Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Nu har vi snakket lidt om de små jyske lokalbanker og deres evt. potentiale og indtjening. I chatten har været nævnt Salling Bank, Nordjyske Bank og Nørresundby Bank. I hvert fald de 2 sidstnævnte er kommet med rimelige regnskaber indtil nu, men INGEN ser dog ud til at slå Ringkjøbing Landbobank. Den er så også dyrere og handler til K/I omkring 1,20, men kvalitet koster. EPS (målt på nettoresultat efter skat) for 1.halvår ligger på 29kr, så dobler man det op bliver det rundt regnet en EPS på 60kr og dermed p/e på lige over 10 ved dagens kursniveau omkring 625. Om det så til syvende og sidst er en god investering ift. at købe de andre små banker (som har fået flere tæsk) ved jeg ikke, men bankdriften må tage hatten af for. Tag lige et par minutter og kig rapporten igennem - alternativt se lige disse hovedpunkter:

Halvåret i overskrifter:

- Fremgang i resultat før skat fra 155 mio. kroner sidste år til 190 mio.

kroner for 2010

- Resultatet forrenter primo egenkapitalen med 18,5% p.a.

- Tilfredsstillende niveau for nedskrivninger på 63 mio. kroner - svarende til

0,85% p.a.

- Omkostningsprocenten er på et uændret niveau og opgjort til 30,8 - landets

laveste

- Finanstilsynet har godkendt bankens individuelle solvensbehov på 6,2%

- Solvensprocenten er steget til 20,7 - svarende til en dækning på 259%

- Kernekapitalprocenten er steget til 17,2 - uden deltagelse i bankpakke II

- Forventningerne til basisresultatet opjusteres til mellem 300 - 400 mio.

kroner.

http://www.proinvestor.com/aktienyt/498620/Ringkjoebi..
11/8 2010 09:10 akademikeren 031917


11/8 2010 09:24 collersteen 131918Ja, det var lidt pudsigt. Sallings regnskab kom næsten i samme sekund jeg klikkede indsend indlæg.

Her er hele rapporten
http://www.proinvestor.com/aktienyt/498727/Halvaarsra..

Og nu vi er igang kan vi så også lige tage de nævnte Nordjyske Bank og Nørresundby Bank med.

http://www.proinvestor.com/aktienyt/498436/Halvaarsra..

Og Nørresundby, som også førte til et par insiderkøb
http://www.proinvestor.com/aktienyt/498572/Halvaarsra..
http://www.proinvestor.com/aktienyt/498641/Insideres-..11/8 2010 18:18 malurt 331922I Jylland kan vi så mange ting; men kan lære noget af andre steder.

Det er tankevækkende, at Finanstilsynets seneste rapport om RIBLA bl.a. indeholdt denne svada:

"Bankens administrative organisation har en række mangler, særligt i forhold til bankens størrelse. Finanstilsynet har imidlertid ikke konstateret, at disse mangler endnu har udmøntet sig i tab for banken. Det skyldes i vidt omfang, at banken har en meget central styring, der til dels kompenserer for manglende eller forældede politikker og forretningsgange.

Banken har i forbindelse med inspektionen fået en række påbud om at opdatere sine politikker og forretningsgange samt den skriftlige rapportering, der sker til bankens bestyrelse. Desuden har banken fået påbud om at forbedre den skriftlige risikovurdering ved indstillinger om bevilling af udlån."

Svadaen kan man så sætte i relief til advokatundersøgelsen af Capinordic Bank, hvor alle bankens forretningsgange var beskrevet og veldokumenteret.

Verden er forunderlig; men her i Jylland måler vi normalt folk på det de gør og ikke det det siger de gør. Måske skulle Finanstilsynet flytte hovedsædet til Ringkøbing eller Tarm - eller hvad med Lem?11/8 2010 20:34 akademikeren 131925Jeg holder meget af det faktum, at det skam er en professor der har ledet Capish nordic noget brogede virke under en perfekt dokumenteret corporate governance politik.

Det giver ikke kun temmelig meget stof til eftertanke om det gode gamle udtryk.

Those who can - do, those who can´t teach.....11/8 2010 19:18 Kristensen 1031923For at samle lidt op på regnskaberne for de mindre danske pengeinstitutter, har jeg brugt lidt af eftermiddagen på at lave en lille hurtig sammenligning af Nørresundby-, Nordjyske- og Ringkjøbing Landbobank, som er nogle af de banker som aka, coller og jeg m.fl. til tider har diskuteret i chatten. Jeg kunne have valgt at tage nogle flere pengeinstitutter med, men hvis nogle er glemt, er alle jo velkommen til at bidrage til debatten.

