlige verden står over for

Der er - efter nogle år med fintrimning af produktpaletten nu tale om at man som Chemometec er i gang med at lancere en ny generation af udstyr - nemlig NC-3000, primært rettet mod det stigende life science forsknings marked, hvis jeg hørte rigtigt havde man et samarbejde med bl.a. Kræftens bekæmpelse, Novo Nordisk og Statens Serums Institut. NC-3000 apparaturet er ikke kun celle-optælling, men også analyse af et stort antal forskellige parametre.

Nucleocassetten (engangsmåler) er en af de vigtigste bestanddele - indeholder propodium iodide (se: http://en.wikipedia.org/wiki/Propidium_iodide) og bruges til at foretage analysen af prøven. På årsbasis sælger man 1.3 millioner Nucleocasetter - og forventer at kunne øge salget kontinuerligt, in-house produktions kapaciteten er p.t. 2 millioner cassetter per år, men den ville kunne fordobles.

Et element Steenstrup understregede var at Chemometecs apparatur og målesystemer var særdeles solide og velfungerende uden kalibrering, jeg formoder det betyder at man sparer tid og opnår ensartede målinger hver gang...

NC-3000 som skal flytte omsætning overskud og markedsposition en division op - kan også anvendes i pharma-udvikling og som noget ganske interessant stamcelle-forskning. For den meer tekniske gennemgang af produktet tror jeg jeg vil nøjes med at henvise til selskabets hjemmeside www.chemometec.dk .... hvor den forrige præsentation (fra 2006) stadigt indtager pladsen som sidste nyhed - jeg formoder at det kun er et spørgsmål om dage inden den præsentation vi fik bliver lagt op (på engelsk) - den indeholder også en liste over alle deres større samarbejdspartnere

NC-3000 kommer også i en downsizet version

Udover lanceringen af NC-3000 - som man ventede sig meget af havde man en pipeline med et ananlyseapparat der ville kunne ananlyserer de kemiske bestanddele i såvel organiske som biologiske prøver - herunder cholesterol, glukose i blod, og havd der nok kan interessere en del PI-entusiaster - bestanddele og komponenter i ØL :) - og vin (dog ikke zinfandel - der vel må betegnes som et KommuneKemi-biprodukt). Analysemaskinen ville udover en revolutionerende og patenteret teknologi også være i stand til at frembringe ekseptionelt stabile resultater uanset ydre påvirkninger (jeg formoder det må være temperaturer, underlag med mere).

Man forventer et forøget salg i 2009/10 til 37-41 millioner, med et EBIT på 0-2 millioner - der er påvirket af forøgede distributionsomkostninger, herunder skal man iøvrigt forvente en investeringsramme på 9-12 millioner i hhv. produkt-udvikling, produktionsudvikling og patentrettighedsomkostninger.

Som investeringscase betragter de sig selv som interessante - på gund af pipeline, og en moden portefølje af produkter. Man er cash-flow-positive og godt positioneret både med hensyn til nye patenter og mulighed for forøget salg af cassetter/test.
10/12 2009 10:25 stengård 123298Chemometec har oplyst at man har lidt finpudsning til den investorpræsentation man anvendte på seminaret - så der går lige et par dage inden det er på sitet. I'll keep you posted...10/9 2010 12:11 oneofakind 033162ER selv "kedelig" chemometec aktionær. Det eneste interessante er jo at Damgaard nu er ude.. hvem mangler vi så før der ikke længere ligger et potentielt salgspres på aktien.

Og så mangler vel en upside trigger eller 2.. som meget vel kunne komme fra det øgede fokus på stamcelleforskning?

mvh.TRÅDOVERSIGT