Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic Investor Præsentation 14/0


46511 akademikeren 20/9 2011 12:06
Oversigt
Hvis man ønsker slides er de her sammen med videoen.

http://www.proinvestor.com/aktieanalyser/111/Bavarian..20/9 2011 15:07 Alberto 046519Tak for præsentationen aka:

Jeg hæfter mig ved:

prostvac.:

1) SPA'en, der er en god rettesnor og letter godkendelsesprocedurerne betragteligt.
2) Rigtig gode overlevelsestal også i - omend små - studier i tidlige stadier af sygdommen.
3) Meget stort marked, hvis proscvac. bliver introduceret tidligt i sygdomsforløbet.
4) Meget favorable produktionsomkostninger i forh. til Provenge ( 1/6 blev der vist sagt?)
5) og dermed mulighed for mere fleksibel pris/større lønsomhed. -det blev ikke nævnt men: Hospitalerne har også en BETYDELIG nemmere håndteringsopgave, hvilket absolut vil betyde en favorisering af Prostvac når hospitaler skal prioritere.

Imvamune:
1) Det kunne virke, som om der ikke er sååå lang tid til en Canadisk godkendelse, som igen ville kunne skubbe på en europæisk ditto og sætte gang i salget
2) Læg mærke til hvor meget vægt, der blev lagt i de strategiske momenter i forhold til initialordrene og det "at komme ind" i de forskellige lande og blive blåtstemplede. Som jeg vist har skrevet en del gange før, er denne strategi guld i et marked, der i høj grad er styret af embedsmænd og regeringer. Det gælder terrorbekæmpelse - men det gælder da sandelig også vaccinemarkedet som sådan. - Her er Bava - også - langt fremme!

Alt i alt en meget positiv gennemgang, som det sig jo sig også hør og bør på et investormøde, sagde tvivleren i mig.......

Hvad siger I?
Desuden er det jo rigtig fint, at BAVA formåede at hente penge i mardedet, før finanshelvede 2 brød ud. Det betyder, at den finnansielle situation ser meget betryggende ud, bla. med positivt cashflow i inf. sygdomsdivisionen i -12, -13 og -14.

Jeg kunne rigtig godt have tænkt mig at høre mere om brystcancer og mæslinger, men i hvert fald det sidste virker mere end halvdødt!20/9 2011 20:01 fistandanti 046532Mht. Prostvac, er det interessant at følge Provenges uptake. Det vil gi et billed af det potentielle marked, som nogle analytikere mener er knapt så stort som først antaget. Men det er også vigtigt at hæfte sig ved den mulige konkurrence fra Zytiga.

http://finance.yahoo.com/news/Analysis-New-drugs-driv..21/9 2011 06:46 Alberto 046533Provenge er jo usansynlig dyr - måske også pgr. af høje produktionsomkostninger (60000 doll./behandling var tallet, ser blev nævnt i indslaget). Når pr. omk. ved Prostvac. kun er ca. 1/6 af Provenge, giver det efter min mening luft til en betydelig lavere behandlingspris, der måske er den væsentligste årsag til Provenges dårlige salgstal. Hertil kommer så forbedrede data samt bedre logistik under behandling.-For ikke at nævne perspektiverne i at introducere Prostvav. betydelig før i sygdomsforløbet!

- Kender du noget til Zytiga? Hvor er stoffet henne i klinik? Hvor langt til markedet? Virkningsmåde og/grad? Interessant!Lad høre....21/9 2011 17:07 fistandanti 046559Prostvac har helt klart kæmpe fordele som "off the shelf" produkt i forhold til Provenge, men mht. effekt-data, skal man afvente Fase 3 før man kan drage sammenligninger. Provenges "dårlige" salgstal, findes der mange forklaringer på og pris er selvfølgelig en af dem. Men hvis prisen virkelig var den primære årsag, kan man undre sig over hvorfor BAVA også tog et kæmpe dyk efter DNDN trak deres guidance tilbage, når nu Prostvac har så åbenlyse fordele?? Måske er markedet for netop den indiaktion mCRPC knap så stort som først antaget. Fase 3 patientmassen for DNDN (er den samme som for Prostvac) var jo meget selekteret, der er tale om mCRPC pt. med ingen eller meget få symptomer. Da CRPC progredierer, kommer der på et tidspunkt kraftigere symptomer, og provenge ell. evt. PRostvac vil ikke længere være indikeret og kemobeh. skal istedet påbegyndes. Så patienterne er kun i en periode inde for label-use og grundig screening er nødvendig for at identificere disse. DNDN har også udtalt at markedet ikke ligger lige for fødderne af dem og at de selv er nød til at opbygge det.