Grunden til at vi nu har dem i fokus igen, er selvfølgelig deres nylige og nydelige udsendte Q2-regnskaber. Pengeinstitutterne har efterhånden fået nedskrevet på de, måske lidt for optimistiske engagementer, fra før krisen, har lært lidt af det og ser så frem af igen, så der igen kan komme nogle pæne afkast til aktionærerne. Dette kan ses ikke mindst i resultatet som er i klar fremgang igen, efter som nedskrivningerne efterhånden formås at holdes mere i ro. Ikke mindst i form af udbytte, som vi sikkert få at se igen når årsregnskaberne for 2010 kommer ud om et halv års tid. Her bliver det også spændende at se, om nogle banker udbetaler et ekstra højt udbytte, fra resultatet i 2008 og 2009, hvor de ikke har haft mulighed for det pga. bankpakke 1, eller om dette blot er blevet henlagt til konsolidering.

Rinkjøbing Landbobank (RL) er blandt de danske pengeinstitutter, som har klaret sig klart bedst idet resultatet ikke har været påvirket synderligt af finanskrisen. De har selvfølgelig haft større nedskrivninger på udlån mv. end de foregående år, men stadig med et rigtigt pænt resultat til følge. Dette kan dog også ses i nøgletallene da RL er den dyreste af de 3 bankaktier baseret på nøgletal. Men som ”coller” har været inde på, så får man lov at betale for kvalitet. Et af de bedste nøgletal til at se dette er I/O (Indtjening pr omkostningskrone) og her ligger RL i top med et I/O på 1,84 – hvilket vist også er det højeste for alle danske pengeinstitutter. Synes det er et imponerende at banken formår at tjene 1,84 kr. hver gang de bruger 1 kr.

Som det ses i regnearket er der stor variation i udlån til landbrugsengagementer. Her er Nordjyske bank hårdt disponeret med 17,5% af udlån. Dette er selvfølgelig er risikofaktor i sig selv, men den er nok ikke så stor som for et års tid siden. Mælkepriser som svinepriser er gået op og sågar råvarepriserne på hvede mv. er begyndt at stige efter katastrofal høst i Rusland pga. tørke. Landbruget udsætter derfor, efter min mening, ikke samme trussel mod pengeinstitutterne som tidligere. Nordjyske udtaler selv i regnskabsmeddelelsen at landbruget ikke kan udgøre nogen trussel mod banken. Men for alm. Risikostyrings skyld ser jeg gerne denne nedbragt til ≤15. Landbruget kom vist ikke til at lide så meget i denne omgang som mange frygtede med en lavine af tvangsauktioner, men i en situation med double dip, som flere og flere efterhånden omtaler, kan de blive en trussel, for så vil afregningspriserne - alt andet lige – falde. Og med den store gearing som landmænd kører med, skal man ikke køre med underskud ret mange år i træk, for renter og afdrag begynder at trække hårdt på driftskreditten. Der er selvfølgelig også andre risikofaktorer, men så bedes i selv kigge i regnskaberne. Nogle er hårdere disponeret i restaurationsbranchen og andre på ejendomsmarkdet eller vindmøller.

Nørresundby- og Nordjyske bank er klart de to banker som er lavest prissat på K/I. Målt på P/E er Nørresundby bank dog på højde med Ringkjøbing bank, hvorimod Nordjyske her er prissat noget lavere. Jeg ser derfor Nordjyske som attraktiv pt., men hvis man er kritisk over for landbrugets indtjeningsevne, bør man som sagt have i mente at de er hårdt disponeret i landbruget. Nørresundby kan i den forbindelse måske virke lidt mere attraktiv i den forbindelse. Rinkjøbing Landbobank ser jeg som den ”sikre” og klassens kæledække, men også med lavere ”up side” end de to andre, da den ud fra nøgletal er fair prissat.
xlsxN__rre__Nordjysk_og_Ringk__bingban..11/8 2010 20:28 akademikeren 031924Uh hvor var det et dejligt indlæg at læse kristensen.11/8 2010 20:40 Marquart 031926Genialt med regnearket til sidst.. det gav lige den ekstra indsigt for dem som ikke har så meget forstand på det endnu.. ;) og det giver da lige mig en lyst til at kigge på nogle af de regnskaber som du har valgt og tage med i regne arket.. for at se hvad min egen vurdering ville være i forhold til din og se hvordan det går.. det ser ud til at du har styr på det.. ;)12/8 2010 10:55 Hegu 031932Super indlæg Kristensen.

Med venlig hilsen

HeguTRÅDOVERSIGT