Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Risk & Reward II


33954 fillandkill 26/9 2010 01:32
Oversigt

Det har jo været en særdeles interessant uge vi netop har overstået i BioPorto regi.
Mandag morgen startede ud med en handel fra LDM på 350.000 aktier, -Og herefter fik vi en melding om at der nu ikke var flere aktier fra denne post, der skulle dumpe kursen yderligere. Det forlyder sig at de 350.000 aktier var resterne af et pant, som oprindeligt lå tæt opad en storinvestor meddelelse. Efter panten, var aktierne stort set afskrevet, og deraf den lange seje tur ned i hullet.

Tirsdag var en stille dag, hvor ingen vidste om aktien skulle op eller ned, dog endte vi endnu engang med en 5-6% stigning, ligesom mandag.

Onsdag synes jeg er interessant, Sydbank køber 2 store poster, den første på 500.000stk, og den næste på 450.000stk, det tyder så småt på at der begynder at gå spekulation i aktien, nogle investorer har ihvertfald ønsket en forholdsvis stor post i selskabet.

Torsdag omsættes der 500.000 aktier i det frie marked, og vi får en tur ned for at teste 5,85, dog lukker vi 5 øre højere, i 6,45

Fredag har vi det første fald i den forgangne uge, selvom der var optakt til endnu en lille stigning på 5 øre tæt mod luk, -jeg synes det var en stærk uge for BioPorto, og fredag handler vi godt og vel 400.000 aktier, eller ca. det samme i kroner som Genmab
Dog lukker vi desværre 10 øre nede.

I den kommende uge skal vi holde øje med 6,90, det var toppen den dag vi hørte fra Mayo, og det var toppen i onsdags, det er den første stærke modstand jeg umiddelbart ser.
Om Chjort har ret i at der ligger en masse trapped traders længere oppe, er jeg lidt i tvivl om,(ved godt der var mange der købte imellem 7 og 8)jeg kunne forestille mig at de der var inde imellem 7 og 8, og ikke har handlet aktien, tror på casen, og vi skal samtidig lige have i mente at det er det mest interessante halvår i selskabets historie nogensinde, vi går i møde.

Jeg kunne godt forestille mig at der kunne begynde at gå spekulation i aktien inden så længe, uanset hvordan vi vender og drejer den, og holder dagens aktiekurs op imod de aktiver der findes, så handles aktien alt for lavt. I 2011 skal vi sælge 1 million NGAL tests for at lave overskud...

BioPorto skriver i Q2 at indsatsen for at forberede markedet på The NGAL Test forløber i 2 spor, dels de nationale distributører, men mest interessant, de store globale diagnostiske selskaber, og de skriver bl.a. at de forventer at testen ved lanceringen er tilpasset flere af de store aktørers komplette testsystemer. og de fremhæver årets AACC i Anaheim, Californien hvor de skriver at der var stor aktivitet.

Det betyder altså at vi snakker om at testen vil være valideret hos mere end 1 af de større globale aktører selv, hvilket betyder at testen er valideret til hele maskinserier.
Læs iøvrigt selv Q2 - http://www.bioporto.com/content/download/1756/43175/v..

Jeg tolker det således at inden en validering kan begynde, skal opskaleringen være overstået, CT fortæller dog at det ikke er en nødvendighed, men jeg tror at det er normal praksis, fra de store globale selskabers side, da det giver en større sikkerhed.

BioPorto skriver samtidigt i Q2 at opskaleringen er gået fra de normale batch størrelser på 20.000 tests, til nu 250.000 tests, hvilket vil være den endelige produktionsstørrelse, og denne opskalering forventes færdig i efteråret, og det må absolut være tæt på. oprindeligt hed det Q3, hvilket er overstået i næste uge.

Derfor mener jeg at der kan ligge en kæmpe kurstrigger lige om hjørnet, hvis vi får en melding om at testen er påbegyndt "Den store" validering, hos en eller flere maskinproducenter.

Det skal lige siges at batch størrelsen på 250.000 kan udvides, og flere kan køres parallelt, en batch tager ca. 3-4uger at fremstille, og ud fra det, kunne jeg forestille mig at BioPorto estimerer 1 batch pr. måned i det første år, altså knap 3 millioner test i 2011, hvilket vil betyde en indtjening på ca. 30kr * 3 mio, hvis jeg har ret.

En anden kurstrigger jeg kunne forestille mig lige rundt om hjørnet, er hvis Mayo Clinic laver en home brew godkendelse af BioPortos MBL Elisa kit, vi fandt ud af Fredag eftermiddag at Mayo pludselig havde BioPorto´s MBL kit på hylden også, det vil ikke betyde den store omsætning, da BioPorto årligt kun har et salg på ca. 2 millioner på denne konto, men det vil vidne om et stærkt samarbejde med den bedste man kan forestille sig på det punkt. Det indikerer jo også temmelig kraftigt, at vi kan forvente en home brew godkendelse på The NGAL test, allerede inden FDA godkender testen. http://www.mayomedicallaboratories.com/mobile/test-ca..

