Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nedgraderinger og næste uge


51522 Aspekulant 14/1 2012 20:23
7
Oversigt

I går så vi nedgradering af en række Euro lande:
2 niveauer: Italien, Spanien, Portugal og Cypern.
1 niveau: Frankrig, Østrig, Malta, Slovakiet og Slovenien.
Outlook er i øvrigt sat til negativ for 14 af Euro landene. (= S&P ser sandsynligheden for nedgraderinger som 33%, med en horisont på 2 år).

S&P advarede i starten af december om risikoen for nedgraderinger, og det er nok forklaringen på at markedet ikke reagerede mere negativt end det vi så i går. Selve nedgraderingen kom først efter US luk, men der var i løbet af dagen flere rygter og bekræftelser fra forskellige lande. S&P havde i øvrigt nævnt at Frankrig risikerede at ryge 2 niveauer ned, så der var nok en lettelse over det kun blev til ét.

Næste uge:

Efter en juleferie og et godt januar rally, tror jeg stemningen og nyhedsflow igen vil blive mere negativt. Den kommende uge vil vi sikkert se flere nedgraderinger - denne gang af bankerne i de lande der blev ramt i går, men også af EFSF.

Frankrig og Østrig mistede deres AAA rating, og det vil sandsynligvis resulterer i at EFSF også mister deres AAA rating fra S&P. Mit gæt er det sker allerede mandag.

Her er et citat fra S&P:
"Based on EFSF's current structure, were we to lower one or more of the current 'AAA' ratings on EFSF's guarantor members, all else being equal, we would lower the issuer and issue ratings on EFSF to the lowest sovereign rating on members currently rated 'AAA'."

Man kan på EFSF's hjemmeside se hvordan fordelingen af EFSF midler er placeret på de forskellige lande - ca 25% kommer fra Frankrig og Østrig.
http://www.efsf.europa.eu/attachments/faq_en.pdf

Grækenland
Et andet emne der druknede lidt i alle historierne om nedgraderinger fredag, er grækernes forhandlinger med private kreditorer om en såkaldt hair cut. De går ikke specielt godt, og de måtte i går stoppe forhandlingerne uden resultat.

Udtalelser fra IIF som leder forhandlinger fra de private: "After two days of talks, the IIF said in a statement that discussions hadn't "produced a constructive, consolidated response" and had "paused for reflection." No dates were fixed for a resumption of the talks."
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204542404577158223320471222.html

Jeg har læst de vil genoptage forhandlinger onsdag.

Torsdag er obligations dag, hvor Frankrig sælger 5-årige, og Spanien 10,15 og 30-årige.

Vi kan også se frem til mulige nedgraderinger af bla Italien fra Fitch Ratings, et af de andre store ratings bureauer, sidst på måneden.
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204124204577152233166213286.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories

Hvad skal vi ellers holde øje med i næste uge?



14/1 2012 21:03 Media 051524



Nedgraderingerne var ventet af markedet, og der kom ingen overraskelser, hvorfor US aktierne steg med 0,5% efter meldingen kom. Faktisk burde det være sket for længst, men bedre sent end aldrig.

Derfor vil renten falde yderligere, hvorfor aktierne vil stige.

Short Squeeze kan starte når som helst i Vestas,
Obama sørger for PTC bliver, således der skabes endnu flere grønne arbejdspladser.

Det ser godt ud i næste uge.



16/1 2012 01:15 Aspekulant 151577



Det er godt at se optimismen lever :) - (Håber du på PTC forlængelse allerede næste uge?)

Vil dog pointere at selvom der var masser af rygter og udtalelser fra div lande, kom selve nedgraderingerne fra S&P først efter markedet lukkede fredag.
En nedgradering var i høj grad forventet af markedet, men det er altså ikke sådan at nu hvor den så er kommet, så kan vi bare lægge det bag os, og håbe på medierne/markedet har glemt det allerede mandag.

Der vil være fokus på det i næste uge, og det giver fornyet fokus på at der altså stadig er en gældskrise. Der vil som skrevet ovenfor komme yderligere nedgraderinger, af banker/EFSF og frygten for en Græsk bankerot, efter nedbrud af forhandlingerne fredag, tror jeg vil komme til at fylde meget i medierne og påvirke markedet negativt.

Det er denne slags overskrifter vi vil se i morgen/næste uge:

Greece gets closer to brink of bankruptcy
http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9015265/Greece-gets-closer-to-brink-of-bankruptcy.html

Jeg er noget mindre optimistisk omkring næste uge end dig, men ville jo også være kedeligt hvis vi alle havde samme forventninger :)



14/1 2012 22:47 turin 051529



Næste uge er lidt tynd. Alle har efterhånden vænnet sig til nedjusteringer og fundet at det ikke er jordens undergang. Det er faktisk en tynd kop et.

- turin



15/1 2012 11:52 151540



Hej Aspekulant,

Jeg er enig i at på makrosiden så kommer den næste periode igen igen at stå i statsgældens tegn. Det skal nok lægge grundtonen for markedet.

For de hårde aktiedrenge skal man kigge efter følgende regnskaber:

Tirsdag:

Citigroup, Forest Lab, Wells Fargo

Onsdag;

Goldman Sachs, Ebay

Torsdag:

Intel, Microsoft, Sony Ericsson Mobile

Fredag:

Generel Electric



TRÅDOVERSIGT