Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Markedspsykologi


29073 Hya 10/5 2010 12:17
16
Oversigt

Var det bunden vi så i fredags?

næppe efter min mening!

Jeg tror - hvis jeg skal spå lidt - at fra nu og frem til efteråret vil markedspsykologien beherske markedet.

således at de professionelle tradere - hegdefonde og banker, gang på gang vil nare de private investore - med at puste negative ting op, så investorene paniksælger og lægger sig short, hvorefter de fanger fortjenesten ved at komme med nyt positivt så markedet stiger explosivt - hvor shorterne taber, og må genkøbe højere, og når så den sidste private kunde har købt long, fordi det ser ud til at bull marked fortsætter, så finder de noget nyt negativt og så tar' vi turen ned een gang til!

på den måde kan de stille og roligt malke de private investore både long og short
og de kan hele tiden køre lidt udover grænserne TA mæssigt, så de forskellige aktier valutaer og charts giver falske købs og salgs signaler, som kunderne reagerer på!

Hele gamet tror jeg skal bruges til - udover at hente indtjening, at forberede og lave sektorrotation - således at de stille og roligt kan begynde hen over sommeren at lave store positioner i de næste brancher der vil poppe op på FA og god indtjening -

og hvad vil jeg så gøre konkret?

jeg vil holde mine ca 30% af kapitalen positioner - uanset, fald og stigninger - fordi det er cases jeg tror på long.

og jeg vil begynde at trade kortsigtet - i nye aktier jeg ønsker at gå ind i igen -når der ses store fald i aktien, med henblik på at bygge nye long positioner op -

eksempler på strategien kunne være genmab i fredags, som kortvarrigt kunne købes omk 46 - udfra al aka's FA på aktien, og alle jer der råber at den handles næsten til cash + fabrik, samtidig med det massivt store lange fald i kursen og næsten flush out til sidst - så mener jeg at risikoen for stort fald ikke længere er tilstede - men om det var bunden - ja det ved jeg ikke
så der turde jeg godt starte med at købe mit frimærke!
jeg nævnte vist også selv lidt TA i mit indlæg forleden, med en kortvarig kurs under 50 osv . .

en anden aktie - var B&O, den tror jeg bare på long, og har været inde i flere gange - jeg købte de første på 60 i sidste uge, og da den 2 gange ramte 55 og 3. gang 56 i fredags doblede jeg positionen, idag har jeg så halveret igen - så jeg nu ejer de oprindelige til en lavere gennemsnitskurs.
Når jeg allerede nu halverer - er det fordi jeg fortsat ønsker at bibeholde min store cash andel af porteføljen.

også en aktie jeg lige supplerede op i var svenske fingerprint - som udfra FA begynder at ligne et godt long play - og hvor jeg havde reduceret væsentligt sidst på regnskabsmeddelsen og den store stigning til over 10 s kr og nu kunne genkøbe lidt over kurs 7 s kr.

så for mig går de næste mdr ud på at bibeholde min cashandel - samtidig med at jeg får opbygget de nye longs til en favorabel kurs.
og så kan jeg da lige kan supplere med store oplagte daytrade sving i markedet med min cash beholdning -

på den måde - går jeg både med livrem og seler - og kan forhåbentlig tjene lidt, mens jeg bygger long, og beskytter min kapital!

og jeg er ikke så afhængig af at sidde ved skærmen hele tiden - da min risiko i markedet ikke er så stor - samtidig med at jeg kan lave gode kortsigtede sving ind i en aktie - når jeg er tilstede ved skærmen.

Så det er min strategi for sommeren i år -
hvad er din?????

VH
Hya

PS alt efter udviklingen overordnet forventer jeg ikke at øge min investeringsgrad over de 30% før vi når til OKT!



10/5 2010 12:39 Kongkurs 129076



Jeg tror, at man skal passe uhyggeligt meget på i disse tider. De enorme udsving vi ser på alle de finansielle markeder er tegn på grundlæggende ustabilitet, og på at systemet er ved at bryde sammen.

