Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forslag til vægtning af indlæg


51095 Beeblebrox 8/1 2012 20:33
3
Oversigt

På visse andre debatfora findes muligheden for at blokere skribenter vis indlæg man ofte finder fuldstændigt værdiløse. Problemet med metoden er at når et sub-par indlæg en sjælden gang høster respons fra en værdsat debattør går man også glip af disse.

En mulighed kunne være at sortere trådende med nye indlæg efter hvor mange plus eller minus point den givne skribent har optjent. På den vis kunne man opnå det bedste af to verdener, ingen støj fra 'se mig, se mig' skribenterne men samtidigt muligheden for at at læse med når de 'MVP's' skriver noget.

For at det kan virke må man lave sortering i flere lag så værdifulde tråde sorterers først, derefter de neutrale og tilslut de 'værdløse'. Såvidt jeg forstår den nuværende sortering på 'bedste' tager den ikke højde for om der er nye indlæg i tråden, hvilket gør at det bliver ligeså uoverskuelig som med støjen øverst.

Jeg ser desværre en tendens til at der begynder at være EI tilstande herinde, hvilket ovenstående IMHO kunne være med til at afhjælpe.

Vh Claus



9/1 2012 13:37 benny 051137



Beeblebrox. Dit indlæg beskriver et stykke af vejen mere EI end PI. Jeg kan omvendt godt blive lidt langtræt i betrækket, når jeg - nogen gange med ugers mellemrum - kikker ind her på PI og det igen er de samme 5-20 insiders, der sidder og brokker sig over alt det gadekryds, der tillader at give sit besyv med. Alt imens der er larmende tavshed omkring dem. Måske skulle denne håndfuld skribenter - hvoraf de fleste egentlig er meget venlige og hjælpsomme - erkende, at de faktisk tilhører en form for elite eller top 5 % og at de ligger i et skæringspunkt,hvor tilsvarende andre eller bedre tradere/skribenter er professionelle og vil have deres indsats betalt ved kasse 1. Ingen er født som "en troldmand, conner, maxprofit, aspekulant eller kristensen" (alt sammen fine og flinke folk) og de fleste af os bliver det aldrig. Men er det standarden og kravet til, hvem der velkommen vil samme scenarie gentage sig igen og igen: Nye eller uerfarne skribenter vover sig ind på chatten - eller endnu værre debatten - ofte er der også en behjertet og tålmodig "gammmelsjæl", der tager sig lidt af vedkomne og besvarer et par spørgsmål. Men så forventes det egentlig også, at den ny akkumulerer 10 års erfaring på en ca. 10 dage - max - inden de mere utålmodige og spidse bemærkninger dukker op. Ofte er resultatet at vedkommende siver igen. Jeg blev mobbet i starten - specielt af gobe - det gør jeg så ikke mere. Sikkert også fordi jeg forsøger at afpasse frekvensen af dumme spørgsmål til, hvad jeg fornemmer "eliten" kan tolerere. MEN behøver det være sådan ?

Jeg forstod det egentlig derhen, at aktiespillet gav en flot nytilgang - men har den udmøntet sig i nye chattere og debattører ? Hvis ikke - gør PI sig nogen tanker herom ?.

Giv nu de ny en chance og en hjælpende hånd. Udvis lidt tålmodighed og husk, hvordan I selv startede.



9/1 2012 14:05 Beeblebrox 051140



Jeg synes selv det er dejligt at kunne hjælpe nye brugere med deres spørgsmål, og jeg ser generelt ingen sammenhæng mellem kvalitet af indlæg og skribenternes erfaring på sitet.

Udfordringen er mere at få prioriteret de tråde/indlæg der er, da jeg ikke ønsker at læse samtlige indlæg på daglig basis.

Ved at hver enkelt bruger selv kan vælge sine 'yndlingsskribenter' og få tråde med indlæg fra disse øverst, ville sitet kunne blive markant mere brugbart.

Dette er det intet elitært over, det er blot almindelig logik. Der er jo heller ingen der kræver at du læser bøgerne på biblioteket i samme rækkefølge som de bliver skrevet, vel?

Mvh,
Claus



9/1 2012 14:15 benny 051141



Dæleme du siger noget :−). Her har jeg i årevis arbejdet mig frem og er nu ved "b" i alfabetet.

Hvis jeg må give dig et tilsvarende highquality råd: spring over indlæg fra skribenter, du godt ved, ikke interesserer dig.

Tak for hjælpen ;−)



9/1 2012 21:26 Kristensen 451162



Jeg vil ikke sige jeg tilhører nogen form for elite, men med en stor passion for det man laver, så hjælpes man på vej.

Selvfølgelig starter vi alle på bunden, og derfor skal der selvfølgelig være plads til alle, for i længden at opretholde niveauet. Men det synes jeg langt hen af vejen også sker. Kvaliteten herinde synes jeg generelt er rigtigt højt, og det ønsker jeg også fortsat den skal være. Men det udelukker jo ikke nybegyndere for at deltage, bare de laver lidt research og gør sig nogle overvejelser inden.

Jeg er enig i, at retorikken til tider kan være hård overfor nogle af de nye debattører, hvilket jeg heller ikke finder rimelig og har jeg selv været det undskylder jeg selvfølgelig, for det har ikke været hensigten. Men når det så er sagt, så er det heller ikke rimelig at man som ny bare opretter det ene intetsigende indlæg efter det andet. Opretter man et indlæg, bør man som minimum selv forholde sig til indholdet - ellers giver det ingen mening at oprette et indlæg.

Normalt siger man at der ikke findes dårlige spørgsmål, men kun dårlige svar. Men gode spørgsmål, giver måske bedre svar.



