Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Et kig på udviklingen.....


46909 gnobby 1/10 2011 22:10
6
Oversigt

Når skriveaktiviteterne på diverse chat-bords fader ud, og stemningen bliver mere og mere personlig er det med sikkerhed et faldende marked vi befinder os i. Sådan er det hver gang uden undtagelse. Ja, det er jo ikke det mest opmuntrende, men de fleste private ikke har en strategi, der netop skaber grobund for denne gentagne adfærd (selv om de færreste vil indrømme det). Medierne følger godt med i disse tider, og sentimentet er generelt meget negativt i skrivende stund. Det er ikke uden grund at forventninger til fremtiden er en komponent i de ledende indikatorer, hvor den vel og mærket bliver vægtet i forhold til den reciprokke værdi. Det er værd at tænke over, skønt stemningen i markedet på ingen måde kan stå alene.
Indrømmet, så finder jeg den overordnede konjunkturudvikling tricky. Aktiemarkedet har gjort det rigtig godt siden 2009 bunden, som er også er blevet bekræftet i de korte cykler for de ledende indikatorer (også nuværende nedgang). Dog så følger væksten ikke rigtig trop i de lange cykler. Optrenden er forsat intakt, men den er særdeles svag i forhold til den historiske udvikling. Hvis vi ikke ser en markant stigning i de kommende måneder ser det ud til, at de lange cykler vil bekræfte nuværende nedtrend og dermed forstærke det nedadgående tryk. Jeg vil tro, at vi inden længe vil se et opsving i de ledende indikatorer (kortsigtede model), som også vil forplante sig i aktiemarkedet. Et bud kunne være en bund mellem 1020-1100 på S&P 500. Når markedet er så svækket som det p.t. er, så vil jeg ikke anbefale køb før markedet rent teknisk bekræfter en solid bund. Den har vi bestemt forsat til gode, men den kan blive dannet på kort tid Den seneste tid har der faktisk været flere flotte tekniske udbrud i de amerikanske aktier, men de bliver oftest annulleret grundet den generelle udvikling. Man kan enkelte gange være heldig at prikke nålen i høstakken, men oftest bliver det en fuser. Så derfor brug tiden til at finde de stærkeste kandidater, så du er klar, når bredden i markedet korrigerer op.
Jeg handler ikke på, hvad jeg tror der vil ske om 2 måneder, men følger udviklingen fra dag til dag. Dog er mit bud, at jeg ikke ser, at vi lige nu befinder os i en amerikansk recession. Den skal nok komme, men jeg tror det først bliver i 2012-2013.



2/10 2011 09:52 Occam 046912



Hvor er Grækenland m.fl. i din analyse? Jeg kan ikke forestille mig, at bunden er nået, før det er afklaret.



2/10 2011 20:10 gnobby 146920



Jeg har ingen dybere mening omkring Grækenlands situation end at det skaber stor usikkerhed, som jo direkte påvirker den økonomiske udvikling (ikke mindst sentimentet). Jeg forstår situationens alvor, men hele verden går næppe af lave, hvis det værste skulle ske. Ud fra et udelukkende spekulativt øjemed kan situationen faktisk byde på oplagte muligheder. Jeg tror på, udviklingen af de sekulære markeder sammenholdt med Robert Shiller fortolkning af P/E værdier. Men i de sekulære bearmarkeder optræder der enorme muligheder, som ved de sidste 2 konjunkturbunde i 2003 og 2009.




5/10 2011 11:47 gnobby 246987



Svenske Biogaia har under de seneste måneder som forventelig korrigeret sammen med de øvrige aktier. Den befinder sig nu igen tilbage på ATH niveauet, og det er stærkt signal. En Aktie der gentagne gange bryder de historiske toppe under de seneste års voldsomme bevægelser er et rigtig godt signal. Siden bunden i 2002 er den steget fra 4 svenske kroner til i dag de 160 svenske kroner - så er det fordi at der ligger substans bag stigningerne, og ikke kun er båret frem af de cykliske bevægelser i indeksene. Sammenholdt med en trendline fra 2008 og en udmærket basedannelse i ATH, er den igen en bevågenhed værd. Grundet det generelle børsklima vil der være for spekulativt at positionere sig nu, inden et egentligt købssignal finder sted, men ved et brud af de 165 sek. udløses et teknisk købssignal.

