Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investering med skattefradrag


49145 Thomas 26/11 2011 01:10
0
Oversigt

Hej PI,

Lidt kort: Jeg er professionel pokerspiller og har, blandt andet, spillet på et pokersite med base i USA og derfor skal jeg betale skat af mine gevinster derfra. Fair nok.

Jeg kender ikke meget til investeringer med skattefradrag, men i teorien lyder det da fint. Slip for skat, lækkert, forrent dine penge godt, lækkert.

Jeg synes dog mange af de her solcelle-investeringer, lover et afkast der lyder for godt til at være sandt. Jeg har også fået at vide at man kan indbetale til pensionen, men jeg må indrømme det virker uattraktivt. Jeg er 24

Jeg vil derfor høre om der er nogle her på PI der har konkrete erfaringer med investeringer med skattefradrag eller andre gode råd om emnet?


På forhånd tak



26/11 2011 02:37 nohope 049146



Investering er ikke Poker - derfor skal du lægge tanken om at pension virker uattraktivt væk og få en pension, det er sidste år med 100K indbetaling.En ratepension i en bank, f.eks. Nordnet kan du efterfølgende selv passe/investere i aktier. Løser det ikke dit problem så overvej professionel assistance. Og vær opmærksom på at investering i projekter som solenergi, ejendomme eller lignende kun er attraktivt hvis du er sikker på en indkomst næste år og næste år. Det er næppe tilfældet med Poker - næste år bliver du måske blanket af en bot.



27/11 2011 20:11 vouskootia 049170



Husk at du med diverse skatte-ordninger skal binde pengene i lang tid (og til ukendte skatteregler i perioden eller naar du skal have dem ud)

Du skal typisk ogsaa foelge nogle regler mht. investeringer, som maaske kan koste procenter? fx. hvad du maa investere i ifht. pension? K/S selskab? flytte-regler hvis man flytter til udlandet eller finder paa andre ting.

Dvs. vurder ogsaa om den sparede skat kan opveje ulemperne?

Ps. hvilke rubrikker ryger poker-gevinster ellers paa mht. skat? (det kan maaske ogsaa bestemme hvilke typer investeringer du kan traekke fra)



28/11 2011 08:33 Conner 049171



Måske skulle du bare glæde dig over, at du skal betale skat. Det betyder, at du har en indtægt.

Alle disse krumspring, for at undgå at betale skat, kan ikke betale sig. Den eneste sikre vinder, er udbyderne af projekterne.



28/11 2011 12:57 Thomas 049173



Hej alle,

Mange tak for jeres svar.

Det lader til at være lidt af en jungle at finde rundt i, med en god chance for at træde forkert og jeg stoler jeg ikke på mine egne evner til at researche og træffe en kvalificeret beslutning i den forbindelse.

Det ser ud til jeg vælger at betale skat eller fodre min pension. Det gør ondt at være så kedelig :−)

@Vous

Jeg aner ikke hvilken rubrik det skal under, da det er det første år hvor jeg har spillet på ikke-EU sites.



28/11 2011 14:15 collersteen 249175



Omkring sol skal du iøvrigt være særlig opmærksom på at afregningen i eks. Italien er ekstrem høj, så problemet er at projekterne er DYBT afhængige af støtten, da solarstrømmen på ingen måde kan konkurrere på lige vilkår. Der er vind noget mere konkurrencedygtige og i projekter med moderat gearing kan man i højere grad regne med at projekterne kan løbe rundt uden støtte.

Solar i Italien hæver afhængig af projekt et sted imellem 35-45 eurocents pr. kwh inkl. støtte og markedspris på el. Det kan man så sætte i forhold til markedsprisen på el omkring 7-9 eurocents i Italien. Og vindmøllestøtten på omkring 8 eurocents.(+elpris)
I tyskland får vindparkerne omkring 8-9 eurocents i samlet afregning!
Håber det siger lidt om hvor afhængige solprojekterne er af støtten. Og hvem vil geare sine penge 4gange og sætte sin lid til den italienske regering?

Spanien har retroaktivt ændret afregningen på sol/vind i 2008-9 stykker da finanskrisen brød ud. Hvorfor skulle italien ikke også gør det samme? 30+ eurocents er jo en vanvittig pris per kwh.

Så jeg kan kun gentage hvad andre har skrevet i tråden. Vær ekstrem varsom og stil dig med undren over hvorfor mere eller mindre ukendte 10mands udbydere pludselig er blevet soleksperter.... når de i 07-08 var K/S ejendomseksperter...



28/11 2011 14:42 Insolvens 049176



Indtægter på spil skal selvangives som personlig indkomst uden AM-bidragspligt. Der er således tale om beskatning efter SL § 4, litra f. Fradrag i gevinster er begrænset til udgifter knyttet umiddelbart til spillene. Der findes således et nettoindkomstprincip indbygget i selve SL § 4 f. Man leder således forgæves i SL § 6, stk. 1, litra a, efter fradragsret for udgifter vedrørende spil.

Mvh.

Insolvens



29/11 2011 00:02 silkeborg 149184



Jeg har investeret i et solprojekt i Tyskland.Jeg er enig med andre i hvilke risici der skal vurderes og netop derfor er det vigtigt at skelne projekterne fra hinanden. Grundlæggende skal du tro på det som en god investering uden hensyn til skattefordelen. Mit valg blev baseret på

- størst mulig sikkerhed (Tyskland vs Italien/spanien) på bekostning af lavere budgetteret afkast - men fortsat meget fornuftigt
- realistiske budgetter (pt produktion 25% over budget), specielt indstråling og scrapværdi af anlæg
- udbyders K/S erfaring og flerårige tilstedeværelse på det danske marked (ingen smarte hurtige selskaber som er væk imorgen, tak)

Så mit budskab er at K/S projekter ikke kan generaliseres, der findes gode såvel som dårlige, som så meget andet her i livet.

Som en del af en investeringsportefølje mener jeg at sol (eller vind) bør vurderes, og det bør så være op til den enkelte at vurdere andelen af porteføljen.

Mht krav til fremtidig høj indkomst næste år for at få gavn af projektet er dette ikke helt korrekt som anført andet sted i tråden, idet du selv bestemmer afskrivningsprocenten (max 21%) og dermed K/S selskabets resultat fra år til år, dvs du kan evt fremføre afskrivninger til gode indtægtsår.



TRÅDOVERSIGT