De store vil formentlig benytte stigniger til at sælge ud, så stigningerne bliver af kortere varighed, og hovedtrenden vil dermed blive ned.

I det spil blvier de små hurtigt tabere, med mindre du kan handle på dagsbasis og hente lidt hurtige gevinster hist og her.

Ønsker man at ligge lang, så tror jeg at der i den nuværende situation kun er få interessante områder: Fødevarer, energi, medicin samt evt. guld, der har en mulighed for at holde sig bare lidt stabile på lidt længere sigt.

Disse sektorer er det jeg ligger i, og bliver I uanset hvilke udsving vi kommer til at se.

Jeg har realiseret en god portion statsobligationer til høje kurset til brug for yderligere opkøb i de nævnte sektorer når vi er længere fremme i forløbet af krisen, hvor vi formentlig er faldet til ca. det halve af hvor vi er nu.



10/5 2010 13:27 cyber 029078



Er som sådan ikke påvirket af markedspsykologien, da mine målsætninger er forholdsvis langsigtede, men spændende om man kan fiske sig til en god handel.

Jeg holder specielt fokus på Topo og Spectrum til Belinostat er kommet igennem skærsilden, og det kan jo tage et par år.

Coloplast ligger helt natuligt i min port, derudover har jeg et par dødsejlere, og RTK som en spændende case.



10/5 2010 13:35 cyber 029079



Ups glemte DNO, den er jo ikke en dødsejler haha



10/5 2010 14:39 renek 129081



Min strategi er fortsat bullish (i mit hoved er vi fortsat i et bullmarked).

- Overordnet køber jeg på dips
- reducerer den positionsstørrelse jeg går ind med på grund af volatiliteten. Det gør at jeg kan have et dybere stop.
- så snart der er tegn på genoptagelse af den kortere trend, akkumulerer jeg yderligere.



10/5 2010 17:31 faurschou 029085



Jeg er blevet helt glad for Tom Williams og VSA analyse, så jeg holder øje med volumen i aktierne for at se, hvad markedet tunge "drenge" er ude på. Jeg valgte derfor kun at reducere minimalt, da den græske krise sprang ud, jeg kunne nemlig ikke se andet end, at de store spillere ikke havde lagt op til en større nedtur. jeg kunne ikke finde "buying climax", så jeg afventer lidt endnu med at gå mere kontant (jeg har været 25 - 30 % kontant et stykke tid).
Jeg har også valgt at købe lidt mere Fingerprint og Bioporto nu da chancen bød sig, og de bliver nok holdt selvom en større krise blusser op.
Jeg forventer volatilitet i markedet det næste stykke tid. Den udløses af skrækartikler, som markedets store aktører bruger til "mark down's", hvorefter, der så følger "mark up's", og en række investorer bliver helt rundtossede af af de skiftet mellem røde og grønne dage. Så Gann og Williams skal være vejledere for investeringen de næste måneder. Volumen skal vise vejen.
mvh.
Faur



10/5 2010 23:31 loevquist 129104



Jeg tror med rette, man kan sige at markedspsykologien styrer markedet, uagtet hvordan den fundamentale situation ser ud.

Jeg forstår dit argument med sektorrotation, men idet dette rally har båret præg af store stigninger i høj-beta aktier fremfor aktier, der udfra objektive FA-kriterier er meget bedre value, tror jeg nærmere, vi har med et teknisk drevet rally (eller bullmarked om man vil) at gøre, hvorfor jeg finder det usandsynligt at en større sektorrotation vil finde sted. Jeg forventer istedet et sell-off af disse "skodaktier", som formentlig vil starte når likviditeten nødvendigvis må strammes. Alternativet er hyperinflation.

Jeg trader udfra tekniske observationer i index, valuta og blue chip aktier, som jeg følger tæt. Jeg føler ikke andre tilgange giver nogen mening på nærværende tidspunkt.



TRÅDOVERSIGT