Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amagerbanken, en amatørs observationer.


33293 freja 12/9 2010 11:38
Oversigt

Jeg vil her forsøge at komme med nogle af de observationer jeg har gjort omkring Amagerbanken. Jeg har ikke nogen kurslister, eller metoder til at understøtte hvad jeg kommer med her, men håber det alligvel er i orden.

(Årsagen til jeg skriver dette er fordi at MiniHegu startede debatten om kvinder og aktier og nu vil jeg prøve at kaste mig ud i det. :−))

Som jeg ser Amagerbankens forløb de sidste par år, så ekspanderet de meget før finanskrisen, (og hvilket bank gjorde ikke det?)det er en fornuftig ting at gøre, da det jo er en virksomhed er skal tjene penge. Hvor det efter min opfattelse begyndte at gå galt, var at de begyndte at tage nogle chancer og som Roskilde Bank, støttede nogle finansmænd hele vejen, uden at tænke på hvordan de skulle kunne dække eventuelt tab. Det er, efter min mening, en af de størreste fejl en bank kan lave, at have et udlån så stort til enkeltpersoner som der ikke kan dækkes af banken selv, uden at de skal ud og låne penge.

Så viser det sig i efteråret/vinteren 2009/10 at Carsten Ree er villig til at støtte banken på et tidspunkt at hvor de rent faktisk er ved at gå konkurs. Man skulle så tror at ledelsen havde lært noget, men de mange millioner som de fik fra Carsten Ree,(jeg kan ikke forstille mig andet, end der har fuldt nogle krav med)bruger de på valutaspekulation, frem for at krybe lidt i hi og så gå tilbage til deres kernevirksomhed, som er at være bank. Det bringer endnu en gang banken tæt på en konkurs.

Under det her, virker det på mig, som ledelse siger: Ja vi er klar over der er sket fejl, men det er ikke vores skyld.
Men det er jo netop det er for mig kendtegner både Roskilde Bank og Amager, ledelse giver medarbejderne skylden. Men der er jo ingen medarbejder som kan sidde og spekulere i valuta for et 3 cifferet millionbeløb uden at ledelse ved besked.

Så kommer vi så til det sidste og for mig mest bekymrene vedr. Amager. De laver en aktie emmission, og går ud og siger at de regner da med at Carsten Ree vil støtte dem, som han har gjort før. I den henseende er det jo en logisk betragtning at komme med, og en måde at lægge pres på Carsten Ree for at få ham til at udtale at han vil støtte dem.

Derefter begynder alle mulige og umulige skeletter at vælte ud fra banken, det viser sig at den måde styringen i banken har fungeret på, nok ikke kan forklares af en amatør og udfrakommende, men som det efterhånden har vist sig, så burde der være sagt stop for meget lang tid siden. Det har vist sig, at banken betaler mange penge til konkurstruet finansmænd for at de skal holde øje med deres gæld. Det virker helt horribelt, og hvis de ikke kunne betale deres gæld, så burde der ikke bruges penge på dem, men igen, der er nok en forklaring som jeg ikke kan finde, men en bankansat måske kan forklare.

Da aktieemissionen er sat igang og alle folk der har købt aktier i Amager, begynder at snakke om hvor god en aktie det er og alle burde købe den, så sidder jeg lidt og tænker.. Hvorfor skal jeg, som privatinvestor og amatør, støtte en bank, der har en ledelse som ikke kan lede en bank? Hvorfor er det at jeg, skal sætte penge i en bank som ikke kan håntere alle de penge som de en gang har fået? Alle sagde at Carsten Ree ville støtte op om banken, for ellers ville han jo være dum, når han en gang har smidt så mange penge i den. Der sad jeg lidt og tænkte.. Det er jo dumt at smide penge efter nogen som en gang er tabt, efter min mening så vil han også tabe dem igen.

Nu har det så vist sig at emissionen er lykkes og Carsten Ree er gået ind i banken igen. Denne gang har han nok også stillet nogle krav som jeg ikke ved noget om, men en af dem håber jeg er, at der skal ryddes ud i ledelsen. Nu har det så vist sig at staten går ind i banken og garantere dem ca. 13 mia i obligationer, samt at der skal være to som de har udpeget i bestyrelse. Disse to har efter min mening gjort en ting fornuftigt allerede nu. De har forlangt at Direktøren Jørgen Brædstrup skal stoppe i banken. Jørgen B. kan ikke forstå dette, og vil, måske nok meget logisk, kæmpe for at bibeholde sin plads.

