Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lørdagstanker


40618 Conner 26/3 2011 17:43
4
Oversigt

Portugal er netop nedjusteret fra A- til BBB, og under overvågning for yderligere nedjustering. Irland hænger i bremsen, og har en rente på statsobligationer på over 10 %. Grækenland en kapitel for sig, men heller ikke godt. De tre lande er afskrevet som dårlige, og med brug for hjælp i mange år. Alternativet er at skære helt vildt og sætte dem tilbage til midten af forrige århundrede. Den vej EU har valgt i gennem mange år er, at hjælpe de fattige i gang, således udvides samhandelområdet.

Spanien og Italien er der fokus skal ligge. De andre kan hjælpes, og det er ikke noget der umiddelbart, direkte kan mærkes på hr. og fru danmarks pengepung. Vi må spændte afvente om de to store ubekendte klarer skærerne selv, eller om vi må til lommerne. 30 spanske banker har lige fået deres kreditværdighed nedsat af Moody´s. Bankerne er det helt centrale element i Spanien, og de er belastet af fallerede byggeprojekter. Jeg læste at de sælger projekter med op til 80% rabat. Ungdomsarbejdsløsheden kender vi. Et udbredt fænomen er at arbejdsgiveren søger medarbejdere med erfaring. Hvorledes skal man få det som nyuddannet?, ja så er man nødt til at arbejde gratis, for at få erfaring. (muligt jeg forveksler dette fænomen med Portugal, og undskylder i så fald).
Italien er et kapitel for sig. Berlusconi kører landet som han lyster. Landet er gennemsyret af bestikkelse og vennetjenester, det godt nok noget af et postulat, men det er efterhånden det indtryk man får. Hvorledes ser finanserne ud? Hvis mit postulat er rigtigt, tjaaae det er der vist kun meget få der ved - om nogen.

Japan har været udsat for en ødelæggende naturkatastrofe - mega panik på markederne. Her hopper kæden lidt af. Et kæmpe område er ødelagt. Læg dertil et A-kraft katastrofe, som vi endnu ikke kender følgerne af, og om vi overhovedet har set det sidste fra den kant. Markederne konstaterer blot, at nu ved vi stort område der er ødelagt, men hvad koster det at genopbygge. Hurtigt sjus, nedgang i to kvartaler og derefter et løft pga genopbygning, måske det var det der skulle til, for at få Japan rigtig i gang igen - koldt og kynisk, men ok, sådan er det.
Der er så kommet nogle gæt, men min erfaring med byggeri er, at det aldrig holder. Dertil kommer så alle de skæbner, som ikke har tag over hovedet - ud fra en spekulantbetragtning er det også hamrende ligegyldigt, men trist er det da. Japan er immervæk verdens tredie største økonomi, og har en del US bonds, nu skal de selv bruge penge, så mon ikke de vil forsøge at afhænde en stor del, for at genopbygge eget land. Hvem kan aftage så mange. Der peger alle pile i retning Kina, da Europa vist har rigeligt at se til, men kan de blive ved med at rede hele verden.

Nordafrika - en ordentlig røvfuld ballade, som presser olieprisen op. En for høj oliepris er ikke ønskværdigt for nogen................................................ skrivekrampe indfinder sig og jeg er færdig med kaffen:−)

Der er stadig faresignaler, selv om verdenen økonomisk ser bedre ud, end for et par år eller tre siden.

Jeg ønsker alle held og lykke på vej mod ATH.



26/3 2011 20:21 JørgenVarnæs 240622



Spanien ser umiddelbart ikke så farlig ud, da statsgælden er forholdsvist godt under kontrol (ca. omkring 70% af BNP) og underskuddet ikke er super-alarmerende (omkring -5-6%).

Der er dog grund til at være på vagt, da der er ting under overfladen, der tilsiger noget helt andet. ARbejdesløsheden er steget til hele 20% og bankerne (specielt sparekasserne) har store urealiserede tab på boligmarkedet. Det er i en giftig cocktail, der minder meget om den gifttonic, der fik skovlen under den irske økonomi.

Italien er bare en syg gammel mand. Der er ingen dramatiske nyheder der. De gode nyheder i den sammenhæng er, at Italien ikke har haft det samme ejendomsboom, som f.eks. Spanien - men det er dælme ikke en sund økonomi, de har.



27/3 2011 10:11 240629



Jeg sidder og venter på flere tegn på at Europa er den del af verden der bliver hårdest ramt og kommer ud af krisen svækket.

Vores omstillingskraft er ikke så stor som USA, som også synes at være helt ude af krisen ikke mindst mentalt. Europa er først på vej ind i den.

Jeg havde fornøjelsen af at tale med en analytiker der kom tilbage fra USA forleden og han sagde at det var tydeligt at mentaliteten blandt amerikanske og europæiske fondmanagers var forskelligt.

Europæerne er handlingslammede og stadig riskadverse. Amerikanerne er ude og teste isen og sige lets go.

I sidste ende vil det sidste være den rigtige motor for vækst.



27/3 2011 10:40 johnsen 040634



dejligt at se lidt EU på programmet også.



TRÅDOVERSIGT