Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

aktie køb


32115 defuth 17/8 2010 21:17
0
Oversigt

Hejsa jeg er helt på bar bund med hensyn til aktie handel
så håber jeg kan få noget hjælp herinde .
Har lige lavet depot via min netbank idag så kunne godt bruge nogle aktie anbefalinger
fra jer så jeg kan komme lidt igang ,har kun et par tusind til at starte med ,så det begrænser joi også mine køb her i starten.

Jeg har kigget lidt på 2 udenlandske aktier Metro ag og vinci som jeg tænker på at købe 10 stk på hver
kan i fortælle mig om det er en god ide,eller skal jeg holde mig helt væk fra dem



17/8 2010 21:26 032116



Hej Defuth, velkommen til.

Vi er mange du kan spørge til råds herinde. Du kan prøve at gennemse nogle af de aktieskoler herinde inden du kaster der ud i aktiehandel.

Hvorfor vil du købe Metro og Vinci, det er ikke lige aktier man falder over i normale omstændigheder.




17/8 2010 21:46 defuth 032117



jo tak har kigget lidt på aktie skole lektionerne og de er rigtig gode.Metro ag og vinci var lige nogle jeg læste om inde på arbejdernes landsbanks hjemmeside og syntes de lød spændende og jeg har jo ikke så mange midler at gøre godt med endnu så håber jeg kunne tjene lidt penge på dem måske og så købe andre aktier.Men som sagt vil jeg selvfølgelig gerne have anbefalet nogle i andre har tjent lidt på.Tænkte også på hvor herinde jeg kunne finde lidt information om firmaerne f.eks så jeg kan se om de giver noget aktie udbytte og hvor tit



17/8 2010 23:40 OGH 032125



Hej, Defuth, de to aktier, du nævner, er faktisk i mine øjne (efter hvad jeg ved om dem og efter et lynhurtigt kig på nogle tal) to ganske udemærket investeringer. Vinci er lidt billigere, set på både indkomst, pris osv, så den ville jeg nok vælge.
Men hvis du har forholdsvis få penge, men gerne vil tjene lidt hurtigt og du har 'råd' til lidt risiko, ville jeg enten kigger på nogle danske medicinal virksomheder (fx Topotarget) eller amerikanske bank-aktier (Fx CitiGroup eller Bank of America - måske endda Goldman Sachs). Begge kan de hurtigt stige kraftigt, men især ved medicinal aktierne er der stort risiko.

Men husk, hvis du 'kun' har et par tusinde at kigge på din banks kurtage - der er ofte et minimum, så du fx kan komme til at betale kurtage for 30.000, selvom du kun køber for 5.000.
Håber det hjalp dig lidt på vej :)
OGH



18/8 2010 00:46 defuth 032128



tusind tak for hjælpen OGH hjalp rigtig meget prøver nogle af dine anbefalinger .Ja skal betale minimum 29 kr i kurtage det er jo også en slat penge de tjener på det.Har lige 1 ? hvordan er det bedst at handle , Børshandel,Markedsordre,Limiteret Ordre eller Gennemsnitskursordre kan du sige mig det OGH og endnu engang tak for dit råd.



18/8 2010 10:46 OGH 032136



Super, det var så lidt, håber du kommer til at tjene bunker af penge, men husk lige, at markedet er utrolig svært at forudsige lige nu - bare så du er forberedt på, at markedet godt kan gå et stykke ned herfra.

Altså jeg vil nok holde mig fra gennemsnitskursordre. Den er lidt svær at gennemskue og du får oftes ikke den bedste kurs.
Det nemmeste er at bruge straksordre, hvis din bank tillader det.
For mig er en børshandel med limiteret kurs det bedste - altså hvor du lægger en ordre på et bestemt antal aktie til en bestemt pris. Det gør, at du ofte får en god pris, hvis du er lidt kold og tør satse på, at en aktie i intra-dag vil komme ned på et bestemt niveau.
Fx: En vestas-aktie, der starter på 270 og slutter på 271 kan jo i løbet af dagen sagtens være nede på 265. Hvis du så i starten af dagen satte en markedsordre på 266 eller 267, har du jo fået aktie til en rigtig god pris. Men det er selvfølgelig ikke sikkert.







18/8 2010 10:53 defuth 032138



tak for svaret OGH du har været en fin hjælp, så ved man da lidt mere hvad man skal prøve ,så kan det jo ikke gå helt galt.



29/9 2010 10:36 johnsen 134117



Sug til dig fra alt du læser på nettet. F.eks. stødte jeg på en artikel om iværksættere og hvad har det så med investorer at gøre? Prøv i nedenstående klip at skifte ordret "iværksætter" ud med "investorer". Vinklerne er slet ikke så skæve, hvis man tænker i de rette baner, og det kan gøres mange mange steder.

Klip>
Hurtige penge
Nogle iværksættere lader sig lokke af spekulanter med hurtige penge – og høj risiko. Dem bør man tage sig i agt for. Hvis nogen vil sælge dig krukken af guld for enden af regnbuen, bør du bede dem om at vende tilbage, når de har hentet den. Lad andre om de vilde eksperimenter.
Klip slut>

Med en god portion sund fornuft kommer du langt.



TRÅDOVERSIGT