Lundin Petroleum havde jeg som en kommende kandidat, men den nåede at stikke af sted, grundet en fundamental god nyhed den 30. september. Det er altid svært at håndtere så stærke og lidt uforudsete udbrud fra base. Skal man købe på selve dagen eller afvente en mulig test at nye støtteområder. Som jeg har skrevet tidligere, er min strategi defensiv, når de ledende indikatorer er under svækkelse, så jeg spejder forsat efter et fornuftigt købstidspunkt. Købssignalet var ekstremt stærkt, så hold et øje den.

G5 er forsat den, som har det bedste tekniske setup. Der har et snævert konsolideringsområde, som efterhånden er 9 måneder gammelt. En base er udtryk for at aktien skifter hænder og der bliver akkumuleret eller distribueret aktier til få eller mange aktører i markedet. Førstnævnte scenario resulterer i, at der til sidst ikke er flere aktier at købe fra de små aktionærer, hvorfor det til sidst vil presse prisen op. Distribuering fungerer modsat. Når jeg længere oppe skriver et spekulativt køb er det netop med det in mente, at vi faktisk ikke ved om der er tale om akkumulering eller distribuering før udbruddet finder sted. Der findes naturligvis en række andre hjælpeværktøjer man kan underbygge sit gæt med, men i sidste ende er det selve objektet/aktien, der giver resultatet. G5 har også klaret nuværende nedgang flot. Nuvel, det er en illikvid Aktie der bevæger sig ganske meget rent procentuelt, men den har klaret nuværende nedtur uden at bryde den nedre støtte i konsolideringsområdet. Det er et stærkt vink med en vognstang omkring oddsene for akkumulering er overvejende sandsynlig. G5 er noteret på Aktietorget, som forsat er under markant svækkelse, hvilket taler i mod et snarligt udbrud.



10/10 2011 15:24 megetgod 047148



G5 Entertainment ser rigtig god ud, ja. De er netop kommet med prognose for 2012 og forventer her en EPS på 3,2 skr. eller ca. 70 % mere end deres forventede EPS på 1,9 skr. for i år. Hidtil har de jo levet op til alle deres prognoser og har desuden opjusteret et hav af gange, så med den store tilvækst og deres track record tror jeg sagtens aktien kan handles til en langt højere P/E end den nuværende. Der var desuden et lille insiderkøb i sidste uge, og der har i praksis ikke været insidersalg nogensinde i den tid aktien har været noteret på aktietorget.

Jeg ser derfor gode muligheder for et udbrud i positiv retning fra den nuværende base.



11/10 2011 17:31 gnobby 047188



Ja, vi er jo enige om den er meget interessant. Lad os se, om den i de kommende uger kan lave et oplæg, der kan udfordre den øvre modstand i basen.
Kig på SURG i US - udbrud fra base!



11/10 2011 17:46 megetgod 047189



Den ser rigtig interessant ud. Stor omsætning.



11/10 2011 18:20 megetgod 047190



Endnu et lille insiderkøb i G5 Entertainment.



11/10 2011 20:58 gnobby 047198



Ja, men lad os håbe det denne gang passer med logikken, da insidere ganske ofte tager fejl (min erfaring)

Tjek MDTH, MAIN, MGEE, RNOW & NYMX



11/10 2011 21:03 gnobby 047199



I øvrigt har jeg forsat China Fire Security Group, som virker mere end klar til at bryde det snævre konsolideringsområde i 8.8 USD



19/10 2011 18:00 megetgod 047422



Stor stigning i NYMX i dag, men den er faldet helt tilbage igen.



