Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool update


32621 mrBlack 30/8 2010 22:59
Oversigt

Refleksioner på Rockwool efter at have set præsentationen i Danske Bank (webcastet) idag.

De er temmelig bullish på Rusland. Alt kører på fuld damp og den nye fabrik som bygges i Volga fremrykkes - står blot ikke færdig før i 2012.
Det er et af problemerne for Rockwool: Det tager lang tid at bringe ny kapacitet på banen og hvis efterspg. så svigter æder operating leverage og nedskrivninger EBIT marginen op. Imidlertid er der en strategisk kursændring at spore idet Rockwool nu i højere grad end i 2007 er villige til at købe sig til kapacitet istedet for greenfield. Købet af en ny fabrik i Rusland samt fabrikkerne i Asien her i første halvår er tydelige tegn herpå. POSITIVT.

Der er et nyt produkt på vej som addresserer en nøgle udfordring for Rockwool's produkt. Stenuld lider af det konkurrencemæssige problem at det fylder markant mere end skum (PU) for at opnå den samme isoleringsevne. Tilgengæld er det mindre brandbart / giftigt iflg. Rockwool. Problemet er imidlertid at den fortsatte stramning af byggekrav gør det svært at få nok stenuld mast ind i hulmuren i ældre huse for at opnå den optimale isoleringsværdi. I H1 2010 præsentationen viser de et nyt produkt som indtil videre kun er introduceret i Tyskland: Aerowool som angiveligt skulle addressere problemet med massefylden. POSITIVT.

Et andet nyt produkt er Rockshell som er panelkonstruktion (bærende elementer med stenuld indeni). Det er så målrettet nye hurtige byggemetoder. POSITIVT.

På den negative side står vi tilbage med:
Tunge kapitalinvesteringer (1,7mia brændes af i år og det endda med et minmalt og uholdbart lavt maintenance capex).
Meget lidt ny byggeri aktivitet i vesteuropa.
Renovering i vesteuropa er støttet af offentlige subsidier. Særlig i Tyskland er det usikkert om programmet fornyes. Der er kun 0,5mia eur tilbage af i alt 4mia. (Læg mærke til denne mulige trigger.) Rockwool er dog ret sikre på at det franske program fortsætter.
Og ikke mindst: Aktien er ikke billig.

"On balance" fik præsentationen fik mig ikke til at ændre min positive holdning til aktien.31/8 2010 13:20 jahoda 132651Vil bare lige sige 1000 tak for dit referat og analyse. (p.s. beholder også mine (GAK 536), da jeg tror på fortsat vækst for Rockwool i Østeuropa/Rusland).

sent from iPhoneTRÅDOVERSIGT