Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

mangler en portefølje 2


36984 mfa 12/12 2010 22:41
Oversigt

Som opfølgning på mit tidligere indlæg her:
http://www.proinvestor.com/boards/35419/mangler-en-portefoelje
vil jeg nu skrive lidt om hvilke aktier jeg er ret sikker på jeg vil anskaffe mig. Først er det værd at nævne at min strategi er ret langsigtet. Jeg vil gerne have 10-15 aktier i min portefølje , dvs. ca. 10-12k i hver aktie. Måske vil jeg overveje, at sænke beløbet på nogle aktier til fordel for de mere sikre. Her er en liste af de aktier jeg har udset mig som fornuftige investeringer over de næste 3-5 år. :

-Value aktier:
carlsberg P/E 23,74
novo nordisk P/E 33,51
Siemens p/e 20,38

-cykliske aktier:
trina solar P/E 8,6
vestas P/E 8,4
rockwool P/E 44,53
novozymes P/E 41

Jeg har lidt firkantet delt dem op i value og cykliske, men det er for at få overblik over hvor stabilt porteføljen er under endnu en eventuel nedtur i fremtiden. Hvad mener i?
Dette er selvfølgelig kun 7 aktier indtil videre, men hvad synes i om valget? Er der for stor risici ved de mindre selskaber som trina?
Jeg synes desuden prisen på nogle af aktierne er meget høj. Men intet er vel gratis, og det må betyde høje forventninger fra andre en jeg selv – forhåbentligt positivt.

I er meget velkomne til at komme med andre forslag til aktier der er langsigtede, gerne nogen i stil med det jeg har her....

- mfa13/12 2010 00:01 Moneyloss 036986rockwool og novozymes ville jeg ikke købe - de er simpelthen for dyre. Fokuser evt. på selskaber med gode udbytter som ex. DS Norden og måske endda bankerne som må betale udbytte fra næste år.13/12 2010 09:56 TeamGarlic 036989Hej mfa !
Hvad er din definition af value-aktier ? Umiddelbart finder jeg ikke Carlsberg, Novo eller Siemens som værende value-aktier på grund af den høje P/E.

Hvilke kriterier lægger du til grund for dit valg af aktier og hvordan vil du løbende tjekke, at dine valg er korrekte ?

Jeg har tidligere ytret mig lidt om screeninger, Piotroski og meget andet ligesom Cranberger har.
13/12 2010 11:23 mfa 036990Min definition af value er ret simpel. Jeg ser det som virksomheder der stadig tjener penge under kriser fordi folk stadig køber medicin, mad osv uanset hvad.

Mit kriterie er bl.a. at de giver en pæn stabil stigning hvert år (10%). Derudover er jeg meget interesseret i grøn energi og videnskab desuden. Men det er selvf. For ensporet, derfor vælger jeg også store stabile aktier i andre brancher, men som jeg synes er moralsk forsvarligt.!

sent from iPhone13/12 2010 13:13 TeamGarlic 036993Hej mfa

Du kan måske lade sig inspirere af Thorleif Jacksons modelportefølje hos NordNet eller i Dansk Aktionærforening. TJ har netop dette sigte med at investere i branchevindere, som klarer sig godt over lang tid.

Du kan også overveje at kigge mod Fortum, som Thure og jeg har en del af. I seneste nummer af Aktionæren har TJ begået en udbytteportefølje i Norden, hvor netop Fortum er med.
14/12 2010 18:28 mfa 037044jeg har kigget lidt på TJ og synes også flere af hans aktier passer ok på mnine ønsker.

Men hvad er så næste skridt, når jeg nu har besluttet mig for en bestemt aktie? Er jeg "forpligtet" til at gennemlæse deres regnskaber grundigt?
Husk på jeg er ret langsigtet, men vil heller ikke sløse mine penge væk fordi jeg ikke har været grundig nok.
Jeg tænker dog, at et godt overblik over de forskellige brancher og muligheder indenfor disse er vigtigere end de enkelte regnskabstal - med mindre de selvfølgelig er meget ringe.

Flere bud på aktier i mener er en god langsigtet investering?
I kan jo evt. bare nævne nogen af dem i selv besidder.14/12 2010 21:18 TeamGarlic 037047Hej mfa
indledningsvist vil jeg sige, at du skal være opmærksom på omkostninger. Udenlandske aktier kan hurtigt koste lidt ekstra at handle.
Nej vil jeg sige til det med regnskaber eller snarere: tror du, at det kan gøres bedre end TJ gør ? okies - det var lidt retorisk, men jeg betragter ham som fremragende til FA.

Min horisont er også langsigtet, men derfor vil jeg gerne optimere lidt mere end bare at købe på et vilkårligt tidspunkt. Jeg agter derfor at bruge Mebane Fabers 10 måneders SMA som en rettesnor for, hvornår jeg skal købe (eller sælge, hvad du jo ikke vil). Dette skal krydres med en sammensat indikator ala denne http://thetechnicaltakedotcom.blogspot.com/2009/06/lei-s-and-10-month-moving-average.html.

Du kunne også vælge at læse Axel Steuchs bog "Vinderstrategier i aktiemarkedet". Skribenten LE benytter også en konjunkturmetode.

Andre forslag til aktier kunne være tyske E.on eller amerikanske TJX. Jeg har også overvejet Skagen Kon-Tiki, som gør det godt.TRÅDOVERSIGT