22/10 2011 17:55 megetgod 047565






22/10 2011 20:49 gnobby 047566



Hej megetgod,

Uha, den er "farlig", men meget interessant! Jeg holder øje med den, men den er nok lige illikvid nok. I samme boldgade er Kopy Goldfields, som jeg købte en lille portion af den 14. okt., hvor den gav købssiganl. I øvrigt et godt eksempel på en type bundformation, som jeg har rigtig god erfaring med.

I al ydmyghed lurede jeg faktisk nuværende modstand, hvorfor jeg forsat afventer et køb. Den er forsat meget interessant, men den skal forbi de 9,2 USD. Den aflægger regnskab den 14. november.

Her lidt blandede "boljser":
Biogaia
Electromagnetic Geoservic (tjek den på månedsdata)
Activision Blizzard
Collective Brands
Cubist Pharmaceuticals
Hot Topic
Limited Brands
Medicis Pharmaceuticals
Rightnow Technologies
Silicon Motion
Sunoco Logistics
Town Sports International
Synergetics USA
Arch Capital Group
Hi-Tech Pharmacal
MGE Energy
Opnet Technology
Viropharma Incorp. (tjek den på månedsdata)
Rightnow Tech.
Arctic Cat
Nu er det så spændende at se, om vi nu også kan få leading indicator til at vende i de korte cykler? Det er det, som skal give det fornødne momentum til at bl.a. ovenstående aktier kan udspille deres potentielle optrends. I så fald vil mit bud være en forsat opgang de kommende måneder, men et længere opsving tror jeg forsat ikke på. Jeg forventer derimod at 2012 vil byde på et langsigtet entry point for køb af Xact Derivat bear.
For øvrigt købte jeg Det Norske Olieselskapden 18. okt., hvor der var udbrud fra base - men den er nok lidt for sent at anbefale den 
Lad så håbe på, at G5 og Funcom snart vågner af deres dvale! Majestro Ent. er igen tilbage til niveauet i foråret.

/Henrik





25/10 2011 23:23 megetgod 047646



Hej Henrik,

Jeg har heller ikke købt den og ved ikke om jeg gør det, men setuppet er interessant. Jeg købte en smule KOPY i dag, den synes jeg ser rigtig interessant ud. Hvor stor betydning regnskabet får ved jeg ikke, men de kommer i hvert fald med nyheder inden for den nærmeste fremtid. Eldorado Gold Corp. har netop investeret en del penge i KOPY igennem en Emission til kurs 10 og 12, men det er selvfølgelig ingen garanti for fortsatte stigninger.

Tak for listen, en del af aktierne er lidt for store/likvide til min smag, men mange interessante aktier. Jeg har en smule SYRG. Du må meget gerne sige til når du mener det er tid til Xact Derivat bear.

Stort tillykke med DETNOR. Lækkert med en Aktie der kommer så godt fra start :D

Mht. G5 har jeg ikke rigtigt noget bud på hvornår et evt. udbrud vil komme. Selskabet har gennemgået transformationen til publisher, og det med stor succes, så der er ikke på samme måde som tidligere nogle oplagte milepæle som kan sparke liv i aktien. Fortsætter de med at levere fremragende resultater vil aktien med tiden gå igennem toppen af basen, men hvornår det sker er svært at sige.

Jeg har svært ved at tro at FUNCOM ikke vågner af sin dvale frem mod TSW-udgivelsen i april, såfremt tidshorisonten holder. Mit bedste bud er at der kommer nyheder inden årets udgang som vil sende aktien op i en ny year high, det vil tiden vise.

mvh Mikael



26/10 2011 11:36 gnobby 047658



Hej Mikael,

Ja, KOPY er rigtig interessant. Hvis der ikke er tale om et falsk udbrud kan en kursdobling være på trapperne. Jeg forstår ikke helt din holdning til en høj likviditet? Jeg ser det bestemt ikke som et lighedstegn med manglende kurspotentiale. På baggrund af solide tekniske formationer spekulerer jeg også i mindre likvide aktier, men opfatter det dog som et kompromis og ikke omvendt. Min erfaring er, at disse typer aktier kombineret med min SL-strategi ofte koster, da den manglende likviditet genererer en del falske signaler. Alternativt, kan man sidde på hænderne og investere i casen, men det er jeg ikke tilhænger af.

