Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

H&M - Valuta usikkerhed


23869 Krassus 29/12 2009 22:02
Oversigt

H&M har en kæmpe del af deres salg i EUR / Dollar - men der er vel egentlig to slags modsatrettede valuta risici for os Danskere v. at gå ind i aktien?

Hvis den svenske krone stiger i værdi mod EUR & DKK:

Salg der foregår i EUR - H&M bliver mindre konkurrencedygtige, da kronen stiger
Aktieværdi i SEK - Den svenske krone stiger og det fører til en øget aktieværdi

Hvilken effekt mener I er størst?




29/12 2009 23:26 turin 023874



Grundlæggende mener jeg at der bliver lagt mindre og mindre vægt på tilfældige op- og nedjusteringer der skyldes valutakurser. Og at det er heldigt. Fokus går i højere grad på fundamentals ifa markedsandele plus effektiviseringer og andre tiltag der på længere sigt styrker en virksomhed.

Jeg ville aldrig tøve med at købe aktier i en attraktiv virksomhed bare fordi der er en valutakursrisiko. Hvis jeg vurderede risikoen som signifikant ville jeg hedge med lån i den pågælende valuta. Det har jeg tidligere med held gjort i både SEK og USD.

Og som svar på dit spørgsmål om hvilken effekt der er størst. Jeg har ikke det fjerneste begreb, så jeg ville låne SEK og købe H&M.

- turin



30/12 2009 15:58 Krassus 023918



@Turin

Jeg syntes det er lidt satset at begynde at gå kort - da jeg jo blot er en fattig studerende!

Men med trenden værende at den svenske krone stiger, så kunne det jo være smukt at finde en virksomhed som primært var eksponeret mod denne - nogen der har gode forslag i en ikke alt for spekulativ retning?



TRÅDOVERSIGT