Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

10 Tips - Vigtige overvejelser, inden du investerer.


31556 akademikeren 28/7 2010 08:45
Oversigt

1. Disponibel indtægt til investering
Den første grundlæggende overvejelse bør simpelthen være: ??Hvor meget har jeg råd til at investere??
Det er vigtigt hele tiden i de senere overvejelser, at huske dette, så du ikke overbudgetterer. Det virker åbenlyst og givet, men nogle glemmer det alligevel, og det vil altså få korthuset til at falde, før det overhovedet når at stå.

Når du har klargjort, hvor meget du har, bør du overveje tidshorisonten. ??Hvornår skal jeg bruge pengene?? ?Skal du eksempelvis bruge pengene til udbetalingen af et hus eller til pensionen?


2. Handl aldrig for lånte penge.
At handle for lånte penge er den direkte vej til ruin. Det er finanskrisen et glimrende eksempel på. ?Tænker du alligevel, ?aah, så farligt kan det vel ikke være,? så spørg Islændingene om, hvordan det føles at falde ned fra fjerde sal.


3. Mange bække små
I stedet for at investere store beløb af gangen, kan du vælge at investere et mindre beløb hver måned. Det mindsker din risiko, samtidig med at du får lejlighed til at tænke
dig om over flere omgange, og sprede investeringen ud på flere punkter. I det hele taget er det win-win, da sandsynligheden for succes øges, og risikoen for fiasko formindskes.


4. Spred dine investeringer.
Som det også fremgår af punkt 3, er det vigtigt at sprede investeringen.
Som tommelfingerregel bør du altid have flere end 8 virksomheder i din portefølje.


5. Invester i forskellige brancher
Hovedpointen, som du nok har opdaget nu, er at sprede sine investeringer. Det gælder især også, når du investerer i aktier.?Hav aktier indenfor flere brancher. Eksempelvis sundhed, industri og energi. Så mister du ikke hele din formue, hvis der er en uforudset boble der brister, og du har større chance for at få del i gildet, hvis der er en branche der boomer.


6. Invester i forskellige valutaer?Det er en god ide at fordele din formue og dine investeringer på forskellige valuta. Det gør dig mere fleksibel for valutaudsving.


7. Sørg for harmoni mellem aktier og obligationer
Lige meget hvor dygtig du er til aktier, vil det stadig være et spørgsmål om spekulationer. Derfor er det meget farligt at investere hele din formue i aktier. Invester i stedet noget af formuen i nogle obligationer, der giver et sikkert afkast. Find en harmoni mellem det statiske og det dynamiske.


8. Research, Research, Research. ?Undersøg altid de firmaer du investerer i. Der er meget at finde i firmaets årsrapport. Disse informationer kan du finde i årsrapporten:
a. Hvad er firmaets omsætning?
b. Hvad er firmaets overskud?
c. Hvad er firmaets gæld?
d. Udbetaler firmaet udbytte?
e. Har de haft stigende omsætning/overskud i de sidste 3-5 år?
f. Er ret nogen speciel begivenhed der gør sig gældende for firmaet.

Det er vigtigt at se efter harmoni mellem disse faktorer. Især punkt e giver et bud på, om firmaet er på vej op eller ned. Men hold også øje med, om der har været overdrevet vækst, i forhold til de andre parametre. Et firma der har været helt i knæ, og er på vej op igen, vil have en høj stigning i omsætning og overskud, men det betyder ikke nødvendigvis, at de er en investering værdige. En for høj omsætning kan også være et tegn på, at firmaet er blevet ?pustet op?. I det tilfælde skal du passe på, at du ikke investerer i en boble, der er ved at briste.


9. Din investering er konjunkturafhængig. ?Nogle gange går aktier op, nogle gange går de ned pga. overordnede konjunkturforhold. Vær opmærksom på disse trends når du skal forøge eller mindske din andel af aktier. ?Så undgår du at blive fanget i en eventuel ny finanskrise.


10. Der er ingen erstatning for erfaring. ?Brug modelporteføljerne på ProInvestor til at træne dig selv, og brug debatten til at spørge om gode råd. Der sidder en masse dygtige folk klar til at hjælpe dig, så du ikke kommer til at lave de forkerte investeringer.28/7 2010 12:51 TeamGarlic 131558Godt indlæg, Aka ! Mange gode punkter.

En mulighed, hvis man ikke kan/vil bruge så meget tid, er at bruge en mekanisk strategi, som f.eks. Piotroski eller andre. I den henseende kan man f.eks. anvende uopsido.com og lignende til at udvælge papirerne.

Just my 2c
29/7 2010 07:41 freja 031577Det er nogle gode råd som jeg helt klart benytter mig af. :−)TRÅDOVERSIGT