10/1 2012 11:05 benny 051178



Al respekt for din naturlige blufærdighed og tilbageholdenhed Kristensen. Den tjener dig kun til ære. Det ændrer ikke på: Tager man 100 danskere, vil jeg til enhver tid forvente at du mht aktie-, børs-, bank- etc-kendskab placerer dit blandt de øverste 5 %. For mig er du en slag elite.

Det er så heller ikke primært det, det handler om. Min holdning er: Man er forpligtet efter evne og når der er samlet et hold elitetradere - kunne man måske håbe på en form for yngel- eller amatørpleje. I stedet for lidt nøjsomt (udgrænsende) gensidigt rygklapperi. Alle kan se, at I er dygtige og er det PIs målsætning et være en chat for de 5-10 % synes jeg det er 100 % fair ! Jeres butik - Jeres beslutning. Jeg tror bare ikke at det på sigt holder med et koncept, hvor "eliten" indtager scenen og "masserne" må kikke på og i øvrigt tie i forsamlingen.

Men hvad èr målsætningen ?: Er det omvendt at blive danmarks største aktiecite ? - for så bliver PI nødt til finde en formel til at interessere og fastholde nytilgang, amatørerne, den brede (knap så hippe) masse. Reklameskiltet er på plads. I har bygget et flot site op og er I tilfredse med status quo - er jeg også :−)

Hvad er planen ? En aktiedebat primært for de 5-10 % - eller en aktiesite til alle. Begge dele er helt fair valg og uanset, hvordan valget er, kan der lægges strategier, valget kommunikeres ud og målsætningen fremmes. Men det er at blæse med mel i munden gerne at ville have kvantiteten - medens kvaliteten sidder på åbent galleri og rynker på næsen over lugten fra gade-bageriet.

En centa-benny/udfordring vil der altid dukke op :−). Mit udgangspunkt ville være: Alle skal have en chance. Alle kan få starthjælp. Der skal være (bred) plads til mangfoldighed og våben nr. 1-2 og 3 er hjælp og henstillinger. Derudover er der jo ikke kommunikationstvang med skribenter man måske irriteres over !

Til sidst: Dørmanden tager sig af ballademagere og hooligans ! ;−)

SÅ: Hvad er målsætningen med PI og hvordan vil I komme derhen ??

Indlægget er venlig ment og jeg ønsker Jer alt vel med PI - men trækker lige min amatørsnude til mig et par dage igen og lodder stemningen.



12/1 2012 05:58 MP8 051296



"Min holdning er: Man er forpligtet efter evne og når der er samlet et hold elitetradere - kunne man måske håbe på en form for yngel- eller amatørpleje." Benny.

Det var dog alligevel det mest vulgære jeg nogensinde har læst i et forum.

Ingen er forpligtet over evne, ja, men at vende den om, og så i forbindelse med et frivilligt forum?!

Måske burde jeg ikke tage sådan på vej. Oh well, who is John Galt?



9/1 2012 23:09 Beeblebrox 051167



REVIDERET (til læsning fra 'ideer')
Forslag til endnu en sortering af debatindlæg
Når man bevæger sig rundt i et forum som PI vil de fleste brugere opleve at der er skribenter hvis indlæg man næsten hver gang nyder at læse og finder stor værdi i. Ligeledes kan der være skribenter hvis indlæg man sjældent finder interessante ud fra sine udvalgte interesseområder. Formålet er selvfølgelig at gøre det lettere for brugerne at få læst tråde med indlæg af yndlingsskribenter.

Det ville svare lidt til at biblioteket stiller alle bøgerne af ens yndlingsforfattere på én reol, de fleste andre forfattere på en anden reol, og alle de forfattere man ikke får så megen glæde af at læse, på en tredie reol. Så kan man nøjes med at se på første reol hvis man, som mange i dagens danmark, må være lidt nøjsom med sin tid.

Jeg foreslår derfor at PI laver et ratingsystem på brugerniveau, således at jeg kan rate skribent A som 'meget interessant', skribent B som 'mindre interessant'. Skribenter jeg ikke har ratet er 'neutrale'.

Dette ville give mulighed for en ny sorteringsmulighed i debatten, således at tråde sorteres i tre lag:
Øverst vises tråde, efter dato, med (nye) indlæg fra 'meget interessante' skribenter
Midterst vises tråde, efter dato, med (nye) indlæg fra 'neutrale' skribenter
Nederst vises tråde, efter dato, med (nye) indlæg fra 'mindre interessante' skribenter

Det er selvfølgeligt vigtigt at ratingsystemet fungerer individuelt for hver enkelt bruger, således at man på den måde kan skræddersy sin egen positive oplevelse hver gang man kommer til PI.

Mvh,
Claus



10/1 2012 19:17 vouskootia 151210



Gad godt at have 'reddit'/'hacker-news-ranking' til sortering istedet:
http://amix.dk/blog/post/19574
dvs up/down-votes - og tid inde som faktor ogsaa...

et site 180grader.dk bruger det hoejest sansynligt (for et eksempel hvor det bruges)



12/1 2012 11:49 Centine 051313



En evt. parallelt mulighed ville være at indføre aktiv moderering. Store sites, som Slashdot i sin tid og Reddit nu, har for stor volumen til det, men det gælder (endnu ;) ikke for ProInvestor. Det burde ikke tage megen tid per dag at lave noget konstruktiv styring af debatten, som fx. ved at stille og fastholde krav til indlæg, som fx minimum indhold, ingen duplikering, sprog/tone osv.



TRÅDOVERSIGT