Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TORM/DNORD - Bank forudser stærkt produkttankmarked


33511 fcras 15/9 2010 19:44
Oversigt


Onsdag 15. september 2010 kl: 12:12


Den norske investeringsbank Pareto Securities forudser nu et stærkt produkttankmarked, med LR og MR rater der vil vokse med 40 procent inden 2012. Bankens analytikere venter på den baggrund, at Torms aktiekurs vil eksplodere.

Pareto Securities skriver i en ny analyse, at det danske tankskibsrederis aktier vil springe i vejret, når det ventede opsving på produkttankmarkedet viser sig. Banken forudser, at stigningen vil være på over 50 procent - fra en kurs på nu 58 kroner pr. aktie i dag til 90 kroner per aktie i 2012.

Medvirkende til det optimistiske skøn er, at Torm vil være stærkt eksponeret mod spotmarkedet de næste to år - med hhv. 89 procent og 97 procent åbne dage. Dertil kommer, at banken vurderer, at rederiets ledelsesproblemer nu er løst, og at rederiet har fået en ny kompetent ledelse.

Ifølge Pareto Securities er nettotilgangen af ny produkttankkapacitet aftagende, mens efterspørgslen vil være stigende, blandt andet båret oppe af en rationalisering af den globale raffinaderikapacitet.

Kilde: Tradewinds

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8803
--------------------------------------------
TORM (PRODUKTTANK/Bulk) website:
http://www.torm.com/wps/wcm/connect/public+content/pu..

Børs København TORM:
http://www.nasdaqomxnordic.com/aktier/shareinformatio..

NASDAQ / TRMD:
http://www.nasdaq.com/aspx/nasdaqlastsale.aspx?symbol..

----------------------------------------------------------------------------------------
Norden (BULK/Produkttank) Website:
http://www.ds-norden.com/
Norient Product Pool 50%
http://www.norientpool.com/

Børs København DNORD:
http://www.nasdaqomxnordic.com/aktier/shareinformatio..TA Chart, DNORD.CO
15/9 2010 20:41 CHjortInvest 233519Et "lille" TORM-Chart.

TA Chart, DNORD.CO
15/9 2010 21:11 Fiskemanden 333524Det lyder jo bedre end det er !

Artiklen er behæftet med en tydelig fejl som ikke kan hærledes til valutakurser eller andet:det er længe siden kursen var 58 kr. for Torm.

Da jeg ikke har tilgang hverken til den direkte kilde:Tradewinds analyse eller det er muligt for mig at komme ind via Pareto securities hjemmeside ,går det ikke at finde ud af hvor seriøs analysen er !
Ville gerne se lidt mere om hvorfor de tror på stigende produkttankrater og fra hvornår?
Vi har i chatten diskuteret potientialet i Torm på den korte og den lange bane.

Fragtraterne på produkttankmarkedet ligger på for lavt niveau, lige nu og et godt stykke fremover til, at man umiddelbart kan se et overskud i forretningen,men de har tilsyneladende kapital til at ride stormen af ,og om og når tiden bliver moden, for øget transportbehov er de klare med nye moderne skibe og en høj kapacitet som kan give en god indtjening .
De er dog afhængige af sæsonudsving som t.ex sidste vinter som var rigtig kold,der blev der brug for deres isklassede skibe og behovet for ikke bare lagerholdning men også transport på grund af tømte lagre medførte en tilfældig, men ikke desto mindre, betydelig stigning i aktien som dog siden langsomt har sivet tilbage til en ny bund,for at på få dage, så lyfte ca 10 % igen.
At verden ikke går helt i stå og at transportbehovet kommer at øge behøver man nok hverken at hedde Einstein eller være dybere indsat analytiker for at forstå.
Det gælder bare at gøre op med sig selv en tidshorisont for sin investering og håbe på at de tegn som siger doubledip ikke er andet end en historie om peter og ulven,den kommer ikke!
Korrekt er det ihvertfald at der nu er ny ledelse og at de forsøger at få styr på forretningen.
De har meldt ud at alle nybestilte skibe skal leveres som aftalt og at man også selv tror på en snarlig vendning på produkttankmarkedet.
Men der skal nu så snart ske noget, for ingen klarer sig med øget gæld og større underskud i længere tid,så risikoen findes for at kursen skal ned til en ny bund inden det vender.
Det giver så muligheder for den indsatte at lave kortere svingtrade i aktien som PI medlem "metode" lige har forsøgt sig på ....med et mål på 10 % gevinst som hurtigt ser ud til at være nået!!
Aktien er nu på historisk lave niveauer,men det er ikke det samme som at den er billig ?
Men har man tro på en snarlig forbedring af markedet og at konjukturen viser tegn på opgang er det nok ligegyldigt om det er den eksakte bund man nu rammer,der vil så på længere sigt, så være mulighed, enligt min opfatning ,for at se en flerdobling af investeringen.
Jeg er ikke selv inde lige nu, men holder et skarpt øje med udviklingen og kunde nok tænke mig at satse på et positivt sæsonudsving under vintermånederne igen, for et lidt længere sving!Og skulle udviklingen siden holde kan man jo blive laaang....!
Råstoffer som Zink,kobber aluminium har allerede staget meget af det tabte tilbage og ligger på relativt høje niveauer,som et tegn på at man forventer et øget behov,oljen derimod har ikke kundet løfte sig så meget som visse havde forventet,men her skal vi nok snart se en øget efterspørgsel, troligtvis styret fra østen?
Torm ligner en bundbidsaspirant man som bundfisker kan smide trawlet ud efter
V.h. Fiskemanden15/9 2010 21:29 renek 033527Helt enig i de sidste fiske mand + chart fra min TA-ven Chjort: den er en bundfisker...om ikke andet på kortsigt15/9 2010 21:47 Fiskemanden 033528Det er jo, som jeg tidligere har fortalt dig sådan at jeg ikke er den store TA ekspert,men følger med stor glæde og udbytte dine Chjorts TA-er og henviser tit og gerne til det!
Og som du siger, tør jeg ikke spå om der skal komme en ny bund senere ?
Jeg følger dog altid købsmønstre ,volume, mæglerstatistik, illikviditet/likviditet og siger:stol aldrig på købs/salgs rek.fra analytikere som kun tjener på volatiliteten i aktien altså :køb på sælg og sælg på køb ,giver næsten altid en lille tradinggevinst!!
V.h.Fiskemanden15/9 2010 22:58 Moneykeeping 033535glem torm - de græske delejere rager alligevel det meste til sig. Fokuser istedet på A.P.Møller - de købte for 2-3 år siden Sveriges største rederi og har nu en kæmpe flåde af produkt-tankere. Hvis fragtraterne også stiger på produkttankere ryger overskuddet i Mærsk gennem taget på Esplanaden og direkte ud i Øresund hvis ikke de passer på.
Seriøst - jeg kommer med guldkorn her. Læs også indlægget om APM ovenfor.16/9 2010 19:49 fcras 033578


TRÅDOVERSIGT