Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Har lavet en ny lille video om P/E og det fremtidige forventede afkast samt et lille udkast og opfordring til at skele lidt til markedstiming:

http://www.market-trends.net/blog/1190.html

Enjoy

PS til Aka: Den vil ikke lade mig til tagge med ^SPX?
10/9 2010 11:49 TeamGarlic 033172Jeg kan kun anbefale video'en. Der er lagt op til efterfølgere10/9 2010 12:41 renek 033187Hvad er ønskerne til efterfølgeren?10/9 2010 13:05 TeamGarlic 033193Hej René

Som jeg tillod mig at bemærke på din fine blog, så ser visse muligheder.

1.
Axel Steuch går i sin bog "Vinderstrategier i aktiemarkedet" ind på prissætning (over- og under-vurderede).

2.
Jeg har læst Joseph Piotroskis forskningsskrift om 9 udvælgelseskriterier, men ser udfordringen i likviditet i aktien samt at han vælger at shorte. igen har vi med en sort-of-prissætningsmodel at gøre. Jeg har indtil videre forgæves ledt efter mere relevant materiale om at de-komponere strategien og indføre visse likviditetskrav. Jeg kender til Value-Line og AAII, som har model-porteføljer.

Thorleif Jackson benytter lidt ala Axel Steuchs modeller til at udvælge sine aktier.

Måske giver dette dig et indtryk af mulige emner. Jeg håber andre byder ind, da jeg finder det utrolig interessant og vi i dig har en fremragende pædagog udi disse emner.10/9 2010 13:20 renek 033194Arg...det havde jeg ikke set. Du har jo skriveadgang på bloggen nu, så jeg får ikke automatisk opdatering om indlæg

Hmmm...en efterfølger bliver krævende for det som du foreslår kræver nemlig solide data og dem skal jeg ud at købe kan jeg se. Og jeg køber rigeligt med data i forvejen.

Mon ikke det var noget for Aka og drengene at lave en screener med backtest mulighed. Altså hvis jeg havde købt aktier med Piotroskiscore 7-8 i 2000 og solgt igen når de når 3-4 hvad ville mit afkast så have været.

Jeg tænker over en opfølger, men for pokker det bliver svært

Ja på trods at visse mangler og irriterende momenter i Onkel Axels bog så er det efter min mening noget af den bedste litteratur man kan få på danske og jeg vil klart anbefale enhver ny investor at kigge på den. Den er selvfølgelig også lidt en reklame for Vikingen, men hvis man kan se bort fra det så er der en del af komme efter for dem som ønsker at kombinere både TA og FA eller blot se på FA alene.

Jeg ved du er meget inde i Piotroski og det er rigtigt ærgeligt at du ikke kan komme videre med hans kriterer grundet de restriktioner hans screening giver...hmmm... how to solve?10/9 2010 20:32 TeamGarlic 033228Hej René

Angående Piotroski, så skulle det være muligt at konstruere på upsido.com og de overvejer vist at tage flere lande med herunder USA senere i år. Det kunne love rigtig godt for sådan en screener. Jeg er nemlig ikke vild for at lægge alle pengene i kun ét land, men flere steder. Jeg skal have kigget på Piotroski-screening på japanske aktier og hvordan de kan handles. Jeg har kigget efter om der findes ETF'er i USA, som benytter hans opskrift, men indtil videre forgæves.

Jeg overvejer lidt et medlemsskab af AAII - den amerikanske pendant til Dansk Aktionærforening for at få adgang til deres screenere.

Jeg har fuld forståelse for, at du ikke skal ud at købe flere data. Det er såmænd også blot tanker om, hvordan man kunne gøre og det er i sig selv interessant at debattere, hvordan man kan investere efter en mekanisk strategi.

