Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Siemens Wind fik stort underskud i Q4 (Q1)


51997 troldmanden 24/1 2012 14:16
Oversigt

Siemens er netop kommet med regnskab for deres Q1 som er 4. kvartal af 2011.

Det var min opfattelse at vi med den nu selvstændige vindmølle division også ville få helt specifikke vindmølle tal. Det gør vi desværre ikke. Det er stadig lagt sammen med bla sol. Men Vind udgør LAAAAAAANGT den største andel i den division.

Divisionen har haft en oms på 943 mio Euro. Det er en fremgang på 9% i forhold til året før. Men de har tabt 48 mio Euro mod en indtjening på 34 mio Euro året før. Det er altså en EBIT Margin på MINUS 5,1%! Så Siemens lider altså OGSÅ under den store konkurrence lige som vi netop også har hørt GE have problemer med indtjeningen. Nu kan vi næste se at havde det ikke været for Vestas tekniske problemer på generator fabrikken og de deraf afledte ekstra udgifter så ville Vestas faktisk have haft en god Margin i forhold til de store industri koncerner Siemens og GE.

Higher expenses for R&D, marketing and selling associated with expansion in a highly competitive market, a less favorable revenue mix, and increased
pricing pressure resulted in a loss for Wind Power. As a result, Renewable Energy posted a loss of €48 million in the first quarter. Revenue for Renewable Energy rose 9% year-over-year,
with nearly all growth coming from the Americas region.

New orders climbed 65% compared to the first quarter a year earlier, which included
a low volume from large orders. The Americas recorded a number of large orders for onshore wind-farms in the U.S., and led growth in all three reporting regions. The wind business
expects continued revenue growt and a return to profitability in coming quarters.

Og her kan man læse at Siemens mener en masse små producenter kæmper med røven i vandskorpen og blot tænker på at overleve næste Q. Og det trykker prisen i hele branchen.

Jeg tror vi vil se et mindre blodbad blandt vindmølle producenter de næste par år
http://www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsstory.aspx?StoryID=11887906



24/1 2012 14:28 Occam 252002



Herr Käsers udtalelser er interessante på flere punkter:

1. Efterhånden bliver det klart, at Vestas' 0-resultat i 2011 er bedre end/på niveau med konkurrenterne. Til trods for indkøringsproblemer m.v.

Skulle vi ikke beholde DE lidt endnu?

2. Vi kan estimere en ny VWS-kurs ud fra Herr Käsers vurdering af Margin på langt sigt: Éncifret.

Lad os sige 5% profit af en Vestas omsætning på 7 mia Euro. Det er 2.6 mia DKK. Dvs. EPS 13 DKK.

Kurs 130 giver en behagelig fremadrettet PE på 10.
Kurs 195 giver en acceptabel fremadrettet PE på 15.

Hertil lægges risici og opportunities. (20% af verdens olieforbrug går gennem Hormuz strædet. )



24/1 2012 14:41 troldmanden 052005



Det har netop været mit argument når Ditlev blot er blevet sablet ukritisk ned de sidste 18-24 mdr. Se nu lige på hvordan det går resten af branchen og hvor meget kursen er faldet hos de rene vindmølle selskaber. Så ser det pludselig ikke så ringe ud endda. Narutligvis er det intet mindre end en katestrofe hvad der er sket på den tyske generator fabrik. Det må bare ikke sek. Og helelr ikke at det SÅ sent går op for topledelsen at der er brugt så mange flere penge. Der er mere og mere der peger i retningen af den tidliger R&D chef har holdt udgifterne skjulte for direktionen. og at han derfor også var en af dem der strøg på porten

Vestas har sagt de regner med at kunne nå en høj en cifret Margin med et normalt US marked



24/1 2012 18:27 fillandkill 052013



Er der nogen steder man kan se short aktivitet på vws? der er denne, men det er pink, den viser kun en voldsom stigning i slutningen af december..
http://www.otcmarkets.com/stock/VWSYF/short-sales

Btw, handles den højere end luk i dk..

og dataexplorers.com er tilsyneladende ikke tilgængleig længere..

Jeg synes bare min tickersense siger mig at nogen forsøger at fremprovokere en squeeze



24/1 2012 18:31 troldmanden 052015



Nej jeg tror ikke det er gratis tilgængeligt længere siden dataexplorer lukkede for adgangen til gratisterne. Det sidste tal jeg har er fra primo jan hvor der var 18 mio shortede



24/1 2012 19:00 investor1989 052016



Dette er jo overhovedet ikke godt nyt for vestas. Dette er ´bare et tegn på at man skal holde sig langt væk fra alternativ energi. En branche der ikke engang kan giver overskud med statsstøtte i ryggen er ikke noget jeg turde røre ved.



