Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Så har det andet ud af 3 amerikanske biotech selskaber der har fase 3 antifedme stoffer i udvikling lavet en licensaftale til en værdi over $1 mia.

Den 1. juli var det Arena Pharmaceuticals der lavede en deal med japanske Eisai om Locaserin til en værdi af $1,37 mia.

I dag er det så Orexigen Therapeutics der kan annoncere en deal med en anden japansk bigpharma. Nemlig Takeda som også Lundbeck har en stor aftale med.

Takada overtager de amerikanske rettigheder til stoffet Contrave. Takada betaer $50 mio upfront mens resten er udviklings (godkendelses) milestones samt salgs milestones.

Contrave har lige som Lorcaserin afsluttet fase 3 forsøgene. Og Contrave vil blive bedømt af FDAs ekspert panel den 31/1 2011.

Det er en ret interessant udvikling det her. Nu har der ikke været nogen større fedme aftaler i rigtig, rigtig mange år. Og vupti så kommer der 2 store aftaler indenfor få mdr. Så er der endelig ved at komme hil på bylden?

Selve aftale strukturen på de 2 stoffer viser dog med al tydelighed at big pharma selskaberne ikke tør smide ret mange penge upfront selvom der er tale om absolut latestage stoffer. Nuvel jeg ville have valgt samme strategi hvis jeg sad som forhandler hos big pharma idet der stadig er meget stor nervøsitet for hvorledes FDA stiller sig overfor fedme som en indikation.

Betyder det her så der er en bedre udsigt for Tesofensine? Isoleret set ja. Det viser frnyet interesse for området og der er nu ikke mange latestage stoffer tilbage. Så hvis man vil med om bord skal man snart slå til.

Eller hvad? Isoleret set var svaret ja. Men når man ser tingene i et lidt større perspektiv så blev sandsynlighederne for Tesofensine nok pæn reduceret i dag (hvis de da kan blive mere reduceret idet de fleste efterhånden slet ikke indregner stoffet)

Sibutramine (Meridia)som er et godkendt anti fedme stof og som på visse punkter ligner Tesofensine en del (dog ikke effekt idet man taber sig 200% mere med tesofensine) skal op til en fornyet eksamen den 15 sep. Det skyldes der er en øget risiko for hjerteanfald ved brug af Sibutramine hvis man i forvejen har dårligt hjerte. Og netop i dag er der så kommet yderligere data fra det store SCOUT studie der viser en 16% forøget risiko for hjerte problemer blandt folk der allerede har registreret hjerteproblemer.

Hvis FDA ender med at pille Sibutramine af markedet - hvilket der nok er relativ stor sandsynlighed for - så vil det gøre det ekstraordinært svært for en mulig godkendelse af Tesofensine idet de 2 stoffer i meget vid udstrækning deler de samme bivirkninger. (øget puls og øget hjerteslag)

En af Patrik Dahlens (ny CEO) første rigtig store opgaver kan meget vel ende med at blive en nedlukning af Tesofensine programmet.

http://www.reuters.com/article/idUSN0126026320100901

Det vil være muligt at høre om Neurosearchs helt friske forventninger til Tesofensine og resten af deres pipeline på torsdag hvor ProInvestor afholder et biotek seminar. Læs mere her

http://www.proinvestor.com/index.php?p=tilmelding
Vh
T.

PS Contrave giver et placebo justeret vægttab på ca 5% mod Tesofensines vægttab på omkring 10%2/9 2010 19:01 TDAE 032800Tak for opdateringen troldmand!

Jeg er efterhånden svært glad for at have solgt mine sidste NEUR i kurs 172 (d. 27/4-2010). Efterfølgende har jeg flere gange (kort) overvejet at gå (en smule) ind igen, men har hver gang konkluderet at jeg ikke kan gennemskue casen.

/TDAE2/9 2010 19:55 troldmanden 332801Jeg er just heller ikke særlig ked af jeg solgte 50% af mine NS i kurs 218,5 umidelbart i forlængelse af MermaiHD data.

Hvis man gerne vil spekulere på den helt korte bane så kommer der en uafhængig vurdering af Huntexil MermaiHD data her i weekenden. Det er et eksternt ekspert panel der har fået fuld adgang til MermaiHD data. Og hvis de kommer med en positiv konklussion så kunne det godt tænkes aktien vil stige ganske pænt. Modsat fald så vil den selvfølgelig falde.

Men med tanke på de bagvedlæggende data faktisk ER rigtig gode og det UDELUKKENDE er pga 2 aktive doser at signifikans kravet blev hævet fra normen på 0,05 til 0,025, og studiet derfor missede primær endpoint. (resultat 0,04) Så tror jeg panelet vil komme med en eller anden slags anbefaling af produktet. Så det bliver spændende at se om der kommer en fondsbørsmeddelelse hen over weekenden eller i løbet af mandagen
4/9 2010 17:02 Darvin 132897Begge nyheder her de sidste to dage er dejligt nyt for Neuro. Særligt den klare opbakning fra Euro HD her i dag fra mødet i Prag.

Nu må vi lige vente lidt på at de publicerer den endelige tekst, men alt tyder på at den bliver positiv når man ser dagens meddelelse. Nu er det jo ikke ny viden, men alligevel af stor betydning når vi taler om vejen til en godkendelse.

Jeg har tidligere givet udtryk for at patientforeningerne kan påvirke processen frem mod en godkendelse. Ikke at man altid kan det - men inden for en mindre sygdomsindikation som HD kan man tildels gøre det. Ikke at jeg bare mener at det bliver sådan. Jeg tror dog på at sandsynligheden herfor er fornuftig.

Jeg har ikke det mindste med HD at gøre, men har i flere år været aktiv i patientforeningsregi i Europa - dog IKKE indenfor HD. Jeg er det ikke længere, men har før set hvorledes der kan ske en påvirkning. Jeg siger udtrykkeligt kun "kan ske".

M.h.t. HD og Huntexil finder jeg i hvertfald at der er solid opbakning hele vejen rundt fra uafhængige forskere, læger og talsmænd. Det er stort set ligemeget hvilke fora, communities eller blogs man følger, de er alle positive. Man skal huske på, at der er et endog meget stort behov for en behandling der virker. Her er der overhovedet ingen tvivl om, at Huntexil´s virkningsprofil vil være særdeles velkommen. Ok patienterne bliver ikke helbredt, men får det bedre, får bedre livskvalitet og får tid til at vente på en endnu bedre behandling. Måske en kombinationsbehandling med Huntexil. Dette kan påvirke udfaldet.

Kunne vi snart få gode data fra HART studiet, vil det se utroligt godt ud. Dette bør være på trapperne i løbet af meget kort tid.

Jeg tror vi ser en pæn stigning mandag.4/9 2010 20:56 AnalyseThat 032904Hvornaar var det lige de 2,4 mia. I omsaetning skulle vaere i kassen paa huntexil - mangler lidt opfoelgning om potentialet troldmand, der maa vaere nogle nye data tilvaerktoejskassen saa jeg har noget til naar bioporto er steget...Men jeg vil proeve lidt soegning herinde saa4/9 2010 21:30 TDAE 132905Yvonne: "Egon, hvor mange millioner drejer det sig om? Bare så jeg kan disponere."
TRÅDOVERSIGT