En anden trigger, der er lige om hjørnet, er Abbott´s UNGAL test, jeg vil formode at de indsendte en PMA (Premarket Approval) til FDA, på en PMA er der en 180 dages behandlingstid, og ligger man 6 måneder til acceptdagen fra FDA, som var den 1 April, så kan vi altså forvente en godkendelse fra FDA d. 1 Oktober, som er i næste uge.
Det ville faktisk være rigtig skidt for BioPorto, og os aktionærer hvis FDA ikke godkender den test, det skyldes at Abbott´s UNGAL test er målt op imod BioPorto´s NGAL test, og BioPorto´s NGAL test har faktisk opnået "Goldstandard". Hvis FDA godkender Abbott´s test, så er der klart præcedens for at BioPorto´s NGAL test ligeledes vil få accept. Vi skal lige i den forbindelse huske på at Abbott´s UNGAL test udelukkende kan anvendes på Architect maskiner (Abbott), og at det er en fuldautomatisk heterogen test, det betyder at der er et seperationstrin, og en smule mere besværlig end BioPorto´s test.
Og vi skal samtidig lige huske på at BioPortos test kan anvendes på ALLE maskiner, inklusive Abbott´s Architect, og det er her jeg ser de nationale distributørers virke, ALLE kan sælge deres tests til et laboratorie uanset hvilke maskiner de har, CT har fortalt mig at hun er klar over at der findes mange forskellige leverandører til Abbott´s maskiner.

Jeg vil tro at BioPorto videst muligt er interesseret i at indgå aftaler med de store globale aktører, og dermed deres maskinserier, de vil dermed spare et forhandlertrin, og distributionsnettet er allerede etableret.

En anden kurstrigger kunne være den længe ventede licensaftale, Thea fortalte jo netop at der fandtes andre aktører på markedet med deres egenudviklede NGAL test, end de vi allerede kender (Abbott og Alere) - Men det lød til at double digit ikke var aktuel, og det nærmere drejede sig om POC, anyway, det er den vi mangler, og sikkert derfor Alere var med i optoget imod patentet.

en anden kurstrigger jeg kan se inden længe, er CE registreringen, idet at selskabet er ISO certificeret, så udarbejder de selv CE registreringen, og så vidt jeg er orienteret, så mener BioPorto at den vil være afsluttet meget tæt på at opskaleringen er overstået.
Endvidere tror jeg også at FDA ansøgningen vil virke positivt for kursen, og i særdeleshed hvis Abbott får deres godkendt, - Thea fortalte iøvrigt at BioPorto havde oprettet en afdeling med 2 ansatte, til at varetage bl.a. registreringer.
læs evt. seneste nyhedsbrev - http://www.bioporto.com/content/download/1626/41808/v..

Mht. det Amerikanske marked, så skal vi lige huske på at The NGAL test kun er en IVD test, og ikke noget farligt noget med bivirkninger osv. - jeg har tidligere fundet informationer der fortæller at det er forholdsvis nemt at komme på markedet i USA, der er 2 måder at "Omgås" FDA, den første er hvis BioPorto køber sit eget laboratorie, eller indleder et samarbejde med et laboratorie der foretager en home brew godkendelse, den anden metode er at splitte testen op i 2 enheder der ikke kan bruges seperat, (Det har en fin forkortelse, men kan ikke lige huske den) og derefter kan testen distribueres.

Jeg kunne finde flere kurstriggere, men den sidste jeg lige vil fremhæve er muligheden for at der for alvor går spekulation i aktien, se bare Bionor (NO) der gik fra kurs 2 til peak i 6,15 på 8 dage, hvis deres vaccine kommer igennem nåleøjet er der ingen der ved hvor den ender, men gør den ikke, er der flere der snakker om kurs 0,50øre.

Hvis presset i BioPorto vitterligt er væk, og der kun sidder nogle få hundredetusinde løse aktier tilbage, så er vi altså nu nået et punkt hvor hvad som helst kan ske, hvor når det skal være. Ikke mindst fordi at der indenfor meget meget kort tid kan være 4-6 kæmpe store kurstriggere der ramler sammen.

And now for something completely different,

jeg sad og kiggede på Roche´s datterselskab i spanien, der udvikler forskellige tests, og forskelligt testudstyr. af hvad jeg umiddelbart kan udlede så har en canister nogle udvendige mål på 26*76mm, og på side 4 i denne præsentation mener jeg også at der står 25ml på reagensen i karussellen - http://www.ventanamed.com/documents/BenchMarkULTRAbro..