24/1 2012 19:23 troldmanden 052018



Det siger sig selv det er uholdbart. Og netop derfor vil vi se en forbedring over tid. Både Vestas, GE og Siemens siger også de kommer til at tjene penge i år.

Som med alt andet skal man naturligvis se sig for. Men VE er kommet for at blive. Der kommer mange vindere inden for det område



24/1 2012 19:27 Occam 052019



Statsstøtte kan antage mange former.
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Praying_Mantis

Man behøver ikke lukke Hormuz strædet. En effektiv embargo mod Iran vil fjerne 5% af verdens olieproduktion.



25/1 2012 16:28 Readmylips 052050



Hej Troldmand.
Engel har sat alt over styr ved at sælge ud af sin troværdighed - men alt for mange omkostninger og alt for mange nedjusteringer. Det er sandt, at set i Siemens og GE perspektiv, så er Vestas den bedste ud af en p.t. rådden branche. Men Engel ligger som han har redt. Med Engel væk, ville Vestas stige markant. Vi må så håbe, at han er så stædig, at han VIL vinde. Han burde købe for 50 mio. kr. Vestas aktier, så kunne markedet få en begyndende tilld til ham og Vestas. Hele problemet med Engel er, at det er ligegyldigt hvad han siger - da han aldrig leverere det alligevel.



25/1 2012 16:52 troldmanden 152051



Enig omkring det med troværdigheden overfor markedet. Altså at det har en betydning for Aktie kursen. Men jeg mener stadig at personen Ditlev Engel er en god leder. Det e altså stadig ham der har lagt strategien om at være globalt til stede med fabrikker rundt omkring i verden. Og det er entop i denne tid at vi ser effekten af det. At de kan sælge møller på flere markeer end andre producenter kan.

Ja generator fabrikken er noget l.... og ja der er for stor kapacitet. Men det sidste er noget hele branchen lider under og er ikke et issoleret vestas issue

Vestas skal nu levere nogle Q regnskaber hvor folk kan se den underliggende forretning stadig gøre med positive cashflow og en god brutto Margin. Kan de det så vil fokus også langsomt ændre sig fra
det ensideige negative fokus på DE



25/1 2012 17:55 Readmylips 052054



Jeg er enig med dig - også i at DE måske er en dygtig leder. Han er dog ikke dygtig nok til at håndtere kommunikation med aktiemarkedet - og det er et stort problem for ham og for aktien. Et eksempel. I august skule vi høre om supercomputer og om hvordan 3x15 skulle udføres. Så slettes strategien uden videre. Desuden tyder noget på, at deres regnskabsafdelingen ikke rigtig har styr på udgifterne - hvilket i sidste ende falder tilbage på ham.



25/1 2012 18:00 troldmanden 152056



Der er gisninger om det er R&D chefen der har formået at holde de store budget overskridelser skjult for andre



25/1 2012 19:24 Mumtaz 152060



Trodmanden hvorfor ser man ikke rigtig insider køb i Vestas aktien især fra Engel vil måske give lidt tillid ikke med 50 mio i køb men købte han for 500.000-2mio kr så vil tilliden da være højere end når insider ikke rigtig køber og efter sidste q købte ingen måske 1 men ikke meget i en stor virk som Vestas.. Selc vil jeg øge hvis engel køber efter næste regnskab synes det giver mere troværdighed om han bliver er fint med mig

sent from iPhone



25/1 2012 20:43 Readmylips 052062



Hej Mumtaz.
Engel har aldrig haft aktier i Vestas - men hans kone eller ham selv købte så for 400-500 tusinde på kurs 200. Men med en årslån på 15 mio. kr. vil jeg finde det naturligt, at han købte for mellem ti og tredieve mio. kr. aktier. Han er nødt til at satse hårdt privatøkonomisk på det - ellers er han ikke seriøs omkring at investere i Vestas. Blot sølle 5 til 10 mio. kr. vil gøre en enorm forskel.
Mine eneste forklaringer er - at han VED, at det bliver rigtigt hårdt fremover - og derfor ikke vil satse (som os andre) - eller at han er så underlig, at han ikke vil have både sit job som risiko og også aktien. Han købte trods alt heller ikke da blev 10-doblet fra kurs 70 til kurs 700.
Alt i alt - et elendigt signal, at han ikke involverer sig.



25/1 2012 21:59 troldmanden 052074



Det er da ellers noget af et "krav" du stiller til ham at han skal købe for op til 200% af sin årsindtægt. Det er der hvis ingen andre CEOs der gør. Og set ud fra et privat økonomisk disponering så vil det da også være direkte tåbeligt at putte SÅ mange æg i én kurv. Specielt når han har masser af warrants.

