Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Indiske aktier


24028 Krassus 4/1 2010 16:59
Oversigt

På denne første positive handelsdag i det nye år er det tid til at revurdere porteføljen!

Jeg har solgt ud af mine obligationer og skal have noget mere risiko ind i porteføljen. I den forbindelse har jeg kig på emerging markets - de tre store Rusland, Kina og Indien (byd endelig ind på Brasilien også)

Jeg har på nuværende tidspunkt eksponering imod Rusland i min portefølje, og er derfor ikke interesseret heri, mens der i Kina er snak om Bobler. Derfor har jeg valgt at kigge nærmere på indiske aktier, specielt den lidt tungere industri finder jeg interessant, da jeg tror et opsving er på vej (måske ikke over hele verdenen, men snarere i udviklingslandende generelt).

Tata industries er et verdensomspændende konglomerat der arbejder både indenfor consulting, råvare forarbejdelse (primært stål) og Biler.
http://www.tata.com/htm/Group_Investor_pieChart.htm
Tata har bl.a. land rover i sin produktionslinje, men har mange mindre personbiler.

Hvorimod Mahindra & Mahindra udelukkende beskæftiger sig med mindre lastbiler og SUV's. Bl.a. har Nordea været ude på borsen.tv at anbefale sidstnævnte. Lastbiler er en type "3wheelers" som er meget benyttede i tætbefolkede områder. Mahindra sidder på en god portion af dette marked (31% vækst i "3wheeleres, sidste år). Jeg finder det dog bekymrende at SUV markedet er et fokusområde, da markedet i øjeblikket ellers flyder med netop disse bilmodeller.

Fælles for Tata og Mahindra er at de begge er konglomerater, der har mange forskellige forretningsområder, og det kan derfor være svært at lave en egentlig dybdegående vurdering af de enkelte selskaber. Men til investeringsøjemed "in country far-far-away" finder jeg det udemærket at disse konglomerater forsøger at diversificere.

Kursudviklingen har gennem de sidste år set rigtig fornuftig ud, og kursen på Mahindra har aldrig været højere. Chancerne for "en SAAB og Volvo" hhv. er relativt små da salget lå på hhv 400.000 og 200.000biler(inkl lastbiler) hos Tata og mahindra.
4/1 2010 18:40 fisker99 024033Tata producerer fra tebreve til lastbiler (tog, softwre, stål, driver hotel simpelthen alt) til det indiske marked. Hvorimod Mahindra er primært kendt for deres SUV Sumo og den's efterfølger som jeg ikke husker navn på. Det indiske bilmarked er åbnet op for de andre udenlandske selskaber som giver hård konkurance til Mahindra og Tata. Tata er bare mange gange større og et vel drevet firma.4/1 2010 19:29 Hya 024040http://www.proinvestor.com/index.php?p=boards&postid=..
her skriver jeg lidt på tata indimellem når der er nyt

Hya7/1 2010 08:40 TeamGarlic 324201Mahindra & Mahindra anbefales af Christian Jessen fra Skagen-Fondene. Den findes i deres Kontiki-fond.

Du kan se et indslag på Børsen TV på dette link:
http://borsentv.dk/investor/clip/6646

Faktisk et ret interessant indslag, hvor han nævner lidt om forskellige aktier og hvorfor de er interessante. Han snakker f.eks. om en engelsk sæbeproducent, som tjener gode penge, har eksisteret i rigtig mange år og som er til stede på vækstmarkederne med lokale og tilpassede varemærker, men...!
som handles på den engelske fondsbørs og til bedre nøgletal end de aktier, som findes på vækstmarkederne. Meget interessant i min optik.

mvh Lars Bech7/1 2010 09:44 Valueguy 124204Helt enig, Lars. Jeg så også indslaget, og Skagen-folkene er jo kloge mennesker med sund fornuft af den buffetske støbning - som slår indeks år efter år. Interessant tanke at investere i et engelsk firma der gør sig på emerging markets, snarere end at sætte pengene i lokale virksomheder. Har tit tænkt på om ikke det er risikofyldt at investere direkte på f.eks. Kinas børs med fare for pludselige regeringstiltag imod udenlandske investorer. Det er måske a thing of the past, men kan ikke helt frigøre mig fra tvivlen.

Hvis ikke det er fordi man finder det stimulerende at følge markedet og de forskellige selskaber, så burde man måske bare lukke ned for den daglige nyhedsstrøm og sætte midlerne efter de største investeringer i Skagen Kontiki http://danish.skagenfondene.no/category.php?categoryI..

Som Nordnet-kunde mener jeg dog ikke man kan investere i Brasilien, Indien og selv England - eller tager jeg fejl?8/1 2010 12:05 TeamGarlic 024260Hej ValueGuy

jeg ville bestemt foretrække de nære markeder at handle på end de mere eksotiske, hvor andre faktorer kan påvirke prisen. Politisk stabilitet, retsmæssig stilling og andet er at foretrække.

Har inkluderet Skagen Kontiki i min overvågning af aktier med henblik på senere investering.

Jeg har tjekket med NordNet og desværre nej til Brasilien, Indien og England. Kan ikke huske om Etrade har England.

Jeg kigger også på PetroBras og den handles i USA og det kan NordNet klare. PetroBras har på Msnmoney.com en StockScouter-score på rent 10 og kan være en interessant mulighed udi det latin-amerikanske.

mvh Lars Bech9/1 2010 22:38 bvm 124322MAHINDRA & MAHINDRA er noteret som GDR i Frankfurt, så den kan faktisk købes både gennem Nordnet og gennem E*Trade.

Ellers har HDFC BANK LTD også været et spændende papir. Den er noteret på NYSE og kan også umiddelbart handles gennen både Nordnet og E*Trade.

/bvmTRÅDOVERSIGT