Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Greentech - nu mere end 33% af MG i drift


24933 stengård 25/1 2010 13:14
Oversigt

Af hjemmesiden www.greentech.dk fremgår det at man p.t. tilslutter 2 møller om ugen - inklusiv dagens opdatering er man nu oppe på 15 møller i drift. For Minerva Messina's vedkommende er man kommet dertil at man nu på hjemmesiden har lavet en rubrik til antal møller i drift - desværre står der stadigvæk nul ud for den...

Nu skal man jo altid give den nye bestyrelse mulighed for at sætte sig ind i sagerne inden der kommer udmeldinger, men man kunne måske godt håbe på et "in depth" interview med Kaj Andreassen - således at offentligheden fik et bedre indblik i hvor man er - hvor man vil hen og hvordan man kommer dertil...

Jeg mangler afklaring om følgende punkter (som minimum)

A:nkesagen - TAR domstolens afgørelse var klar - og hvis det der oplystes på XGF'en står til troende - så mangler der kune en underskrift fra rette person på at det sker... ham må de gerne snart have lokaliseret - måske via Google Earth - street view ?

B:rindisi - nu hvor en del af de andre projekter er ved at være i afslutningsfasen er det til til at kigge på de næste projekter - der bliver de første med et EDF-EN samarbejde fra ret tidligt i processen

C:adau II/III På havnen i Rostock ligger der stadigt en del møller og venter på afskibning, og der er en række fundamenter i Calgiari - der står klar. Vi må forvente en afklaring med Nordex/WBL omkring projektet inden udgangen af februar

E:DF-EN udover at EDF har overtaget en halvtres procentsstake i Monte Grighine og erhvervet sig en option på at købe op til 50% af fremtidige projekter for omkostninger og en "præmie" - har vi endnu til gode at se de praktiske resultater af samarbejdet

F:inansiering af Monte Grighine - med den finansiering der er lagt op til nu - er der tale om en e-kapitalandel på 50% - det er usædvanligt selv i disse tider - den bør kunne øges - eventuelt i forbindelse med frafaldet af Ankesagen

L:easing af møller. Jeg har selv været inde over et projekt hvor det endte med en leasingmodel på møllerne - det kunne være en variant nu hvor den traditionelle bankfinansiering er frosset let til

M:inerva Messina - efter en periode hvor Nordex har haft kommisioneringshold på plads på Sicilien bør vi kunne se en ret hurtig commisionering på sitet - og der må ligge en mulighed for at afkøbe den stadigt sigtede Siciliiansje forbindelse der har 15%

N:atixis - selvom det har været en ualmindelig lang og træg fødsel i forbindelse med finansiering af Monte Grighine var det netop et af argumenterne bag konstruktionen at EDF_EN havde en bedre adgang til Natixis end GES alene

P:olen - selvom vi har haft meget fokus på Italien skal vi ikke glemme at der er en stor projektportefølje i Polen - jeg er noget sikker på det off-shore projekt på 100 MW - som kun manglede en tilladelse til ilandføring af kabler - nu i finanskrisens skygge kan man godt blive en anelse urolig overfor om det kan lade sig gøre

V:oldgiftsagen. Per Villum Hansen har anlagt sag i forbindelse med afregning af projekterne som han beholdt 25% af. Forudsætningen var (dengang i 2007) at man selvfølgelig havde byggetilladelser på plads inden udgangen af 2009. Men det viste sig jo unægteligt ikke at være tilfældet. Derfor kunne GES overtage den resterende del af projekterne (de 25%) for 10.000 euro ialt. Det er en sag hvor PVH ikke har meget at miste - men umiddelbart lyser det ikke oplagt at han kan vinde










25/1 2010 13:32 collersteen 124936



Tak for god opsummering Stengård.

Her er et bogstav mere - kan vi mon få fyldt hele alfabetet ud?
(eller var det ikke din tanke? Du har måske allerede brugt alle de taster du har på DIT mac-keyboard?....)

I:insidermeddelelser. Nu er der gået ca. 20dage siden den ex.gf, og man burde vel kunne forvente, at de nyindvalgte herrer har så meget styr på deres direkte og indirekte (og øvrige relaterede) aktiebeholdninger, at en udmelding om insidernes besiddelser skulle være tilgået markedet.

Er der nogle "lov-hoveder" her på siden der har en nærmere idé om hvor man skal kigge efter bestemmelser/§/vejledninger til hvor hurtigt nye best.medlemmer skal "deklarere" deres besiddelser?
Aktieselskabsloven?
Værdipapirhandelsloven?
eller nogle vejledninger fra OMX?

Hvorfor det ikke er sket, kan man kun gisne og/eller konspirere om.
Den mest oplagte grund er selvfølge alm. Greentech-sløvsind - men jeg kan også sagtens komme i tanker om andre grunde....



25/1 2010 13:38 stengård 024937



jep - men mon ikke Jens Erik Høst mener det er nok at han ved hvor mange aktier han har :).... det ville passe med den sædvanlige arrogance fra hans side..

Iøvrigt er det jo interessant hvor mange Boris Tangaa Nielsen har udover Staxbo - om overhovedet nogen




25/1 2010 13:48 collersteen 024939



Og i den forbindelse også om Staxbo evt. har fyldt på op til 14,9999999%.
Damgaards post var jo kun 12%, så de har haft plads til lidt over 1mio aktier mere uden at melde..... og naturligvis også det omvendte - 1mio færre aktier.



25/1 2010 14:52 stengård 024941



Gad vide om man skulle kontakte selskabet med henblik på at de får deres største aktionærer til at overholde bare nogle af de simpleste regler for børsnoterede selskaber ???



