Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 17 Maj Kl. 15:00 Læs mere her

SAS trafik i juni 2010


31179 McJanus 7/7 2010 13:28
Oversigt

Jeg er godt klar over at interessen for SAS her på sitet ikke er ret stor, men jeg vil alligevel lige kommentere de seneste trafiktal.

Lad mig starte med at lade de profesionelle udtale sig:
Sydbank:
Skuffende over hele linien. Havde ventet en stigning i RPK på 6%. SAS kan ikke være tilfredse med en RPK vækst på 0,4% i juni.
http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/186884/sy..


Efter at have læst artiklen var det med rystende hænder jeg downloadede trafik tallene direkte fra SAS' hjemmeside. Jeg var overbevist om, at SAS' strategi måtte være slået fejl, at konkursen var nært forestående.

Det første tal jeg altid kikker efter er 'loadfaktor' - altså hvor stor en procentdel af de udbudte sæder er fyldte.
For hele gruppen ligger tallet på 79,7% altså 4 ud af 5 sæder bliver solgt.
Der er ovenikøbet tale om en forbedring fra 76,7% i juni sidste år.
Fordelt på de forskellige markeder er der forbedringer over hele linien, på nær Norge indenrigs som falder fra 72,7% sidste år til 68,1% i år. Måske ikke overraskende i betragtning af Norweigians volsomme satsninger på deres hjemmebane.

Betragter man loadfaktoren over årets første halve år er billedet det samme. Bedre udnyttelse af kapaciteten på alle markeder på nær Norge indenrigs.

De I næppe læste linket til Sydbanks analyse kan jeg oplyse at de fremhæver Finnair som klassens duks - så jeg har da også fundet deres seneste tal frem.
Jeg må medgive at Finnair's loadfaktor er steget mere end SAS' nemlig med hele 3,3% (mod SAS' 3,0%). Deres udnyttelsesgrad lå i juni på 77,2% på passagertrafikken - men SAS ligger på 79,7%, så jeg forstår ikke rigtig hvorfor Sydbank er så skuffet.
Finnair udnytter godt 80% af deres kapacitet på deres interkontinentale ruter - SAS udnytter 93,7%.

Min pointe - kære Sydbank - er, at der simpelt hen ikke er plads til flere passagerer! Det er umuligt at udføre ruteflyvning og forvente en udnyttelse på 100% af kapaciteten. Og en udnyttelsesgrad på 80% medfører med garanti at en masse passagerer må fragtes med alternative selskaber.
I gamle dage var det et godt fingerpeg at hvis udnyttelsen lå lidt over 70% så gav SAS overskud. Jeg ved ikke om dette stadig passer, men det er nok ikke helt ved siden af.

SAS indsætter flere fly til efteråret på basis af markedsudviklingen. Det bliver nok ikke på København-Oslo eller andre ruter hvor lavprisselskaberne er dominerende. Når det sker, vil kabinefaktoren sandsynligvis falde en smule, for det tager tid at indkøre nye ruter. Så - kære Sydbank - lav lige et internt notat til fremtidige trafiktals-kommentarer!

For dem som foretrækker at fly afgår og ankommer til tiden, så oplyser SAS at deres punktlighed (indenfor 15 minutter) er 90,7%. Og skulle nogle høre til den kategori som ikke kan udstå aflyste fly, så oplyser SAS at deres regularitet var 97,9% i juni.
Den slags tal er vigtige for SAS' kernekunder: Erhvervsfolket.

SAS har iøvrigt for nylig oplyst at de hæver brændstoftillægget fra 1. august. Og - Sydbank - dette vil øge yielden efterfølgende!

I det lange løb er SAS på rette spor (eller rute om I vil).

mvh
McJanus


7/7 2010 15:34 Hebi 031186Efter at have kigget på det lidt selv virker det som om Sydbanks fokus var en anelse fordækt. Som du selv påpeger har vi en del forbedringer iforhold til sidste år hvor Sas var helt af H til. Så kan man selfølgelig vende dem om og sige: SAS har været nede og bundskrabe, enhver forbedring er en god forbedring i deres tilfælde ihvertfald.

Sas kommer fra deres koncept på dyre business class rejser på første klasse, med topforretningsfolk tilbage før finanskrisen - Til nu at skulle konkurrere med en yderst skarp markedsleder position der tilbyder betydeligt billigere rejser, i et marked der er mere interesseret i billige rejser til tiden, end champagne for 10.000 mere på 1. klasse.

Sas har for længe været outsourcet, og deres handlingsparametre forældede iforhold til markedetsudviklingen og konkurrenterne, oven idet en finanskrise og en askesky lige i hatten er nok til at få enhver ned. Sas's nye strategi er frisk og ser ud til at give resultater, og med tallene her beviser det også at de er på rette køl trods ''ikke forventede tal''.

Udfra et aktiesynspunkt, må man jo kun kunne sige at aktien ser betydeligt mere lovende ud efter reverse split, og at der også er kommet en del flere købere til.
TRÅDOVERSIGT