Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Nokia behind the scene


39272 troldmanden 21/2 2011 20:00
Oversigt

Her er en utrolig interessant artikel der fortæller en række detaljer frem mod Nokias store beslutning om at partner op med Microsoft. Nokia HAR spillet Microsoft og Google ud mod hinanden. Men Microsoft ender med at byde højest da de godt er klar over det vil være tæt på game over for deres platform hvis verdens største mobiltelefon producent vælgede Android

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703561604576150502994792270.html22/2 2011 01:08 Tonny9 039276Ja, meget interessant og det rejser så næste spørgsmål. Er det nu at Nokia få vendt udviklingen?

Jeg kan ikke give svaret, men jeg syntes at reaktionen på nyheden om samarbejdet med Microsoft og brug af deres platform er modtaget langt mere negativt end jeg opfatter det.

Oplysningerne i artiklen syntes jeg blot underbygger min opfattelse af reaktionen og jeg har da heller ikke fortrudt, at jeg har suppleret i Nokia.

Spørgsmålet er nok nærmere, hvornår skal jeg supplerer yderligere?
Min "mave" siger NU, men normalt så supplerer jeg ikke to gange så tæt på hinanden.

22/2 2011 01:32 Spekulant.dk 939277Ja, det er lidt interessant at Nokia lod sig lokke af "ussel" kortsigtet mamon og måske igen-igen satsede på den forkerte hest. Jeg mener Nokia i den grad har gamblet, og det er heller ikke underligt at kursen efterfølgende er styrtdykket. Er rimelig sikker på, at kursen i stedet var steget, hvis man havde satset på Android. Nokia står i en situation hvor de har mistet store markedsandele på smartphone-fronten (fordi man har sløset, sovet i timen osv.) og så satser man på en udbyder som selv er bagud med et stort udbud af apps osv. Fuldstændig absurdt. Dermed er det efter min mening fuldt fortjent at Nokia-aktien har fået smæk. Kommer der noget godt ud af at to "tabere" slår sig sammen - og skaber det sikkerhed for aktiemarkedet? Nu skal man selvf. ikke kun træffe beslutninger for at please aktiemarkedet, men det viser sig jo, at det gang på gang her "ret".

Nu fremgår det i artiklen ikke hvor mange $$$ Nokia får i hånden fra MS, men måske et beløb der blegner ift. det man har mistet i markedsværdi siden aftalen blev offentliggjort, og vi ved endnu ikke om Nokia har set sin bund... der vil selvf. komme nogle spekulative opture, men tror ikke vi har set det sidste styrtdyk... det sker måske, når det for alvor går op for markedet at heller ikke M$ duttede...

Stephen Elop er formodenlig dybt overrasket over at Nokia-aktien har fået solide smæk ovenpå aftalen; en leder der kan tage så meget fejl vil jeg nødig sætte mine sparepenge på... manden virker ude af trit med virkeligheden, og måske lidt for farvet af tidligere ansættelse hos MS. Det man har gang i mener jeg er en dødssejler.

Tilgengæld forstår jeg godt M$, de havde ikke andre muligheder end at overbyde Google, ellers var det ganske rigtig game over langt hurtigere. Spørgsmålet er så om det i sidste ende ikke bliver game over for både M$ og Nokia alligevel, i det mindste hvad den fælles mobilsatsning angår. Dertil har MS problemer på andre fronter, eksempelvis stigende konkurrence fra open source kontorpakkerne - en anden diskussion dog.

Lad os se, når Nokia's aktiekurs er kørt helt i bund vippes ud Elop ud, derefter satser man på Android hvorefter der bliver flerfold 100% at tjene på Nokia-aktien igen, men til en købskurs som er langt under den vi ser nu... ;−)

Disclaimer: holdningerne i mit indlæg er naturligvis dybt subjektive! :−)

--
Aktier og investering | http://www.spekulant.dk
Guide til daytrading med Kozok | http://www.spekulant.dk/kozok
Prøv Dropbox - få gratis adgang til dine filer overalt! | http://db.tt/K0oUWQI22/2 2011 13:59 troldmanden 139290Godt indlæg Agent!

Er helt ening i at det er et stratetisk stort sats for Nokia at gå med MS frem for Android platformen. På Android ville de øjeblikkeligt få fordel af det rigtig store øko system. Så sent som i går kom der en rapport ud der forudså antal apps til Android vil overstige Apple apps i løbet af 1. halvår 2012. Nye brugere af Mobile Windows 7 platformen kommer til at vente lang tid på de kan få alle de samme apps som de kan på de 2 andre platforme.

Jeg synes derfor også det er ok aktien har fået tæsk. For pt er usikkerheden stor. Vi skal vel nærmest hen i 2. halvår 2012 før vi for alvor finder ud af hvordan det lykkes Nokia at konvertere deres brugere over på den nye platform. Så jeg kan sagtens se for mig at aktien vil cykle meget frem og tilbage i den kommende tid. Men HVIS og såfremt det lykkes dem at vende skuden, så vil der ganske givet også være en ret god fortjeneste ved at købe aktier nu. Så det hander altså rigtig meget om man tror på projektet eller Apple og Androids forspring er for stort

Vh
T.23/2 2011 11:50 johnsen 139344Agent, kun et rygte:

http://www.computerworld.dk/art/114386/rygte-microsoft-koeber-nokia?a=block&i=205&pos=10

Hvis du snuser i Nokia, så vær obs om noget "smager".TRÅDOVERSIGT