Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Dividende af amerikanske aktier


41520 Rodion 20/4 2011 17:34
Oversigt

Jeg har et spørgsmål til forum. Jeg har købt Abbott Laboratories (ABT), og
de er i dag kommet med et rimeligt regnskab og har besluttet at udbetale en
pæn dividende engang i maj. Man skulle eje aktien den 14. april i år.
I Danmark er det jo sådan, at man udbetaler dividenden dagen efter beslutnin-
gen er taget på GF, og aktien falder stort set svarende til dividendens
størrelse. Hvordan forholder det sig i USA?
I forvejen tak for forums kommentar.
Rodion



20/4 2011 21:26 Mainvest 041525



Hej Rodion
Udbytter - især amerikanske er et godt emne. Der er flere problematikker knyttet til dem. Den du nævner: hvornår udbetales udbyttet? - i den pågældende aktie udbetales der udbytte en gang i kvartalet, så der er ingen sammenhæng med GF. På f.eks. Yahoo eller Google kan man se, hvornår der er "ex. dividend date" - og så ruller pengene ind på kontoen, men EFTER at US-skattefar har taget, hvad han mener er hans. Nu er det store spørgsmål - kommer vi også til at betale udbytteskat i DK? - Så bliver det hele jo en lidt mere "lunken fidus" - Det er svært at finde svarene - men det ville være fint, hvis vi kunne få en FAQ på det her i PI.



20/4 2011 22:13 Rodion 041526



Tak skal du have, Mainvest. Jeg har fundet datoen. Det ser ud til, at ex-dividend var den 13.4.11. Jeg kunne bare ikke se faldet i grafen, hvilket skyldes, at der kun bliver udbetalt ca. ½ dollar. På det tidspunkt havde jeg ikke aktien, så jeg slipper for alle de problemer, som du nævner i forbindelse med dividende-udbetaling.
MVH
Rodion



20/4 2011 22:41 DeltaFlyer 041527



Jeg fik udbytte fra mine Harley Davidson aktier sidste år, der var trukket us-skat, men den blev modregnet i den danske udbytteskat på 28%, der er endog et felt til det i selvangivelsen hvor man kan påføre hvad der er betalt i udlandet, men ved mig gik det også helt automatisk.
mvh Claus



TRÅDOVERSIGT