25/1 2010 14:53 stengård 024942



nå ja - inklusiv eventuelle bevægelsersiden 5. januar klokken 16



26/1 2010 15:17 troldmanden 525008



Tak for informativt indlæg stengård.


Jeg havde en spændende samtale med Greentech Enedrgy System i sidste uge. De er godt klar over det har været sparsomt med oplysninger det seneste års tid. Altså en bevidst strategi.

Jeg tror ikke der er så meget tvivl om at med de mange private der er inden i aktien, så er de blevet ekstra straffet for deres lukkethed. Men det var min opfattelse at vi formentligt vil se dem åbne mere op om ikke så lang tid. Og så kan det måske endda være de vælger at sætte endnu mere fokus på de private således de mange forkerte antagelser der har været rundt omkring kan blive manet til jorden. Det gælder kort sagt om at genfortælle historien og blive mere synlig. Og det er der nogle forskellige værktøjer der kan hjælpe med. Så tror jeg også nok kursen vil begynde at rette sig.

I forhold til EGF info så venter jeg spændt på cadau 2/3 nyt. Cadau 2 var jo tydeligvis IKKE så dødt som den forrige bestyrelse gvav udtryk for. Tvært i mod. Så er der en løsning lige på trapperne. Og med MG og Messina næst fuldt operationelt så gælder det om at få sat nye projekter i gang.



26/1 2010 18:22 oneofakind 025010



Kom til at tænke på, at hvis jeg var blot en smuuuule "ulden" i kanten og gerne ville manipulere kursen.. ville jeg gøre dette via GES hjemmeside og enten "glemme" at opdatere tælleren.. eller .. komme til at skrive forkert mht. tilsluttede møller!

Gad vide om det falder ind under "kurspåvirkende" gestus, qua det ikke kræver en fondsbørsmeddelelse hver gang en mølle tilsluttes!

mvh.



26/1 2010 18:40 troldmanden 025011



Hvad skulle GES motiv være? De er da tvært i mod interessert i at få kursen så højt op som muligt. Ikke at holde den nede.



26/1 2010 18:47 oneofakind 025012



Enig.. Et lødigt selskab med en "lødig" direktion.. blot har jeg ikke den store fidus til den nye!

Men jeg mistror dem ikke for noget.. blot kom jeg til at tænke på, at når så mange holder øje med "så lidt" og reagerer på det.. er det extremt kurspåvirkende!

Hvorfor denne "service" måske ikke er aktionærpleje når det kommer til stykket!?

mvh.



26/1 2010 19:05 troldmanden 025015



direktionen som jo står for den daglige drift er jo den samme som hele tiden. Så ingen forskel der.

Har de ikke reeelt set opdateret den hver uge? Blot er det af en eller anden grund gået i lidt i stå med net tilslutningen.




26/1 2010 18:51 polopolo 025013



Det kommer man ind imellem i tvivl om.
Der kan vel være flere årsager til i perioder at holde lav profil.Feks at ville lade opsvinget blomstre i en periode med behov for ny finansiering .( for firmaets skyld ) Eller selv at kunne opkøbe til lav kurs inden opsvinget blomster op (for egen skyld) Selvfølgelig kommer den slags ikke frem men det virker mærkeligt med den informations mangel der har været. Faktisk tænker jeg at der kan have være to omgangé holden lav profil og lav kurs nemlig både den bestyrelse der er ved at sætte sig i sadlen og den der forsøgte at styre firmaet tidligere.



26/1 2010 19:12 troldmanden 025016



Som skrevet længere oppe så var det den afgående bestyrelse der bestemt sig for at der skulle være radio tavshed. Den nye bestyrelse synes at være interessert i en mere åben IR politik hvor der bla måske er mulighed for at spille på helt nye IR tangenter. Men de skal lige have lov til at fastlægge en reel strategi inden vi nok vil se de helt store ændringer. Så giv dem lige lidt tid endnu.



27/1 2010 00:00 Kenddinvare 125023



I og med at der faktisk har været lidt opdateringer på hjemmesiden er den nok nogenlunde ajourført. dog kan der måske være fundet en begrundelse for ud over kun at ajourføre søndag/mandag også at have en dag eller to ekstra sikkerhed for at møllen er begyndt at give indtægter. En sådan forsigtighed dikteret af bestyrelsen kan hænge sammen med at nogle af de større aktionærer ønsker at øge deres position. Hvis denne lidt konspiratoriske tese holder vand ser vi vel snart noget køb her hvor kursen er presset ned.

Lidt mere sandsynligt (og bekymrende) er det om kommissioneringen virkelig foregår så langsomt i forhold til de forventninger vi fik på XGF'en.
Det kan give anledning til diverse spekulationer.
Mest oplagt omkring vejret og så er det jo bare en mangende øget indtægt i januar, februar, marts og april (kedeligt men allerede rigeligt indregnet i de seneste kursfald).
Men tanker af mere italiensk politisk karakter kan jo ikke undgå at dukke op og uanset hvad det så drejer sig om og hvad der evt. kommer frem kan det dels få ret stor økonomisk betydning og dels vil det kaste en ny plet på selskabets troværdighed ikke nødvendigvis for at kunne gøre for situationen, men dog for at have giver forkert billede at hastigheden for kommissineringen og afslutning af parkernes etablering.

I mellemtiden må vi glæde os over at der med de 15 turbiner nu kommer 2-3 mio. ekstra i kassen om måneden.



TRÅDOVERSIGT