Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Underlig diskussion.


36530 freja 27/11 2010 13:30
Oversigt

Hej.

Nu vil jeg lige komme med et lille indskud igen, og jeg håber i kan hjælpe mig med at finde et svar på spørgsmål jeg har.

Jeg deltager ikke i debatten på EI, da jeg føler at hvis man begynder at skrive der, får man bare smidt noget i hovedet som ikke passer.

Men det er ikke nogen hemmelighed for nogen, at spekulere i amagerbanken kræver for øjeblikket et af to ting, a) stålnerver og troen på det bliver bedre om nogle år eller b) man kun daytrader, og vil tjene nogle penge her og nu.

Ingen er delen er der noget galt i, men der hvor jeg begynder at undre mig, er at når der diskuteres om hvem der køber og sælger amager aktier, så nævnes der banker, og så går man ud fra at det er de banker som køber aktier, og vover nogle at stille spørgsmål ved at det er bankerne der køber, men at de i stedet køber for deres kunder, så får de at vide det ved det godt. Så her er mit ene spørgsmål så:
Hvis der er en stor handle af køb og salg af aktier fra en bank, er det så muligt nogle steder at se om det er for bankes kunder der købes eller om det er banken selv?

Min holdning er helt klart, at det ikke er muligt at se, men at der sidder nogle investor og handler gennem banken.

Et andet spørgsmål er noget der bare undre mig, igen vedr. det at der handles aktier gennem bankerne: er der en bestemt type aktionær der handler gennem bankerne, så man kan sige det er den og den type aktionær der handler?

Nu vil jeg springe lidt igen.
Det ser ud til at min aktiebeholdning bliver forøget, da jeg er en af de heldige som er ansat i TDC. Jeg har forsøgt at læse lidt om TDC og så vidt jeg kan finde ud af, så ser det ud til at være en stabil udbetaling, samt stabil kurs. Er der så vidt nogen her kan se, nogen faldgruber som jeg ikke har været opmærksom på? Mine overvejelser går på at købe nogle flere af TDC aktier.

Jeg håber i kan hjælpe mig med nogle svar.27/11 2010 16:26 le 036542det der med, hvem det er der køber er da bedøvende ligegyligt27/11 2010 17:53 freja 036548For mig Ja, for jeg går ud fra det er nogle som handler gennem banken. Men det virker bare som det har meget at sige på EI, og det var derfor jeg spurgte om det var muligt at se nogen steder.30/11 2010 12:56 136678Hej Freja,

Bankerne køber meget sjældent til deres egen beholdning. Der er tale om at de køber for institutionelle kunder, såsom pensionskasser, atp, LD etc.

Derfor er der oftest heller ingen sammenhæng mellem kursmål og indkøbsmønster.

Andet end at de selvfølgelig ligger og pusher de aktier til de institutionelle som de anbefaler.

Der kan være 100 grunde at en bank sælger og køber den pågældende dag og det er sjældent kortsigtede trading positioner.

Der er ingen steder man kan se hvem de køber for specifikt i den pågældende aktie, men pensionskasserne bruger gerne flere banker.TRÅDOVERSIGT