Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kapital fremskaffelse


47502 Kasper12 21/10 2011 13:18
Oversigt

Hej!

Jeg er ny her på sitet. Jeg har for nyligt købt aktier i det danske medicinal selskab Neurosearch. Har forsøgt at gøre mig klogere på nogle forhold, som kan hjælpe mig lidt bedre til at forstå, hvad der kan påvirke kursen på aktien.

Jeg er i tvivl om helt præcist, hvordan Neurosearch eller andre biotekselskaber fremskaffer deres kapital. Låner de i banker, laver Aktie emisioner eller fra private investorer? Hvad er deres muligheder? Hvordan har de gjort før?

Derudover har jeg haft lidt svært ved, at forstå, hvad det vil sige at få en partner. Når man får en partner til et produkt, hvordan deler man så de indtægter salget af produktet vil få?

Håber der er nogle af jer der kan hjælpe mig. Ved godt der ikke er specielt meget debat i mit indlæg, men man kunne jo debatere omkring hvordan det vil påvirke aktiekursen for eksempelvis Neurosearch at de får en partner til deres fedme produkt tesofine.

- Kasper21/10 2011 13:30 akademikeren 147504Hej Kasper,

Den mest opdaterede præsentation af NeuroSearch finder du faktisk lige her på sitet.

http://www.proinvestor.com/aktieanalyser/120/Neurosea..

Neurosearch har tidligere rejst penge via emissioner. Jeg tror deres lånemuligheder i banker er begrænset, men man kan måske forestiller sig at Vækstfonden kan bruges til at låne penge fra.

Med hensyn til Partner ja så hænger det jo sådan sammen at selvom man kommer igennem nåleøjet og får et produkt på markedet så skal det jo også produceres, sælges og distribueres.

Det selskab der har lavet stoffet får så en såkaldt royalty. En %-del af bruttosalget. Genmab får 20%. Resten går til partneren og betaler sælgere, markedsføring og produktion. Afhængig hvor tidligt eller sent partneren kommer ind så falder og stiger royalties.

Tesofensine og resten af pipeline er ved at blive solgt, så du skal nok ikke regne med nogen partner på det. Men hvis de kunne finde en ville det være stærkt positivt. Men mit bedste råd er at følge ovenstående link, så bliver du meget klogere på deres nye strategi21/10 2011 14:34 Kasper12 047514Tak for dit svar. Vækstfonden, har de førhen lånt penge derfra?21/10 2011 14:23 troldmanden 047513Hej Kasper

Velkommen til proinvestor som aktiv skribent

Akademikeren har allerede svaret på det meste.

Neurosearchsmuligheder for at skaffe kapital er følgende

1) en ny Aktie Emission hvor de sælger x antal nye aktier for at få x antal mio i kassen

2)salg af deres andele i de associerende selskaber. (kan ikke indbringe nok)

3) salg af deres pipeline ekskl Huntexil(kan ikke indbringe nok)

4) finde en partner til Huntexil (kan ikke indbringe nok)

Så som jeg ser det så skal de ud at rejse ny kapital. Men hvor meget afhænger af hvilke af punkterne 2-4 der bliver gennemført

Vh
T.21/10 2011 14:39 Kasper12 047516Tak for svaret. Du siger, at som du ser det skal de ud og rejse ny kapital. Er det mest sandsynligt, at det bliver gennem en aktieemission? Eller tror du de har andre muligheder?21/10 2011 14:43 troldmanden 047517Jeg kan dårligt se hvordan de kan undgå at skulle ud at rejse penge via en aktieemission.21/10 2011 15:15 MP8 247524Hej Kasper

Først skal nævnes at dette er mit første indlæg her på sitet, samt at jeg endnu ikke er på pladen, men arbejder på at opstille personlig strategi inden jeg sætter sving i en offensiv karrusel - så ta' det for havd du vil :)

Jeg håber du har haft tid til at se Neuro's præsentation fra PI's Life Science Seminar nu. Jeg var der, og hvor jeg før seminaret var skeptisk, var jeg efterfølgende helt sikker på, hvor der ikke skal placeres.

Neuro har lukket ned for alle andre programmer end Huntexil. De vil naturligvis prøve at sælge dem, men har næppe en knivskarp forhandlingsposition.