Zytiga er godkendt og er på markedet, det bruges ved kemo-naive CRPC patienter, altså længere henne i forløbet end Provenge/PRostvac. Men Zytiga har opnået gode salgstal og rundspørge hos urologer, indikerer mange eventuel vil bruge dette offlabel på samme indikation som for PRovenge. Hermed kan Zytiga blive en mulig konkurrent for Prostvac også.

Alt i alt er det i hvert fald besynderligt hvorfor Bava ikke har kunne finde en partner til Prostvac.21/9 2011 18:05 akademikeren 046566Ja Fistandanti, jeg tror du peger på noget helt centralt ift. DNDN og den afsmittende effekt på Bava. For det der gjorde rigtigt ondt på DNDN var sådan set ikke marginerne, for det er kendt at det er meget dyrt, men det der gjorde markedet rigtigt nervøs var nedjusteringen på omsætningen på trods af at man tilsyneladende havde penetration nok på klinikkerne. Og det var jo en markant nedjustering de kom med. Så markedet tænker sig lige om og beregner muligvis nye peaksales for indikationerne.

Det er jo i anden målestok fuldstændigt det samme med Genmab, som også bliver straffet for et uptake, som faktisk ligger i upper range, men selv det vil markedet altså ikke rigtigt rykke på.

Men det er et interessant og hvis ikke det var så tabsgivende tilmed fascinerende at se hvordan markedet heller vil prissætte drømmen uden salg, en virkeligheden med salg. Det er simpelthen læren jeg har trukket ud af mine Biotek investeringer, det og så at nå prisen for risikoen stiger, så falder de mest risikable mest.21/9 2011 21:58 Alberto 046573Jeg synes, det er meget interessante betragtninger, du kommer med og lytter gerne.

Din "markedet har altid ret" filosofi har jeg dog lidt svært ved at se - måske skyldes faldet netop, at markedet er noget overfladisk i synet på to tilsyneladende meget ens produkter og derfor skærer begge cases over en kam? -Det mener jeg har fortilfælde! At markedet ikke er stort nok er vel også diskutabelt - det kommer vel også an på, hvor tidligt i sygdomsforløbet det vil være muligt at anvende Prostvac. Prostvac. har jo efter sigende en meget favorabel bivirkningsprofil og skulle vel så være forh. safe at bruge også tidligere, hvor Rolf Sass i videoen endda siger, at nogle (godt nok tidlige) forsøg indikerer en væsentlig øget effekt i forh. til de senstadieforsøg, vi iøvrigt taler om. Det lyder da i mine ører, som om uptake muligvis kan boostes substantielt - eller?

Tak for hintet om Zytiga - det er spændende!21/9 2011 21:59 Alberto 046574hov - det var egentlig mest til fistandanti22/9 2011 21:00 fistandanti 046624Markedet ved stort set altid bedst, det er i hvert fald mine erfaringer indtil nu. Der vil altid være nogle som er tættere på, har tættere forbindelser, størrer indsigt m.m og indirekte kan dette aflæses på aktiekursens forløb. Så kan man undre sig, men markedets prissætning er altid den der gælder og det er derfor vigtigt at tage ens egne betragtninger op til kritisk revudering, hvis nu det ikke går som forventet. Tag nu bare hele genmab-forløbet, her var indtrykket blandt flere at det generelle marked havde mangelfuld indsigt i casen og overså det store potentiale, da aktien gradvist tabte værdi. Set i bakspejlet har der været nogle advarelseslamper...

Mht. at anvende Prostvac på tidligere stadier, så er det primært salget inden for label´en, der har værdi og supplerende studier evt. H2H på tidligere stadier vil være nødvendige, før man kan forvente salg af betydning der. Måske er der offlabel mulighed, men den er noget spekulativ efter min mening.
Prostvac differentierer sig ikke af betydning på bivirkningsprofilen iforhold til Provenge.

