Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nokia - på vej tilbage til Gummistøvlerne?


38192 akademikeren 27/1 2011 16:43
Oversigt

Nokia handles idag til 7 euro noget. Hvis man havde foreslået det den dag Apple lancerede sin Iphone var man nok blevet grinet ud af lokalerne. Overhovedet at tro i 2007-8 at Nokia som på daværende tidspunkt sad på 40-60% af hele smartphone markedet skulle blive konkurreret så meget ud af markedet at Nokia idag faktisk står i store fundamentale problemer var nok de færreste der gjorde.

Nokia har overlevet i mange år på en helt genial underleverandør strategi, der gjorde at de havde industriens højeste marginer i snart sagt alle segmenter. Men undervejs, blev det ingeniør drevede Nokia, så småt overhalet af både den ene og den anden. De missede klaptelefonen men kom efter det. Men konvergensen af Internet og Mobil har nu endegyldigt kørt dem over, ligesom det har kørt over B&O.

Android telefonerne og ikke mindst Iphone er positioneret til at tage det markedet for mobilsoftware styresystem, som engang var en kamp mellem Nokia og Microsoft.

Det er ganske enkelt en helt igennem fascinerende industrihistorie vi er vidne til. Innovation der virkeligt forandrer et kæmpemarked. Den mediekonvergens vi har talt om i mange år, er simpelthen, pga. Apple, accelereret og revolutionet et triple multi milliard euro marked på mindre end 3 år!

Men Nokia er nede, men næppe færdig. Men de skal til at finde deres ben igen. De har på et tidspunkt erklæret at de nu er et softwarefirma, men det er nok næppe der de har deres edge. De laver stadig de bedste kameraer på mobilerne, men deres brugerflader er stadig bagud. Deres software kompetencer er desværre bundet til deres egen platform og den gamle ide om at mobile skal programmeres af mobilprogrammører. Det bliver internet programmører der bestemmer udviklingen. Og der er 100 fold så mange som mobil programmører. De har tabt den kamp på forhånd. Apple og Google har fat i den lange ende.

Den altid begavede og sjove Nicolai Sonne har i sidste uge gennemgået Nokia N8 og dommen var ikke så god. Specielt på brugerfladen har han opfundet et begreb der hedder det Redmonske dobbelttryk (windows) og suppleret med den finske trippel tryk.

Det er en sjov måde at sige på at deres brugerflade er uigennemtænkte og brugerfjendske. Og forbrugerne gider det ikke længere. De er ligeglade med om de kan tabe en telefon fra 2 meters højde. De vil have mail, facebook og skype. Levér dette eller dø.

Det er ikke slutningen og det bliver virkeligt spændende at følge. Dagens regnskab var ventet dårligt. Nokia er ikke ude af skoven.

Apple - hvilket exceptionelt begavet firma! De eneste der kan slå dem er Google.27/1 2011 20:20 turin 038196Midt i din Apple-eufori mener jeg nu at du må tilbage og se på basics. Vel har Nokia bestemt sovet i timen - nogen vil nok kalde det et par års vinterhi - men på trods af det, langer gummistøvlefabrikanten flere mobilos over disken end nogen af konkurenterne.

- turin (som har en Android-mob)

PS I øvrigt var regnskabet langt fra så dårligt.27/1 2011 21:05 butterboy 138197Apple er et fantastisk firma. Men er det en market cap på 7-8 gange Nokia bedre?

Jeg kan ikke sige mig fri for at tænke Apple 20110 = Nokia 2007.

kan Appel næsten ikke kun skuffe? Kan de vedblive at være et skridt foran konkurrenterne? Iphone var revolutionerende...er Iphone5 også det?


Det bliver spændende at se. Apple har fat i de unge, men der er en stor gruppe voksne/ældre, som måske ikke behøver skype, facebook mv som det vigtigste.28/1 2011 23:44 Conner 138253Sidder lige og tjekker deres regnskab.

Det går udemærket med salget - umiddelbart, men salget at mobiltelefoner går ned og de taber markedsandele, samtidig falder fortjenesten. Positivt er det dog at cash flow er markant forbedret. Når man ser på hvor salget er foregået, så ser det ud til at være BRIK, som trækker læsset.
De skærer på forskning og udvikling, samt en spids på markedsføring, det er det de skal overleve på!
Så turin, jeg er enig med aka.

Jeg troede, at jeg skulle til at købe Nokia - det skal jeg ikke. Intet tyder på, at de er på vej op. De må ud over stepperne, tænke nyt, tage chancer. Send noget nyt på markedet. Overrask mig og alle andre trofast Nokia brugere, thi vi er ikke trofast til evig tid. Når en gammel trofast konservativ kunde som mig overvejer et skift, så er der også mange andre, der er på vej væk.

Nå det blev lidt rodet, men det er også blevet sent.

Mit råd - vent med at købe. Den kan godt falde mere.30/1 2011 12:56 Conner 038286Jeg glemte lige en vigtig pointe. Nokias markedsandel falder fra 34% til 32%.TRÅDOVERSIGT