Alt det her viser mig kun en ting. Der er flere ting i Amager som ikke er kommet frem i lyset, og jeg føler mig helt sikker på, at der er flere skeletter som stadig mangler at komme frem og de vil komme i løbet af de næste par år. Carsten Ree, har efter hvad jeg har hørt nu ca. 1/3 af banken, og han burde kunne sætte en dagsorden, og få nogle ting gennemført. Jeg er sikker på, at han har set nogle positive ting i det prospekt der har været fremlagt, men jeg føler stadig, at han denne gang har gjort en dårlig forretning. Jeg håber da for ham, at jeg tager fejl.

Ud fra alt det her, så ville jeg ikke turde investere noget i Amager, da jeg tænker langsigtet, og jeg desværre af den overbevisning at banken ikke vil være en selvstændig bank om et år, men solgt i mange dele som det skete med Roskilde Bank.12/9 2010 12:23 Kristensen 433294Fin gennemgang af AMA-forløbet!

jf. dagens nyheder lyder det til, Ree pluselig har lavet en kovending, for hvor han inden emissionen havde mistet tilliden til Jørgen Brædstrup, ikke mindst pga. valutaspekulations-skandalen (som ingen forstår?), så støtter Ree pludselig op om Jørgen's virke. Der er pt. ikke offentliggjort nogen konkret årsag til Ree's pludselige kovending.

Men min personlige tanker går på, at AMA ikke kan undvære Jørgen Brædstrup, fordi den er så bundrådden. Såfremt der kommer en ny direktør, tror jeg det vil vælte ud med skeletter. Det er min påstand!

Det er mig en gåde, hvorfor dele, eller hele bestyrelsen og direktionen ikke er blevet skiftet ud for længst! De har jo bevist i flere omgang nu at de ikke kan drive bank, og ikke har lært af deres fejl.12/9 2010 18:29 freja 033312Passer det, Carsten Ree støtter op om Jørgen Brædstup som direktør, så er der noget helt galt. Der må foregå noget i den bank som almindelige aktienær ikke ved noget om.

Som du er inde på, så kan det være fordi banken ikke kan holde til at skifte direktør, pga alle de fejl/mangler/skandaler der gemmer sig.

Det er en lidt rystende tanke, hvis jeg skal være ærlig.12/9 2010 19:35 Kristensen 133315


12/9 2010 23:12 Valueguy 133324Enig. Det er horribelt hvad der sker. Bankvirksomhed handler om risikostyring, det er hele essensen, og så går de ud og spiller hazard i jagten på egen bonusser for andres penge endnu en gang.

De med intakte ludogener, burde spille lotto i stedet, her er tilbagebetalingsprocenten i det mindste 45%... En langt bedre investering. Amagerbanken går sandsynligvis i 0. Det er decideret rystende at Ree udtaler at "der skal være ro om Amagerbanken, så værdierne kan bevares" - dvs. uro = skelletter der rasler. Men manden har åbenbart en forkærlighed for at redde virksomheder med elendige ledelser, ligesom han også har gjort det med Cimber. Håber ikke hans tilstedeværelse får lokket småinvestorer med i båden. Om noget bør man fremover benytte Ree som en omvendt indikator - og gøre det modsatte af ham.13/9 2010 07:58 oneofakind 033329Konspirationsteori fra morgenstunden:
Kan man forestille sig, at forsinkelsen til d.17 og forskubbelsen af valørdage sker på diktat fra Ree i en "studehandel".. Hans nuværende "frie" amagerbankaktier kan pludselig blive meget mere værd for tradere, der har spekuleret i at aktierne kom i handel tidligere (shortcover)?

Blot en overvejelse jeg fik til morgen :)13/9 2010 09:37 colombuss 033337Hej One, i chatten forleden naevnte jeg netop muigheden for en udskydelse af sammenlaegningen, der kan tvinge visse aktoerer til at koebe uhensigtsmaessigt mange gamle aktier, paa grund af shortning, og siden de nu skal levere aktierne. Og dermed give Re en exit mulighed paa hans gamle aktier.13/9 2010 09:12 freja 033335Jeg har lige læst denne artikel på børsen http://borsen.dk/nyheder/finans/artikel/1/190972/overlevelse_endnu_ikke_sikret_i_amagerbanken.html

Det er lidt rystende at læse, og støtter det som jeg har skrevet i ovenstående.13/9 2010 13:02 troldmanden 033345Hej Freja

Tak for et rigtig godt indlæg. Fedt at se dine reflektioner og analyse

Vh
T.TRÅDOVERSIGT