Sukkeralfs link viser også at patientmassen er særligt selekteret, ingen viscerale metastaser, næsten ingen symptomer m.m. uden at jeg skal gøre mig til ekspert, vel at mærke.

8,5 mån. forbedret survival ligger, skulle jeg mene, langt over hvad hidtil godkendte produkter har kunne præstere på mCRPC (ligger inden for intervallet 2-5 mån.), så det er måske noget optimistisk at forvente dette skulle gentage sig i Fase 3.23/9 2011 06:32 Alberto 046627Tak for din hjælp - du har oplyst mig på et højere niveau.

Måske har du ret mht. markedet på det selskabsspecifikke niveau. Jeg har bare bittert erfaret, at markedet på det makroøkonomiske er meget trægt - f.eks troede jeg allerede sidste efterår, at den krise vi ser nu, ville bryde ud i fuldt flor. Det gjorde den ikke der, for Obamas hjælpepakker hjalp, Grækenland havde også fået hjælp, Spanien og Italien kunne sagtens klare skærerne og var på vej og væksten var på sporet og alt det vås. Tilsyneladende lyttede markedet ikke til de samme lyde i maskinrummet, som jeg gjorde! Det kostede! Men jeg skal ikke sige, at det samme gælder i specefikke, selskabsfaglige sammenhænge - Genmab er som du siger, et eksempel....

God dag
Lars23/9 2011 19:07 fistandanti 046644Selv tak ALberto Det er altid fint med en god gang saglig diskussion.

Det bliver spændende at følge BAVA og Prostvac.

God Weekend,

Vh.22/9 2011 09:29 Sukkeralf 046597Nu skal vi heller ikke glemme diskussionen om hvorvidt fase II resultaterne viste det sande billede. Godt nok var det et randomiseret studie, men stort set alle parametre peger dog på fordele for patienterne i Prostvac-armen.

Jeg skal ikke gøre mig klog på de enkelte parameters betydning - ej heller det samlede billede andet end, at det næsten kun kan gå en vej i fase III og det er et dårligere resultat.

Om det så er godt nok er en anden sag !

Det diskuteres i denne artikel som også BN selv henviser til:

http://jco.ascopubs.org/content/28/7/1099.full

Mvh
Sukkeralf
21/9 2011 08:33 akademikeren 046536Hej Alberto,

Rolf Sass Sørensen gjorde det rigtigt med megen energi. Casen er interessant fordi de har fra næste år positiv cashflow i deres koppervaccine del. 175 mill per år. Så der er en betydelig interessant trigger hvis amerikanerne opter in i de sidste doser også.

Prostvac vs Provenge virker også attraktiv. Produktionsomkostningerne lave og fase 2 resultaterne interessante.

Men:

1. Fase 2 er som bekendt IKKE fase 3 og der kan være meget langt til man når til et readout på forsøget.
2. De har ca.580 mill i kassen pr. dagsdato og med 350 mill i frit cashflow over 2 år fra koppervaccine og et forsøg der koster +800 mill, så skal de virkeligt passe på pengene, når de nu (mer eller mindre nødtvunget) har måtte gå i fase 3 alene.

Så det her selskab er meget interessant, men det bliver alt andet end let for dem at komme i mål. Kommer de i mål, skal de også imødese et uptake ala provenge, hvilket ikke er så spændende at se fremimod.

Så der er både risici og triggere, så der er lidt til hvert ben.21/9 2011 16:52 Alberto 046557Jeg er også lidt nervøs for tiden for readout på fase III. Meeeen: Jo længere tid der går, des mere sikker på succes en man vel også!

Likviderne er selvfølgelig altid et problem og da specielt i disse tider. Det er vel især denne konstatering der gør, at biotek som sådan er faldet så uhæmmet voldsomt de seneste måneder. Men netop Bava står vel egentlig forholdsvis godt som landet ligger: Emission, koppevaccine, mulig optionsudnyttelse, forhandler stadig med interesserede ang. Prostvac. - jeg synes i hvert fald ikke, det ser helt så skidt ud som hos mange andre! - Og de er vel endda faldet mindst lige så meget som andre. Risk/reward er i min optik ret gunstig.

Men selvfølgelig har du helt ret: Der er laaang vej til at Bavarian er i mål.21/9 2011 17:14 akademikeren 046561Ja Alberto det sagde vi også om Genmabs EGFRTRÅDOVERSIGT