Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Uddannelse


37666 morten91 8/1 2011 21:11
0
Oversigt

hej alle :)

Jeg er en dreng på 19 år, der går på sidste år på en hhx-uddannelse. Jeg interesserer mig meget for økonomi og specielt aktier, og jeg har derfor overvejet at vælge en uddannelse som børsmægler/dealer. Er der nogle, der kan give mig hjælp til, hvilken vej jeg skal gå uddannelsesmæssigt - fx fra personlige erfaringer?
Jeg har snakket med min studievejleder, som siger, at jeg skal læse til finansøkonom på CBS.

Mvh
Morten



8/1 2011 21:39 Dayne 537669



Hej Morten

Uddannelsesmæssigt for at blive børsmægler så kan du enten starte i en bank som elev og arbejde mod det du vil derfra, bl.a. med f.eks. en akademiuddannelse i rådgivning og evt. HD 2. del i finansiering. Du kan også vælge en videnskabelig uddannelse. En finansøkonom uddannelse kan ikke læses på CBS, men på Niels Brock. Til gengæld kan du læse bachelorerne HA Almen og international business, hvoraf sidstnævnte er undervist på engelsk. Af kandidatuddannelser på CBS der er relevante er Cand.Merc.Finansiering og regnskab eller Cand.Merc.Applied Economics and Finance, med sidstnævnte på engelsk(Der er nogle flere muligheder). Du kan også vælge at læse Cand.Polit. som hovedsageligt er nationaløkonomi, men som giver en, efter min mening, fantastisk analytisk sans.

Hvis din interesse hovedsageligt ligger på aktier, vil jeg råde dig til at kigge nærmere på HA Almen der har mange fag, både kvalitative og kvantitative der kan stimulere en aktiefanatiker.

Til sidst vil jeg anbefale dig at tjekke internships (praktikophold) hos de store brokers i London, hvis du har mod på det. De har nogle internships for "High School" elever som måske kan have interesse.
F.eks. JP Morgan
http://careers.jpmorgan.com/student/jpmorgan/careers/europe/preintern/schools

Held og lykke

Dan
Studerende på CBS



8/1 2011 21:47 morten91 037670



Mange mange mange tak !
Det vil jeg kigge på :)



8/1 2011 22:08 le 237673



det er ikke noget man kan studere sig til, men det er godst med en uddannelse med noget med matematik og lidt basal økonomi (jeg er selv civilingeniør og HD,) men selve det med at være børsmægler eller den slags med porteføljestyring, det kan man ikke studere sig til for lærerne er ikke dygtige nok og gør dig bare forvirret, det er jo derfor de bare er lærere og ikke har kunnet leve af selv at gøre det



8/1 2011 23:12 Dayne 037675



Sådan er det vel med alle uddannelser, men uddannelserne giver et teoretisk fornuftigt fundament.
Devisen om at dem der underviser ikke kan finde ud af det i praksis kan jo diskuteres fra nu og til dommedag. Jeg kan i hvert fald name droppe et par stykker, der har gjort det ganske fornuftigt selv om de har undervist. Det er desuden sådan at der er mange eksterne undervisere knyttet til CBS. Deres primære job er ikke at undervise, de gør det som supplement.
Men ellers giver jeg dig ret i at det nok ikke er en stilling man sådan uden videre får ved at studere.



9/1 2011 09:50 le 037680



jeg havde selv knud heinesen som en af mine lærere, han var dræbende kedelig og kom da ikke med noget ud over det der stod i lærebøgerne, så da han troede jeg sov blev jeg hevet op til tavlen for at genfortælle det han havde sagt og det gjorde jeg så godt at han tabte både næse og mund og lod mig væe i fred fremover når jeg så ud som om jeg sov eller slet ikke kom til undervisningen



9/1 2011 02:04 loevquist 037676



Hej le

Bare af nysgerrighed. Hvorfor matematik?
Synes det var påfaldende, idet jeg overvejer HA(mat.).

