Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Shale gas deal i USA


44046 collersteen 15/7 2011 08:27
Oversigt

Så kom der endnu en shale gas deal i USA. Miljøproblemer eller ej, så må vi formode at shale gas bliver fremtiden. Se lige de navne der har været ude i gigantopkøb de sidste par år:
Exxon, Shell, Total, BHP Hiliton og så nogle japanere og kinesere.

Nu kender jeg ikke lige noget til BHP Hiliton men det er da noget af en diversificering fra traditionel minedrift og ind i gas udvinding i USA. Nu mangler vi så bare at NewYork State går med og Quebec i Canada

BHP Billiton Ltd. said Friday it is buying Petrohawk Energy Corp. in a deal worth more than US$15 billion, the mining titan's second multibillion-dollar foray this year into the promising U.S. shale gas industry.

The acquisition potentially more than doubles BHP's existing resource base, providing the Melbourne-based company with operations on roughly one million acres in Texas and Louisiana that it estimates will produce the equivalent of 158,000 barrels of oil a day in 2011.

The definitive agreement will see BHP offer Petrohawk shareholders US$38.75 a share, an all-cash deal that represents an equity Value of about US$12.1 billion and, with debt, an enterprise value of US$15.1 billion.


http://www.marketwatch.com/story/bhp-billiton-to-buy-..15/7 2011 09:58 TeamGarlic 044050Mon ikke man kan forvente pæne stigninger hos shale gas-selskaberne i forventning om, at flere større spillere vil kigge på mulighederne for at købe op ?

Disse større spillere ser sikkert også positivt på mulighederne for at brede forretningen ud.

Miljømæssigt er der vel forskel på olie-landet Texas og så Quebec og New York State ?15/7 2011 10:03 TeamGarlic 044051Petrohawk steg kun 63% i efterhandlen, så præmien i forhold til markedet er ret heftig

Market Cap var 7.1 Mia. USD. Der findes flere andre selskaber med pæne Market Caps, men enten tjener de ikke penge eller også handles de til P/E's over 25.19/7 2011 12:26 collersteen 144154Her er 2 interessante artikler om de potentielle følger af petrohawk-opkøbet.
Især den første har en god nøgletalsoversigt.
http://seekingalpha.com/article/279865-petrohawk-buyo..

http://seekingalpha.com/article/279849-bhp-s-acquisit..20/7 2011 09:36 Kenddinvare 044193Tak for de to gode links. De skal genlæses.

BHP Billington er såmænd en mineralgigant med market CAP på 245 mia.$. De er enorme inden for kul, men har vist ikke tidligere gjort det meget inden for olie og gas. Da gas nu er billigere pr. brændenhed end kul er investeringen nok et forsøg på at få fod på denne udvikling og måske specielt med henblik på senere at kunne gå ind i skifergas andre steder i verden (3-10 års sigt), hvis det ser ud til at udvikles. Altså en sikring af deres energiinvesteringer i øvrigt.

Artiklernes fokus på Bakken og Eagle Ford er nok lidt overdrevne, da flere af de andre store opkøb har haft fokus på andre områder/plays.
På det mellemlange sigt (2-5 år) er der næppe tvivl om at den indbyrdes konkurrence mellem disse nordamerikanske plays vil være særdeles vigtig. På længere sigt betyder ændringer i globale forhold så som udvikling af skifergas i andre verdensdele, omstilling fra andre fossile brændsler, energibesparelser og vedvarende energi samt den globale økonomiske vækst mere.

Der skal ud over den kortsigtede betragtning omkring hvad acrepriser betyder for firmaers markedsværdi inden man går ind i et selskab på andet end kort sigt ses på hvad deres leasing-omkostninger på acres er i forhold til andre selskabers og hvordan udløbsprofilen er på leasings. Der vil for branchen som helhed over de næste år være en tendens til bølgegang i leasingpriser og gaspriser, da selskaber netop vil føle sig presset til udnyttelse inden tidsudløb så der i perioder (som i 2009 og 2010) kommer ekstra meget ny gas ud på markedet.
Disse bølgetendenser vil dog nok dæmpes med de nye store kapitalstærke spillere på markedet.

Fra sælgerside har der i de seneste år i høj grad været tale om aktører der 2002-8 gik meget hårdt ind i leasingaftaler. Umiddelbart (i hvert fald frem til ca.2007) ganske profitabelt, men med udsigt til et enormt investeringsbehov. De udsatte selskaber har derfor måttet rejse kapital på forskellig vis og de mest udsatte har opnået dårligste vilkår.
Derfor skal der ved indgang også ses på selskabernes økonomiske muligheder og naturligvis handelskurs (i den sammenhæng er det dog alt for snævert kun at se på P/E, da udviklingsselskaber i deres karakter er helt anderledes end produktionsselskaber).

Case omkring skifergas i USA er ud over storopkøb/JV bekræftet at at ikke mindre end 3 havne i USA, som er (har været) beregnet på gasimport nu er planlagt omlagt til eksport!, dog med dårlig timing idet de alle tænkes at starte herpå i 2015.
22/7 2011 11:12 Kenddinvare 044240Rigtig spændende ny rapport fra Baker Institute om shale gas og nationale security.
http://bakerinstitute.org/publications/EF-pub-DOEShal..

Især anbefales opsummering af udvikling frem til nu s.9-12, tabeller med break-even prices for de forskellige plays s.24-25 med opfølgende globale perspektiver s.26-33 samt gasprisforventninger frem til 2040 ved 3 scenarier s.40-2.
Endvidere er der flere gode henvisninger til primærkilder.
God læselyst.

PS. For NEC er særlig scenario 3 vigtigt.9/8 2011 21:55 collersteen 044876Og lidt mere om EOG fra Cramer - primært om EagleFord.
http://www.cnbc.com/id/44065230
Bemærk at der diskuteres acres-priser på EagleFord. EOG gav i sin tid 450usd/acres.
En nylig handel var på 21,000usd men direktøren mener godt at man kan regne den hjem på 35,000usd.
Talk about Value creation.
Bemærk også, at de har haft 100% succes rate på deres boringer og at de fra næste år vil øge deres salgspris på olien med 20usd, fordi de kan sende den Louisiana. Det må trods alt betyde noget - for det ryger vel direkte på bundlinjen.
(hvis forskellen mellem deres nuværende afregningssted og Louisiana fastholdes naturligvis)

Nu er det jo cramer.... men det kunne godt være man lige skulle kigge en smule på EOG's tal.

Til slut er det jo så, at vi sidder og drømmer (forgæves?) om hvad NEC's 100usd/acres land i NY State en dag kan blive til...9/8 2011 22:01 collersteen 044877


TRÅDOVERSIGT