Jo tak, det var en god start på weekenden sidste fredag.

G5: det er jo bare at læne sig tilbage i stolen og afvente udviklingen. Funcom rører lidt på sig i dag.

Kig på eventuelt på Green Tech Energy Systems



26/10 2011 12:24 megetgod 047660



Jeg ser heller ikke høj likviditet/markedsværdi som et lighedstegn med manglende kurspotentiale. For mig sker der bare ofte det at aktierne typisk falder for mit SL. Det er nok mest af alt et spørgsmål om at justere strategien lidt, men indtil nu har jeg haft betydeligt bedre erfaringer med knap så likvide aktier. Jeg foretrækker også aktier med et kommende news flow, som vil skabe øget fokus på aktien. Er der her tale om en større virksomhed er effekten heraf langt mere begrænset. Det skal helst være nyheder eller events der er at betragte som milepæle i det pågældende selskabs historie. Arocell som jeg skrev om for lidt tid siden er et godt eksempel, omend jeg foretrækker lidt mere likvide aktier. Jeg solgte aktien da jeg mente interessen/hypen havde toppet, og det ser indtil nu ud til at være meget fornuftigt.

Der kom lidt positivt nyt fra Funcom i går:

http://www.thesecretworld.com/news/over_500000_registered_for_the_secret_world_beta

Det er nok det der trækker aktien op... øhh ja, så blev nyheden også meldt via børsen her mens jeg skriver indlægget, så nu trækker det for alvor kursen op.
http://hopey.netfonds.no/release.php?id=20111026.OBI.20111026S78

GES ser faktisk ret interessant ud.



26/10 2011 20:37 gnobby 047672



Ja, dagens stigning er interessant og i øvrigt med en pæn omsætning. Den cykliske indikator og RSI9 er godt placeret til yderligere stigninger...spændende



27/10 2011 14:19 gnobby 047707



Den her må være interessant...ARSD



27/10 2011 15:47 Nippon1976 047715



Hvad med den her?

SRCH? Jeg har lige købt en portion, man kan også vente til udbrud fra base



28/10 2011 23:15 gnobby 047812



Hej Nippon1976, SRCH hører i hvert fald ikke under katagorien kedelig. Den har efter min mening en interessat bundformation sammenholdt med volumebalancen. Dog skal den finde tilbage omkring 1,1, inden jeg vil overveje en beskeden position. Jeg foretrækker cases som for et eksempel udbruddet på Deckers Outdoor i dag, hvor der likviditet, flot basedannelse og ATH på én gang.



28/10 2011 23:22 megetgod 047814



Ja, begge øhh.. tre aktier ser ret interessante ud. Jeg er ikke så meget til OTC, men det er ellers et fint setup.



11/11 2011 20:59 gnobby 048477



Hej Mikael, har du nogle kommentarer at tilføje ift. udviklingen i Funcom?

Mvh
Henrik



11/11 2011 22:32 megetgod 148481



Hej Henrik, det har jeg helt sikkert.

Funcom præsenterede sit Q3 regnskab i dag. Jeg synes personligt omsætningen var lavere end forventet. Mit bud var på ca. 5.000 TUSD eller højere, så en omsætning på 4.766 TUSD er i den lave ende. Kassebeholdningen faldt også markant tilbage, hvilket jeg ikke havde regnet med. Det ser ud til at Funcom endnu ikke har modtaget de 2.100 TUSD fra de canadiske myndigheder, som ellers var stillet i udsigt. Jeg formoder at de kommer i næste kvartal.

