Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 27 November Kl. 16:00 Læs mere her

Lidt tanker om aktier


47980 freja 2/11 2011 08:05
Oversigt

Godmorgen.

Det er lang tid siden jeg har givet lyd fra mig, men jeg vil da lige komme med lidt tanker jeg har haft om det som sker på aktiemarkedet.

Først så har jeg har nogle G4S aktier, og skulle afgive min stemme om jeg ville stemme ja eller nej vedr. købet af ISS. Jeg fik læst hele prospektet og må indrømme at de ikke fik mig overbevist om hvorfor at sikkerhedsfirma skulle købe et regøringsfirma. Derfor stemte jeg ud fra det, og det var måske nok meget dumt, men kan de ikke forklare hvorfor to firmaer skal lægges sammen, så stemmer jeg nej. Jeg sidder så og tænker over hvad der så kan sker.

Et er at det forsætter som det plejer og der ikke kommer noget nyt opkøb fra G4S side det næste år. Men er det så godt eller dårligt? Jeg har lidt svært ved at gennemskue alle sider, men umiddelbart hvis der skulle laves en Emission for at få råd til at opkøbe ISS, er det så ikke bedre at vente indtil at pengene er i kassen, og så gå ud og købe et firma? Jeg er personligt ikke meget for at købe noget på afbetaling og heller ikke når jeg skal give ekstra penge til et firma for at de kan købe et andet.

Det andet som man nok skal se på, er at der kan og vel også burde ske en ændring i direktionen nu, hvor salget ikke bliver til noget. Hvem der skal ud og hvem der skal ind i stedet føler jeg mig ikke kvalificeret til at udtale mig om, men det vil påvirke kursen, og der tror jeg den vil blive påvirket negativet, hvis de er for lang tid om det eller får smidt for mange ud af direktionen. Men nu får vi at se hvad der sker.

Når man ser på aktierne i dag, så bliver de påvirket af det som sker i hele verden, og der må man sige at Grækenland nok har en betydning. Det er vigtigt at Grækenland bliver reddet med spørgsmålet er om det ikke kan blive for dyrt? Når man ser på de lande som har problemer i dag, så er det ikke kun Grækenland, men Portugal, Spanien og Italien for at nævne nogle få. Redder vi Grækenland fra statsbankerot, så skal vi også redde de lande som er på tæt på at komme i samme situation, og så er det der det kan blive for dyrt.

Ville det så ikke være lettere og billigere i det lange løb at lade Grækenland gå bankerot? Nu er jeg ikke økonom, men som situationen ser ud i dag, med en græsk statsminister som lige pludselig vil løbe fra hans ansvar og ligge forslaget ud til folkeafstemning, uden om finansministeren, så føler jeg at EU har strukket sig langt nok. Nu føler jeg at der bliver lavet grin med det arbejde som EUs finansministre har lavet det sidste lange stykke tid for at hjælpe, og nu går det hele tabt?!

Jeg er i forvejen ikke venlig stemt over for EU, men lige nu føler jeg de burde smække kasse i, og sige at nok er nok. Enten tager de imod det aftalte forslag eller også så får de ikke flere penge. Man skal huske på, at hvad Grækenland får, vil de lande som er tæt på at komme i samme situation også have. Og det kan blive meget dyrt for EU og medlemslandene.

Og tilslut vil jeg da lige komme med en lille opfordring om en ny app, eller rettere en gamle app til nyt styresystem. Jeg har lige fået en ny mobil med Windows Phone 7, og vil høre om det ville være muligt at få lavet en applikation til det system :−)

/frejaTRÅDOVERSIGT

47980 Lidt tanker om aktier
2/11 08:05 freja 2