Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Elendighedet regnskab


40425 malurt 23/3 2011 11:33
Oversigt

Så oprandt dagen hvor Auriga endnu engang kunne aflægge et helt igennem elendigt stykke regnskab.

Og aktiekursen stiger selvfølgelig lidt, fordi det heller ikke denne gang var nogen stor overraskelse, at det var elendigt.

Til næste år lover Auriga, at det bliver lidt bedre, men det bliver fortsat elendigt, hvis man da skal tro på det Auriga forventer - det skal man nok ikke, da den forretning i høj grad er påvirkelig af vind og vejr.

Hvis jeg kunne vil jeg her have indsat et billede med 5 års hoved-og nøgletal fra regnskabets side, da det er mere en rigeligt til at overbevise sig om elendigheden. Den virksomhed burde have tjent 250-500 mio de sidste år. Men nej, det er elendighed på elendighed.

Og spot føjes til skade. Der udbetales også i år et udbytte på 2,40 kr pr aktie. Indtjeningen var 1,5 kr p. aktie.

De sidste 5 år er der ialt udbetalt ca. 17 kr i udbytte til aktionærerne. Det er 430 mio kr. I samme periode har der været et underskud på 57 mio. Pengene til udbyttet til Århus Universitets forskningsfond og de andre aktionærer er altså lånt i banken. Det skal gå galt.

Spørgsmålet der rejser sig:

Kan Auriga rejse sig fra elendigheden og snart begynde at tjene de 250-500 mio på bundlinien de burde, eller vil de fortsætte med at levere ingenting?23/3 2011 14:08 TeamGarlic 040441Som de også selv skriver, så skal der arbejds med kapitalbindingen, da de ikke har råd til at købe op (eller betale udbytte) og med omkostningerne. Kan gælden overhovedet forrentes, når renten stiger igen - de burde jo også nyde godt af den lave rente pt. Jeg er helt enig i dine betragtninger ellers.25/3 2011 08:22 Franquin 040554Jeg hæftede mig ved, at de i modsætning til tidligere havde aktiveret udviklingsomkostninger for 129 mio. kr., hvilket ikke ligefrem gør regnskabet bedre.

Glyphosat er faldet til at udgøre 15% af omsætningen - og de guider at det vil udgøre 10% fremadrettet. De nye produkter viser solid vækst og har været i stand til at kompensere for faldet i glyphosat.

Jeg gambler så på, at væksten i de nye produkter vil fortsætte på et pænt niveau og at faldet i glyphosat vil stoppe, således at vi kan få den stigende omsætning, der kan generere det overskud, de burde få.

Jeg købte ind i niveauet 91-92, hvilket var for tidligt..

25/3 2011 08:46 collersteen 040557I Adobe Reader er der en funktion der hedder "snapshot tool" i menuen "tools"------"select & zoom", hvor man blot indrammer det man vil kopiere og så har man det faktisk liggende på sit clip board allerede.
Derfra skal det så blot laves om til et billede, hvilket jeg gør ved at sætte det(ctrl+v) ind i Paint og så gemme det.
Der er sikkert en lidt hurtigere metode end denne.

Ja, pæn toplinje over årene, men resten lader nu meget tilbage at ønske.

AURI B.CO
TRÅDOVERSIGT