Alt er altså smidt efter at Huntexil skal komme succesfuldt gennem fase 3 osv.. Lad os håbe det sker, men hvad så bagefter?

- Neuro vil så selv stå for al salg - kan de klare den omstilling, og er produktet så stærkt, at de straks får langet over disken?
Mit stille gæt er man ønsker at lancere og sælge produktet selv, da man ellers ikke har en berettigelse (læs: royalties vil ikke være nok til at holde "forretningen" kørende).
- Vi kender ikke prisen, men det bliver dyrt. Er der villighed til at betale den høje pris for produktet?

Helt generelt forstår jeg ikke casen. Huntingtons sygdom er en meget sjælden arvelig sygdom. Kan man forvente national støtte til behandlingen, eller står de mest berørte regioner med regningen - vil de/ kan de?
Huntexil kan (af hvad vi "ved") bremse Huntingtons symptomerne i 6-8 måneder, men desværre ikke kurere sygdommen (det blev nævnt som en positiv at midlet ikke giver patienterne vægt forøgelse, men faktisk vægttab i modsætning til det præperat der benyttets pt (burde succesen ikke være en uændret vægt?)).


Mht partnerskab forstod jeg det som om dete ikke er aktuelt. Hvor de evt skal rejse pengene fra ved jeg ikke, men de skal have frisk i et par friske investorer aka Aldo-style.

For mig at se er der langt flere spørgsmål end svar pt og jeg forstår som det fremgår ikke casen, hvorfor jeg måske slet ikke burde lave dette indlæg...

Jeg håber erfaringerne fra forskningen vil gavne, så det en dag kan lykkes at kurere sygdommen.

Med ønske om at Neuro lykkes Huntexil og det efterfølgende salg af produktet lykkes, at alle berørte af sygdommen kan få glæde af produktet og derved nyde livet til fulde en stund længere, samt at alle investorer bliver filthy rich!

- Jeg vil være super interesseret i at høre positive meldinger fra skribenter vedr. Neuro, da det muligvis kan give mig en bedre forståelse for branchen.21/10 2011 15:32 troldmanden 047529Hej mp8

Velkommen til proinvestor som aktiv skribent. Og tak for et rigtig godt indlæg.

Jeg ser markedspotentialet som ganske attraktivt for Huntexil. Lundbeck har det eneste stof godkendt mod Huntington. Men det er KUN godkendt i US og rammer kun en snæver del af sygdommen. Men de omsatte for 209 mio i Q2 op med 42% fra samme Q året før. Og det blot med 3100 patienter. (pris for et års behandling ca $40.000)

