Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

De lange stater


37305 alang 23/12 2010 12:06
2
Oversigt

Mens realkreditterne ikke har bevæget sig voldsomt, og flexrenten holder juleudsalg på de variable lån, er kursen på de lange stater faldet betragtet.

Renten, der skal afleveres for at finansiere underskud og investeringer i det offentlige er blevet højere, og med et kursfald fra 155 til 139 for 7% obligationen, er der fart på. lidt støtte er der da her i juledagene, og det skal der også helst være nu, for hvis rente kommer til at stige meget mere herpå, vil det slå igennem på de korte renter o realerne, og så kan jubeloptimisterne på aktiemarkedet (hvis det er det, de er) godt parkere triumfjaguaren.

Den stigende rente var forventet grundet nationalstaternes vigende kreditværdighed og mangel på efterpørgsel (trods centralbankernes indkøb), så på sin vis er vi først lige begyndt på fase 2 i finanskrisen. Dette kan andre have mere positive holdninger til, menfaktum er at renterne stiger mestendels på frygt for statsdefault og ikke på bedring i økonomien. Jovist kan bønderne få lidt mere for deres varer, men de jeg kender kan ikke længere låne en krone til udvidelser, og det er et kæmpe problem. Ikke at de nødvendigvis skal låne i tide og utide, men mange er under vand hvad angår forholdet mellem drift, værdi og gæld - og når de så ej heller får lov at investere for at øge produktionens andel af foretagendet i forhold til ejendommen - jamen så bliver regnestykket bare ikke meget bedre.

Det er jul - men obligationerne skal snart til at vende rundt for alvor....den fart må de ikke falde med......men er det overhovedet noget, man har opdaget her på PI?

AlanG



TRÅDOVERSIGT

37305 De lange stater
23/12 12:06 alang 2