Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

EU's "hofnar" som fik ret...


50553 Spekulant.dk 1/1 2012 23:03
10
Oversigt

Han blev hånet, nedgjort og skældt ud; mon også han får ret i at euro'en bryder totalt sammen?


Baggrunden fejler i hvertfald ikke noget:
"Farage was educated at Dulwich College before joining a commodity brokerage firm in London. He ran his own brokerage business from the early 1990s until 2002."

Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Nigel_Farage

Det er jo helt tydeligt, at en hel del politikere (i særdeleshed i EU-regi) ikke aner en klap om økonomi i praksis; dvs. hvad der virker og hvad som ikke virker på markederne.

Godt nytår, Helle Thorning & Co. får vist brug for mere end "held & lykke"... ;−)

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok2/1 2012 02:52 Spekulant.dk 750554Norsk økonomiprofessor melder sig til koret af skeptikere som mener det vil skade mere end det gavner at redde euroen:

http://e24.no/makro-og-politikk/viktigere-aa-redde-oe..

"Jeg tror dette er nødt til å bli verre før det blir bedre. Og da får vi håpe at det blir verre fort, sier han til NTB"

...

"Den norske professoren mener kravene om innstramminger i de kriserammede landene gjør det enda vanskeligere å få økonomien til å vokse. I stedet foreslår han at landene dropper euroen og satser på egne valutaer. Da blir det lettere å senke valutakursen og bedre konkurranseevnen."

...

"Finanskriser er alltid et valg mellom å redde realøkonomien eller å redde bankene. Og jeg mener vi er i ferd med å velge feil. Vi bør heller redde kjøpekraften enn bankene, sier Reinert, en av få økonomer som klarte å forutsi den forrige finanskrisen i 2007."

... osv.

Spørgsmålet er så hvor længe vi skal vente på at politikerne tillader at vi tager sutten fra dem? Alle ved, at det er skadeligt at gå med sut for længe; især hvis man har passeret de 10 år og ikke længere burde gå i vuggestue... ;−)

Vi slutter af med lidt historieundervisning:


Det kræver visse evner at være i stand til at høste bifald og anerkendelse fra sine politiske modstander; bragende flot, manden er uden tvivl en begavelse.

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok2/1 2012 13:25 akademikeren 250561Euro projektet er et politisk elite projekt som er kørt af sporet. Jeg tror også det vil være bedst at mindst 5 af "grisene" forlader euroen i år. Og mit bud er også at dette vil ske.2/1 2012 16:00 oneofakind 250574Hele EURO-tankegangen minder mig om et sprog.. der vist nok blev opfundet som fælleseuropæiske, og som visse i Bruselles faktisk kan tale!.. Men som ingen bruger!.. Netop fordi tankegangen om et fælles sprog er i strid med enkeltmedlemmernes følelse af tilhørsforhold.

Parallellen kan udmærket bruges på hele EURO-konceptet.. der også i min optik var dødfødt fra starten!
mvh.

P.S. Sproget kaldes iøvrigt.... Volapyk! JOKE
Det er naturligvis Esperanto, der tales af over 200 mill. mennesker på verdensplan.. Til sammenligning taler kun ca 20-30 personer i verden fortsat Volapyk (udviklet i 1895 :))3/1 2012 00:36 Spekulant.dk 150616En ting der bekymrer mig i særlig høj grad ved Euro-projeketet er også, at det bl.a. blev sat i værk med ønsker om "fred og stabilitet".

Det man kan frygte (og som Nigel Farage også er inde på gentagne gange) er at vi kan risikere at det udvikler sig til det stik modsatte; alstå at vi får stigende ustabilitet med voldsomme optøjer til følge; den risiko bliver ikke mindre af at et flertal af politikerne indtil videre har nægtet at indse, at projektet måske ikke kan lade sig gøre i praksis og at man har begået en alvorlig fejl. Desto mere man forsøger at lappe, desto værre kan det blive.

Det skal ikke undre, at man først indrømmer fejlen når/hvis der udbryder tilstande som nærmer sig borgerkrig i et eller flere af de hårdest ramte lande, f.eks. i lande med ekstrem ungdomsarbejsløshed pga. umulig konkurrenceevene pga. en umulig og helt forkert fastsat valuta.

Sverige, Tyrkiet, Island og mange, mange andre lande fik i sidste ende store fordele ud af ikke at være låst fast i et økonomisk fængsel, som det er ikke at kunne devaluere sin valuta når det er berettiget og nødvendigt. Hvis ikke politikerne vil det, må markedskræfterne tager over, og så risikerer vi at det bliver hele euroen som kollapser. Bittert for bl.a. tyskerne; som kunne have klaret sig udmærket med deres D-mark.

Det er et vanvittigt projekt; og det er mig ubegribelig at det indtil videre kun er ganske få politikere som er vågnet op og som har indset, hvad det er man har rodet sig ud i.

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozokTRÅDOVERSIGT