Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Grækenland haircut


47607 Conner 25/10 2011 08:34
2
Oversigt

Der er tilsyneladende et haircut på 60% på vej til Grækenland, dermed bliver aben sendt videre til bankerne ( som de udtrykte sig på i radioen). Aben!, der sidder højt uddannede og meget konpetente folk i bankerne,som har fuldstændig styr på risikostyring.

Når man låner penge ud, så er der en risiko,og så er det sådan set ligegyldigt, om det er til Åge Hansen (undskyld Åge), eller det er til den græske stat. Jeg er helt med på, at vi står i en usædvanlig situation, med et europæisk land på randen af konkurs, men det er det, de højt uddannede i banken skal spotte, det er det, de får deres penge for.

Politikkerne står med et forfærdeligt mangehovedet dillema.
- Skal Grækenland gå ned
- Skal de have haircut
- Hvad så med Euroen
- Kan andre så også leve over evne, og lade de andre betale
- Skal vi indlemme nye medlemslande i det tiltænkte tempo
- Skal vi skærpe kravene til de nye
- Vil det skabe politisk turbulens
- Skal EU gå ind og overstyre et land
- Hvor tidligt eller sent skal man blande sig i det enkelte lands interne anliggender

Jeg kunne stille mange flere spørgsmål, kun om det emne. Der dukker lige så mange op, når vi taler om bankerne. Er bankerne af vital betydning, eller kan vi lade dem gå ned pga dårlig risikostyring osv. Lige så mange spørgsmål dukker op, når vi taler hjælpepakken, hvem skal betale og hvorfor.

Det er et helt afsindigt komplekst problem.

Tilbage til bankerne og deres dygtige medarbejdere. Der må i enhver form for investering, være et minimum af risikostyring. Såfremt dette har været håndhævet, så havde vi ikke haft en situation, hvor bankerne kunne være noget, man skulle bekymre sig om. Bankerne har simpelthen ikke haft fødderne plantet på jorden i de sidste 10 år. Et stadigt større krav krav fra aktionærer om afkast, vil selvfølgelig påvirke hver enkelt medarbejder. Når de andre banker kan, og det går godt, så kan vi vel også ? Ja, men risikostyring !!!!

Buttom line så har bankerne fejlet. Bankerne har fejlet, fordi de har tilladt en for stor del af deres portefølje, hedder græske statsobligationer.

Det var så en lille bid af Grækenland og deres gæld. Fyld endelig på indlægget, med alle de mange facetter der er i denne krise.



25/10 2011 08:59 AnalyseThat 047608



Tror du virkelig at der er indlemmet risikostyring i en no-brain investering i en statsobligation i Euro? Allerhøjst lidt spredning i valuta er indbygget. De har aldrig nogensinde før i tiden indtænkt default af Euro som seperat i kun eet land.

Næ, det er ren ønsketænkning at en bank i frankrig har set på hvilke lands euroobligation de har haft en risiko i. Den styring er først blevet implementeret for nyligt, og da var det for sent.




25/10 2011 09:14 Conner 047611



Ønsketænkning - muligvis, men det burde det ikke være. Det minder lidt om de enkeltpersoner, der kører en bank helt ud i tovene, for at dække over tidligere tab.

Hvis man ser på udviklingen i den græske rente, så har der været rig lejlighed til, stille og roligt at have nedbragt disponeringen

http://www.tradingeconomics.com/greece/government-bond-yield



25/10 2011 13:15 McJanus 547629



Problemet Grækenland er ikke alene statsgælden - det er hele systemet. De er ved at rydde op og er internt på rette vej godt hjulpet af Merkel og Sarkozy.

Men selv efter en 50 eller 60% gældssanering vil det private græske erhvervsliv stadig lide under manglende konkurrenceevne.

Derfor vil vejen for en smart græsk nation være:
1) Gældssanering - nedskrivning med 50%
2) Forsatte reformer især på skatteområdet
3) Forsatte uroligheder som fører til nyvalg
4) Udtræden af Euro'en
5) Devaluering af Drachmer med 40-50%

Dette vil betyde:
- At gælden vil være netto den samme før (eller lidt mindre), men vil betyde væsentlig større privat konkurrenceevne. Med et reformeret skattesystem vil staten få glæde af en stor vækst i den private sektor. Arbejdsløsheden vil blive væsentligt reduceret.
På kort sigt en voldsom omvæltning, men en kortere vej til genrejsning.

Euro'en er og har hele tiden været et misfoster i sin konstruktion. Uden en fælles regeringsmagt med hånd og hals ret over områder som finans/økonomi, skat, arbejdsmarkedspolitik, socialpolitik, landbrugspolitik etc så giver en fælles valuta ingen mening.

mvh
McJanus



25/10 2011 18:56 Solsen 047638



Præcis det de skulle gøre !

Og dermed er vejen vist for Italien, Spanien og Portugal

Hvem tror, at Italienerne gider lade sig styre af Markel og co - vel kun Merkel og co.



28/10 2011 07:36 Conner 047746



Eu begynderr at overtage styringen, af dem der ikke selv kan finde ud af det. Danmark har tidligere været i en situation, hvor EU nok ville mere end almindeligt interesseret i, hvad vi brugte vores penge til. Jeg er glad for, at vi ikke er med i euroen, og skal have andre til at bestemme, hvad vi har råd til, og hvad vi ikke har råd til.
Prøv at forestille dig, at EU siger at pensionerne skal skæres med en trediedel, dagpengeperioden yderlgiere nedsættes, universiteterne skal være brugerbetalt osv.

http://epn.dk/international/article2589944.ece



TRÅDOVERSIGT