Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ny bobbel i guld? - spekulativ short


37151 loevquist 16/12 2010 18:15
4
Oversigt

Guld er en råvare og bør som sådan handles efter formodninger om udbud og efterspørgsel. Jeg har sammenfattet en lille analyse, som forklarer hvorfor jeg gik short guld (valutaparret XAUUSD).

Den seneste tids stigning synes at være afstedkommet af hype og frygt, som følge af QE, risikoaversion, inflationsfrygt, fald i dollar mv.

Det er svært at analysere "fair værdi" for guld, eftersom fundamental analyse - som forstået ved selskabsanalyse - forsøger at prissætte aktivet ud fra aktivets indtjenings- og vækstpotentiale uafhængigt af markedets prissætning. Som enhver anden råvare, så kender vi allerede gulds indtjeningsevne, og den er 0 og det ved den vedblive at være.

Hvad vi istedet kan kigge på er guldprisens udvikling over længere perioder og hermed se, hvordan guldprisen har bevæget sig historisk i forhold til inflation.
Havde man købt guld til 20,67 $/ounce i 1900 og solgt samme guld til 300 $/ounce i 2000, havde man fået ca. 15 gange igen på sin investering, hvilket svarer til et annualiseret afkast på ca. 3% over perioden. Den gennemsnitlige inflationsrate igennem samme årrække var ligeledes 3%, så en investering i guld har således kun formået at bibeholde den oprindelige investerings købekraft.

Til sammenligning er DJIA steget fra 62 til 11000 $ i perioden. Man havde derved fået sine penge ca. 177 gange igen ved en investering i aktier i perioden, hvilket langt overstiger inflationen i perioden. Derudover ville man, hvis man havde investeret 20,67 $ i DJIA, have modtaget 1300 $ i udbytte igennem perioden, som kunne have været reinvesteret i pågældende aktier.

Set i lyset af den seneste tids CPI-målinger, som anslår en samlet inflationsrate på 22% i perioden 2002-2010 (http://www.bls.gov/data/inflation_calculator.htm), synes de voldsomme stigninger i guld ikke at være retfærdiggjort af fundamentale udviklinger.

Teknisk er guld stadig i optrend, men der kan nu observeres en triple divergence på momentum (RSI, MACD) på dagsniveau. Første salgssignal blev givet af downtick på MACD-histogrammet på ATH-toppen, hvorefter jeg gik short på brud af den lange optrendlinje på dagschartet. Potentielle støtteområder nedad er fibonacci-niveauerne og den lange trendlinje, der er optegnet på uge-chartet. Brud på den lange trendlinje på ugeniveau vil forårsage stor teknisk skade og kunne indikere at det større bull-marked i guld er ved at være slut.

Prisudviklingen i den seneste måde indikerer momentum-handel nærmere end decideret akkumulering. Således er det sandsynligt, at brud på støtteområder nedad kan sende guld på en rutschetur.

Den største risiko ved et fald i guldprisen er guldmine-aktier som f.eks. Randgold (GOLD), DGL, BLD.SE osv., da virksomhederne gearer deres drift. Disse virksomheders overskud er herved eksponentielt korreleret til prisen på guld.

Venligst,
lquist




16/12 2010 20:45 loevquist 037163



Breakdown og re-test af S/R på timechartet.




20/12 2010 12:38 Nippon1976 037224



Jeg er helt enig med at guld er overkøbt og at der er en risiko på kort sigt for at guld vil falde lidt tilbage.
Det der holder mig tilbage er usikkerheden om valutakrig, usikkerer valutaer og risiko for hyper inflation. Disse faktorer gør at mange investore vælger at sætte deres penge i mere sikre ting som bl.a guld, norske kroner og schweizer franc.
Så pt er guld værken eller for mig.



26/12 2010 22:13 jta3 037352



Jeg ser Guld stige næste handelsdag og ugen ud. Mest af alt ser det ud til at komme en mindre korrektion på SP500 6 Januar.



TRÅDOVERSIGT