Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rekordernes dag på børsen !


49120 MaxProfit 25/11 2011 15:38
1
Oversigt

Det er en på alle måder usædvanlig fredag på finansmarkederne. De italienske renter ligger over 7 pct., og frygt for eurosamarbejdet sender aktiemarkederne i knæ verden over.

MSCIs verdensindeks ligger til et fald for tiende børsdag på stribe, hvilket ifølge Bloomberg News ikke er set siden juli 2008.

Det britiske FTSE 100-indeks og det tyske DAX-indeks falder ligeledes for tiende børsdag i træk. Nedturen på London-børsen har dermed varet længere end det langvarige fald fra slutningen af juli frem til den 10. august, hvor der herskede uro om, hvorvidt USA ville støde mod gældsloftet og Standard & Poors sænkede USAs kreditvurdering.

Faldets dybde er dog langt fra lige så udtalt, som dengang. Det britiske marked er de seneste ti børsdage bakket knap 8 pct., mens FTSE 100-indekset fra den 26. juli til den 10. august smed 15,6 pct.

Nogenlunde tilsvarende er udviklingen i Tyskland. Her er DAX-indekset faldet 10,8 pct. de seneste ti børsdage, mens faldet i sommer løb op i 23,6 pct. Nedturen var også stadig længerevarende på Frankfurt-børsen i sommer, hvor DAX-indekset nåede at falde 11 børsdage på stribe i perioden 26. juli til 10. august.

Herhjemme er det toneangivende C20-indeks de seneste uger sluppet særdeles billigt sammenlignet med resten af Europa. Indekset falder fredag for syvende børsdag på stribe, men med beskedne 0,1 pct., hvilket bringer det samlede minus op på 4,6 pct. I perioden fra den 22. juli til og med den 25. august faldt C20-indekset sammenlagt 23,5 pct.



TRÅDOVERSIGT