Og det er som sagt KUN for US og de vil have en bruttomargin på salget på omkring 90%. Så derfor er potentialet stort. Men de står foran en svær process med at skaffe penge til at nå derhen.
21/10 2011 19:49 Fiskemanden 147543Kapitalanskaffelse for Biotek er en omdiskuteret og svær ting at ha med at gøre.
Indenfor Bioteknik er det kendt at der skal forskes og afprøves rigtigt mange forskellige molekyler og deres mulige virkninger og bivirkninger inden måske et ud af hundrede forsøg kommer frem til endelig produktion og salg !
Hvorledes man vil investere eller spekulere i denne udvikling af forskellige produkter er utroligt individuelt .
Mange både private og professionelle ,bliver undervejs ofte skuffede over manglende værdiskabelse og fokuserer derfor kun på burnrate og hvorvidt der fremskaffes nødvendigt kapital gennem partneraftaler,for derved at opnå milestones som kan sikrendriften frem til mål.
Derimod taler ,at man alt som ofte må ud i markedet, for at skaffe nyt kapital gennem emissioner.Dette skaber en utilfredshed ved at udvande langsigtede aktionærers indskud.
Hvor meget man er vilig til at skyde til med,og hvor længe man vil fortsætte at spytte i kassen ,afhænger af om man tror på at selskabet kan nå frem med et produkt ,som kan give et overskud på længere sigt.
Lige for tiden er det utroligt populært at være kritisk og utilfreds med biotekbranchen,selv om så godt som alle faktisk er ramt af den generelle modvilje som råder mod højrisikoinvesteringer.
Selskaberne er derimod for nærværende lige så dygtige og om muligt endnu tættere på målet,end de var for et par år siden ,der de samme skeptiske investorer råbte i munden på hinanden om hvor gode investeringer der fandtes indenfor biotek !!
Problemet i dag,med at få signet en aftale er verdensomspænnende,og rammer alle over en kam.
Det hjælper altså ikke at anklage alle mulige (og umulige ) ledelser for at sidde med hænderne i skødet !
Man hører tit at den og den er inkompetent eller ikke fanger mulighederne,men det er hekt enkelt sådan at mulighederne ikke findes lige nu !
Man skal heller ikke forvente at Big Pharma skal komme og købe "billige" selskaber op !!
Dette er ikke forenligt med aktionærernes interesse i disse defensive firmaer at øge risikoprofilen gennem at indrage biotekforskning i deres engagement!
De lader hellere os andre om at tage risikoen og støtter så ,om der er udsigt til at få lidt fordelagtig profit på produkterne...!
Men lige nu sidder de hårdt på pengepungen og det rammer de fleste biotekselskaber ,både herhjemme og i udlandet !
Så hvorvidt en investering i eksempelvis Neurosearch er klog eller forståelig afhænger af din egen risikovilje og opfattelse af muligheden for at de når hele vejen igennem med deres produkt ( Huntexil)
Selv er jeg positiv til produktudviklingen ,men skeptisk til deres måde at finansiere det på.
De har været for langsomme til at indse fakta,og har derfor iværksat deres finansieringsplan alt for sent !
Men alligevel er der store muligheder for at de lykkes med lanceringen,skabe rentabel forretning på sigt !
De har dog været så uheldige at vente så længe at verdensmarkedssituationen nu har gjort det næsten umuligt at fremskaffe det nødvendige kapital på en,for os aktionærer, fornuftig måde.....!
Dog er det i mine øjne ,samme sag for mange af de andre selskaber,om de snart behøver penge.
Om man nu forstår "casen" eller ikke ,så er Troldmandens beregning et godt eksempel på den vurdering,man kan gøre sig.
En større investor har gennem den sidste tid storkøbt aktier i Neurosearch i markedet( over en million ) og de må jo have vurderet at pengene kommer igen,da det ikke er bare for at støtte forskningen de investerer,og den pris de må have betalt ligger sikkert sikkert helt fra ca.23,- til 52,- om man kigger på antal aktier der er omsat dagligt i den seneste tid !
Og da det ikke er for at lave kort trade,må de have regnet ud at det kan betale sig,trods at der højst sandsynligt bliver en ufordelagtig nyemission inden der er udsigt til bedre kursudvikling !
Spørgsmålet om partner til Tesofensine er noget der har været endevendt mange gange,men lad os da alligevel opdatere på det :
De nævner stadig muligheden for at trække lidt værdi ud af Tesofensineprojektet,men selv om der nu er kommet afklaring på fase 3 vilkår ,så er tidspunktet desværre helt forkert både med tanke på verdensmarkedet og deres egen finansielle status,så om nogen vil give noget for at føre projektet videre skal vi ikke regne med noget større beløb,da vedkommende selv så står for omkostninger og risiko,hvilket som tidligere er konstateret for andre lignende produkter ,betyder at det er op ad bakke !
Bavarian kunde,trods gode forudsætninger ikke lave en rimelig god aftale for udviklingen af Prostvac,og valgte derfor at gå selv,det har givet dem utrolige tæsk på kursen,denne mulighed findes ikke for Neurosearch og der er ikke mange som vilmrisikere at få tæsk på kursen i det nuværende marked ved at påtage sig den risiko udviklingen af Tesofensine indebær.
Havde vi derimod befundet os i samme situation i 2007 havde mulighederne været uanede ........!!
Personlig er jeg lidt Rasmus modsat og satser derfor lidt vildt på biotek lige nu,helt enkelt derfor at det ligner lidt det vi så efter IT-kraschen 2001-2002 når gearingerne i IT-investeringer slog investeringslysten helt i stykker ...............?
På et tidspunkt i fremtiden( ingen ved hvornår? ) burde afskrivningerne af tab klinge af og lysten til at investere for at hente ny profit tiltage ! Så,om eller når dette sker vil jeg gerne være med til at tage del af fremgangen.
Problemet er dog bare lidt som med ejendomsinvesteringer,hvor længe kan man vente,med øget gæld,inden det vender ??????TRÅDOVERSIGT