Venligst,
lquist



9/1 2011 09:45 le 037679



fordi matematik og matematisk sans gør at man kan strukturere bedre og de fleste relevante informationer indenfor investering er netop noget med tal (omsætning, ordrer, indtjening, vækst, preoduktion i samfundet og lignende), hvor en matematisk basis gør at man lettere kan finde relevante informationer og sætte dem sammen medens de fleste andre studier er en sludder for en sladder



9/1 2011 12:26 RuneBJensen 137683



Hej Morten

At blive dealer kræver ikke det store udover et par års erfaring i branchen og min. en HD 2 sådan er det i hvert fald i Jyske Bank. Jeg ved at man førhen har lavet trainee forløb, for at få folk ind som dealer, Men det er man pt gået væk fra. med undtagen de som læser kandidater kan få et internship i Jyskebank som junior analytiker. Lige meget hvilken vej du vælger så er min. kravene en HD 2 del.

Morten der er meget stor forskel på de arbejdsområder der foregår over i Markets.
Dealerne er selvfølgelig dem som handler positioner. Som dealer er der ikke ret meget spekulativt aspekt i jobbet mere efter du køber og sælge de kunderne ønsker… (groft sagt)

Analytikeren vil man få et område f.eks. vind hvor du specialisere dig omkring udviklingen af aktien og kommer med "gæt" på et kurs taget og især det jobbet som analytiker er lidt mere krævende den end som dealer.

Personligt har jeg en BA, og HD 2 del og gået ind i branchen som trainee som rådgiver, og det har givet et en kæmpe indblik i den finansielle branche, hvor jeg har fået lov til at snuse til alle områder af branchen, og det har jeg været super glad for at jeg ikke er ensporet på en vej og kun kender til en ting til branchen men har fået forståelse af både, erhverv, investering, pension, huskøb etc.

Held og lykke.



9/1 2011 12:53 le 037684



en dealer er kun en arbejdsmand, der udfører andres ordrer og han behøver ikke at kunne tænke selv da han ikke har ansvar for porteføljestyring



9/1 2011 13:14 le 037685



hvis man altid har fået ug i matematik er man intelligent, og de fleste er ikke intelligente, det har jeg da set både i gymnasiet og i mine studier, man er nødt til at være intelligent for at tjene penge på aktier og fordi de fleste er uintelligente taber de penge hele tiden



9/1 2011 14:11 Conner 537686



Her har vi simpelthen definitionen af intelligens. Rene 12 taller i matematik, så er man intelligent !

Jeg vil væde på at der ikke er ret mange arkitekter, arkæologer, jordmødre osv der har har rene 12 taller i matematik, men derfor kan man jo godt være intelligent. De nævnte fag er lidt mere kreativt betonet, og man har derfor brug for andet end at kunne sige 2+2. F.eks er der mange der arbejder med "de syv intelligenser", og ud fra den tsese er matematik kun en lille del at universet.

En ting er at være intelligent, og måske oven i købet dygtig til sit fag, men hvis ikke man har sociale kompetencer, så kommer man ikke ret langt. Det er sindsygt vigtigt, at kunne skabe en positiv kontakt, bevare kontakten og udbygge den. Det er altså det hele menneske, der skal kunne begå sig, selvfølgelig med nogle spidskompetencer.

Jeg ved at der i visse mæglerhuse er ansat f.eks sociologer. Hvad dælan skal et mæglerhus med uintelligente mennesker ?
Sociologer er ikke uintelligente, tværtimod så har de nogle kompetencer, som matematikkeren ikke nødvendigvis har.

En del at aktiehandlen er matematik, men der også en del der psykologi, og nok så vigtig sociologi. Det er altså ikke sort og hvidt, men mere gråt.

Mvh



9/1 2011 18:58 le 037690



vi taler om hvad der e rvigtigt for at være dygtig til aktiehandel og der er de andre former for intelligens ikke så vigtige som matematisk intelligens, snarere tværtimod



9/1 2011 19:01 le 037691



nu har jeg jo ikke sagt at jeg ikke er intelligent på de andre dimensioner, jeg har jo bl,a, undervist i gruppepsykologi og har ogs de andre dimensioner du nævner, me matematisk sans er det vigtigste fundament for at forstå aktiemarkedet og aktieinvesteringer



TRÅDOVERSIGT