Jeg sætter pris på kommentarerne til Onkel Axels bog. Det undrer mig, hvor svært det er finde artikler/anmeldelser af f.eks. hans bog. Den står fortsat på mit natbord, men der er såååå meget interessant at læse11/9 2010 11:14 le 033244ikke fordi jeg vil nævne ret meget om personlige forbindelser, så har jeg kendt axel steuch i mange år siden omkring 1988, og vi er meget enige i mange ting og netop det med at købe når det er biligt og sælge når det er dyrt, men jeg er ikke så meget TA mand som han er11/9 2010 13:00 renek 033251meget meget interessant LE. Ham gad jeg godt møde11/9 2010 14:04 nfø 033255


11/9 2010 15:02 le 033257det kan vi snakke om på mail

det er for meget privat11/9 2010 15:13 le 033258har du ikke mit telefonnummer? så kan du ringe til mig og jeg kan fortælle lidt om mit venskab med axel steuch og hvis du er interesseret kan vi sagtens få arrangeret et møde11/9 2010 15:31 le 033261har sendt dig en mail12/9 2010 18:52 CRANBERGER 033316TeamGarlic - kan du ikke lige beskrive hvad det er du vægter ved likviditetskrav som screener. Er med på aspekter ved entry, exit og stop loss.
12/9 2010 19:58 TeamGarlic 033317Hej Cranberger

Jow det kan du da tro.
Som jeg har forstået Piotroski, så er det ganske små aktier han har forsket i og det giver for mig en for stor risiko, fordi bid/ask kan ligge ganske langt fra hinanden. Endvidere en risiko for at komme ind og ud af aktien igen uden selv at påvirke kursen.

Jeg har derfor fundet frem til denne hjemmeside, hvor man kan hente Perl-scripts til selv at scanne diverse indexes og efter likviditetskrav:
http://members.cox.net/econisvoodoo/piotroski/

Hvad jeg dog savner at finde tilstrækkelig dokumentation for er, at Piotroskis strategi også virker godt på mere likvide papirer. Hertil kommer en de-koponering af afkastet, så man udelukkende er long i aktierne og ikke samtidig shorter.

Jeg erindrer, at du interesserer dig meget for ETF'er - jeg har ledt efter én sådan, som bekendte sig til Piotroski eller lignende - havde det ikke været nærliggende at én sådan fandtes ?12/9 2010 21:30 CRANBERGER 033323Jo..men det gør der også..en del faktisk. Research Affiliates var først med deres RAFI-metode, Amex har også lanceret deres Intellidex..
Deutsche Bank har igennem mange år lavet forskellige index baseret på deres CROCI. Personligt kan jeg godt lide CROCI qua dens brug af Cash-flow istedet for Earnings. First Trust har lanceret en ETF (FDV) baseret på metoden.

Det ser faktisk ud til at virke, hvilket har fået akademia til at postulere at outperformance af disse "fundamental indexation" metoder, egenlig bare er kompensation for alternativ beta (Small cap, value premium).

Angående din bekymring vedrørende bid/ask..

Med al respekt..som retail investor har du vel ikke den store indflydelse på marketdet. Men ok..market maker skal stille en pris, og han kompensere så i med højt spread..men du har jo ikke nøde at tage hans pris..hvad med at ligge en limit ordre ind og teste markedet.

Man kunne postulere at der er en sammenhæng mellem under-vurderede aktier i small cap land, fordi der ikke er så meget analytiker coverage.
Tror det ville give god mening med udgangspunkt i upsido.com at lave en screener der fx. siger noget med:

Sorter aktier efter ROCE-WACC, Debt/Equity, Cash from operation CFO. og så evt vægte porteføljen efter delta/ændring i CFO13/9 2010 07:54 TeamGarlic 033333Hej Cranberger

Tak for dit svar. Det er meget interessant og indsigtsfuldt. Det er jeg glad for at se. Kunne jeg give mere end eet point, så fik du det

Jeg tror egentlig akademia har ret et stykke hen ad vejen med deres postulat om outperformance, men jeg tror ikke det er hele forklaringen. Hvis man over 5 år i træk scorer en høj Piotroski-score f.eks., så er der andre faktorer i spil såsom ledelse, medarbejderkultur m.v.

Jeg vil prøve at kigge efter de nævnte ETF'er hos Etrade/NordNet.
Jeg har læst om likviditets-problemet flere steder. Der er ganske store spread og vi snakker market cap på måske 10-12 mUSD, så daily turnover er ikke særlig stor.

Der er helt klart noget med manglende analytiker coverage - dette har jeg set nævnt i andre investeringsstrategier, da markedet mangler noget effektivitet i disse aktier.

Tak for dit input til Upsido - det vil jeg studere nærmere.

mvh Lars BechTRÅDOVERSIGT