Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Et lille blik på 2011


37202 JørgenVarnæs 18/12 2010 11:41
4
Oversigt

2011 kan blive året, hvor vi endelig løfter blikket fra resutlatopgørelserne og begynder at kigge på balancerne rundt omkring. I forbindelse med finanskrisen så vi det første opgør med de vakkelvorne lånefinansierede babelstårne, der var bygget op i den private sektor. Men staternes villighed til at rydde op var meget begrænset - gælden blev blot flyttet fra den private sektor til offentlige sektor.

Og det i sådan en grad, at begretbet statsbankerotter ikke længere er forbeholdt hysteriske internetdebattører, men er blevet den del af mainstream analytikernes ordforråd. Staterne tager gæld på sig, som de var fulde sømænd, mens der overhovedet ikke bliver lavet reformer, der kan skabe indtægter, der kan servicere den massive gæld.

Economist perspektiverer gælden i USA, Japan & Europa en smule her.

Government Debt - Behold 2011, the year of sovereign shocks

http://www.economist.com/node/17732829

Vi vores lille hjørne af verden er det korte af det lange, at skaber vi ikke muligheden for at samfundet producerer noget af værdi, så kollapser vi ganske snart pga strukturen i vores offentlige sektor og den demografiske udvikling.



TRÅDOVERSIGT