Funcom har herudover valgt at optage konvertibelt lån på 10-15 MUSD, hvor af de første 7,5 MUSD er forhandlet på plads. Det ser jeg umiddelbart som en logisk konsekvens af det store cash burn og det overrasker mig ikke. Lånet skal ifølge dem selv gå til at booste deres markedsføring af TSW endnu mere end ellers, som følge af indtil nu stor interesse for spillet. Det ser jeg egentlig som forholdsvist positivt.

Alt i alt mener jeg dagens kursudvikling meget godt afspejler regnskabet. Det konvertible lån medfører selvfølgelig en potentiel udvanding af aktien, men med dagens fald i aktien er det nok praktisk talt allerede indregnet. Mht. kursudviklingen fremover ændrer regnskabet ingenting. Min holdning her er at kursen bør stige markant frem mod udgivelsen af TSW, som stadig er sat til april 2012. På den helt korte bane har jeg ikke noget godt bud på om aktien skal op eller ned, men med release af Fashion Week Live (FWL) i år og PR-kampagne for TSW tror jeg ikke vi ser kursen falde meget mere herfra uden markant negative nyhder. Jeg ville ikke være overrasket om vi ser et udbrud fra den nuværende base allerede i år i opadgående retning, men det kræver nok at vi ser noget overbevisende fra FWL og igangsætning af The Secret War fase 2, eller andet der viser en stor stigning i interessen for TSW.

mvh Mikael



11/11 2011 23:23 gnobby 048486



Tak for en fin gennemgang af situationen! Godt at tidligere forventet potentiale forsat er intakt!
Jeg begik den fodfejl, at jeg ikke lige havde taget højde for regnskabet faldt i dag, hvorfor min timing kunne have været bedre (ift. situationen i de kortsigtede konjunkturcykler køber jeg ikke lige op til et regnskab).

G5 ser igen ud til at samle kræfter..

Tjek lige CCRT, som vist falder i din "smag"!?



11/11 2011 23:53 megetgod 048488



Det var så lidt. Jeg burde måske have varslet regnskabet. Du kan evt. skrive til min mail mikael.bruunhansen (snabela) gmail.com (indsæt selv | 0,0 / 0,0%), så kan jeg sige til hvis der er betydningsfulde begivenheder at tage højde for. Jeg har selv holdt lidt kapital igen til at supplere efter regnskabet og har således købt lidt på dagens fald, da jeg ikke handler FUNCOM ud fra TA.

G5 synes jeg stadig ser fin ud, også på FA. Det ser ud til at salget via Android er rigtig godt, så med mindre salget af en eller årsag pludselig skulle gå i stå, bør aktien næsten gå i udbrud i løbet af næste år, hvornår har jeg dog ikke nogen idé om.

CCRT falder meget i min smag hvad angår markedsværdi og setuppet ser også fint ud. Jeg bryder mig dog ikke så meget om finanssektoren; jeg forstår mig ganske enkelt ikke på prisfastsættelse her.

mvh Mikael



12/11 2011 00:46 gnobby 048490



At jeg ikke tjekkede regnskabet var en ren forglemmelse fra min side, men det er altid en god pointe at tage med i dialogen.
Hvis G5 skal bryde formationen i opadgående retning, forventer jeg, at udbruddet er på trapperne. Dette er alene baseret på min forventning om at nuværende opsving/korrektion i bedste fald kun vil række ind i starten af 2012. Mit gæt vil være, at 2012 bliver mest ned og en længerevarende optur først kommer i 2013. Det handler dog om at følge udviklingen dag for dag og agere derefter.

Fingerprint rører på sig.
Majesto Ent. laver p.t en fin stram base.
Orexigen Therapeutics Inc. - dejlig illikvid :−)
Compugen LTD
Kandi Technologies (kan blive god, hvis passere 3$ på den "rigtige" måde)

Fin ide med udveksling af e-mail adresser: malin-henrik@gvdnet.dk

Prisfastsættelse hvad skal man bruge det til, når man har TA ;−))



TRÅDOVERSIGT