Hvism an så ganger og dividerer det med Elisakittet, så giver det ca. 400 test i een reagens. Men der står også på forskellige systemer at maskinen kan køre forskellige størrelser reagenser, så det typiske vil sikkert være 25-50ml, altså 400-800 tests.
Det er nogle tal vi kan bruge senere, hvis vi skal til at regne på tingene.


fillandkill
@proinvestor.com


26/9 2010 11:31 pumpa 233960Endnu et rigtig godt indlæg, jeg har dog en lille rettelse til salg af NGAL test, det er kun en omsætning på en halv million og ikke en million der skal til for at Bioporto viser sorte tal på bundlinien. Omkring MBL tror jeg også at vi vil se en væsentlig stigning i salget efter Mayo har fået det på deres hylder, det er trods alt 14 % af befolkningen der har behov for denne test, så jeg tror at ved en omsætning på en halv million NGAL test vil vi se et fint lille overskud...26/9 2010 20:09 leoloo 233976Flot indlæg fill, og fine betragtninger..

Du evner på imponerende vis at skrive både for dem der er rigtigt godt inde i casen, for dem der skal samles op i gulvhøjde og så alle os andre midt i mellem.

Omkring den kortsigtede kursudvikling så har vi altså set den sive mange gange i perioder uden nyheder. Og at sidste uges kursstigning så åbenbart kun kan henføres til et endt udsalg sammen med at en post på 1 mio aktier skiftede hænder, det er vel dybest set lidt et løst grunlag for en 35% stigning.

Den egentlige grund til stigningen er nok snarere at der blandt investorer pludselig opstod en forventning om at NU må nyheden være på vej; og så bliver der vel købt for ikke at ende med at stå udenfor når raketten letter. Og nyheden er så indtil nu udeblevet..

Men vi har bare set den bounce op mange gange og så sive igen i de lange perioder uden nyheder. Selv satser jeg på at kunne fiske lidt lavere, men det er et bet, og jeg kan meget vel tage fejl, for som du helt rigtigt skriver, så er der en håndfuld potentielle kortsigtede triggere at tage af.

vh26/9 2010 23:00 fillandkill 433981Der er lige et par ting vi glemmer Pumpa, - hvis nu indtægter og udgifter fortsætter som hidtil, så har du ret i at det kun drejer sig om en halv million test, for at give overskud.
vi ved jo heller ikke med sikkerhed at BioPorto vil tjene ca. 30kr pr test, det er endda muligt at de skal give nogle væk/ introducere ved at sælge nogle test billigere. der er iøvrigt også de ekstra udgifter på 8% af 14 millioner til obligationerne, og mon ikke udgiftssiden følger med op, når indtægterne begynder at rulle.
Men ved præcis hvad du mener.

LeoLoo, nej, jeg tror ikke du har ret. LDM´s udsalg svarer i realiteten til at man bliver ved med at sparke til en mand der ligger ned, sparker man længe nok, så dør han.

Det vi har set op til den forgangne uge, er at folk trækker sig ud af aktien, fordi de ved at de imorgen kan købe aktien billigere, de venter bare på at LDM fyrer deres 30.000 aktier af, eller 60.000 som de gjorde når det rigtig gik skidt.

Den stigning vi fik på det bedste regnskab nogensinde, samt stigningen på meddelelsen fra Mayo Clinic, gjorde jo bare at de kunne afhænde endnu flere aktier, og det er det der gør at folk "husker" at aktien blot siver tilbage.

sidste uge så rigtig rigtig sund ud, på den måde at vi mandag startede med en forholdsvis lille stabil stigning, som fortsatte resten af ugen, -jeg tror på at aktien blot er ved at falde på plads, hvor den hører hjemme. Jeg må tilslutte mig AU´s kursmål på 8-10kr, indtil der sker nyt.

De store poster der blev rykket rundt i sidste uge sætter nogle tanker igang, jeg tror de 2 poster om onsdagen tilhører samme køber, og posten om mandagen kan have udløst onsdagens reaktion, medmindre den også tilhører samme køber.

Det der så sker i næste uge, er at vi finder ud af hvor mange løse aktier der er tilbage, om der er flere der skal have nogle store positioner, og om folk fortsat tror de kan købe aktien billigere sidst på ugen. jeg er helt sikker på at vi er rigtig meget klogere, når vi sider her igen i næste weekend.27/9 2010 12:32 fillandkill 133997Nu sættes NGAL i forbindelse med hjerne svulster..
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20860895?dopt=Abst..28/9 2010 23:32 fillandkill 034103Her er lige et link hvor man kan se de nyeste godkendte medical devices fra FDA
http://www.fda.gov/MedicalDevices/ProductsandMedicalP..TRÅDOVERSIGT