"blot" 1 mio vil være et fint signal. Men om det sker har jeg ingen anelse om



26/1 2012 12:57 Readmylips 052103



Hej Troldmand.
Jeg kan godt følge dig - og de fleste vil nok være enig med dig. Blev Vestas overtaget af en kapitalfond (usandsynligt) ville en CEO blive stillet med et krav om at købe meget voldsomt op i aktien privatøkonomisk - og ud fra en gearet model. Eftersom Engel har været med til at køre firmaet i sænk - er det ikke urimeligt at vurdere, at han skulle skyde et mio. beløb ind i det - noget som ville koste ham dyrt, hvis aktien falder. Da manden er velhavende alene p.g.a. hans løn er 1-2 mio. kr. et meget lille beløb i min verden - men 5 mio. kr. eller højere batter. Prøv at se hvor mange aktier den nye CEO i B&O og formanden i B&O har købt til sig selv ved forrige regnskabsaflæggelse. Men satsede Engel hårdt med 10-25 mio. kr. - evt. lånt i banken, hvis han kan - så var han i langt højere grad NØDT til at få Vestas til at fungerer rigtig godt.
Ja det er problemet med options/warrants programmer - der er ingen downside for ejerne af disse - og at de direkte modvirker at CEOs og andre køber aktier på markedsvilkår - det er til dels skadeligt.



25/1 2012 21:57 troldmanden 052073



Ja mumtaz det ville være et rigtig godt signal hvis Ditlev købte en ordentlig røvfuld vestas aktier. Men her og nu må han ikke købe. Det er først efter de har afleveret årsregnskab.

Derudover så har han jo en hulens masse warrants. Så ud fra det faktum så kan man sagtens argumentere for at man ikke selv køber op. For det gælder om at sprede sin investering. Men signalværdien vil være utrolig godt



25/1 2012 20:47 Readmylips 052063



Hej Troldmand.
Hvor stammer de gisninger fra? Fra Vestas ansatte selv? Det er meget interessant - og forfærdeligt - fordi det betyder 1) at Engel måske kunne have undgået det meste af den ene nedjustering (rart - så kunne hans troværdighed have været lidt højere) og 2) farligt, fordi V164 jo nu MÅSKE viser, at den er for dyr at udvikle (sælger ud af V164 - udvanding af Vestas koncernen) og måske allerede har overskredet diverse budgetter.



25/1 2012 21:25 troldmanden 052068



Vestas har netop sagt V164 projektet blive dyrer at udvikle end forventet.........



25/1 2012 22:09 vebrand 052077



Det er en rimelig vigtig information, kan ikke se nogle officielle informationer. Hvis det er korrekt så vil den nok falde rimeligt kraftigt imorgen.



25/1 2012 22:15 troldmanden 052079



Det blev sagt i forbindelse med nedjusteringen. Ikke i det officielle dokument. Men det kom ud i et interview. Kan ikke lige huske hvor jeg læste det. Men analytikerne og dermed markedet ved det godt. Det er måske netop i det lys vestas leder efter en strategisk partner til V164.



25/1 2012 16:11 Readmylips 052048



Hej Occam.
P/E kan næppe trække over 10, p.t..
Selskabet er i "bad standing", p.g.a. konstante skuffelser og er formentlig likviditetsmæssigt presset (vil gerne sælge ud af V164 ejerskabet). Et stort problem i den forbindelse er, at Vestas konstant har sagt - "vi har bedst CoE og presses særligt meget på prisen" - og det er nok ikke sandt.
Næste problem er EPS i 2013 - måske tæt på 0 igen - men det ved ingen - afhængigt af PTC.



25/1 2012 17:38 Readmylips 052053



Rettelse - "presses IKKE særlig meget på prisen".



24/1 2012 20:27 troldmanden 052020



Opdatering. Siemens har nu afsløret at halvdelen af underskudet stammer fra sol/hydro. Så underskudet i vindmølle divisionen er altså minus 24 mio Euro eller minus 2,5 EBIT margin


The company's renewable energy division also fell into the red by €48m, with Kaeser revealing that losses were Split evenly between the Siemens Wind Power and Solar & Hydro units

Og så har Siemens offshore ordre for 1,6 mia Euro som bliver forsinket pga forsinkelser med udvidelsen af det tyske el net. Da alle offshore møllerne laves i DK er det ikke så godt for for dem der arbejder i Siemens produktion i Brande

http://www.rechargenews.com/business_area/finance/article299555.ece



25/1 2012 14:01 mccarthy 152041



De 3 regnskaber udstiller faktisk noget positivt.
A. Der er en priskonkurrence som gør, at det p.t. tilsyneladende er en underskudsforretning at være i branchen. Derfor må politikerne beslutte sig for om vind er en del af fremtidens energiforsyningen - og ikke blot med ord, men sandelig med handling. Obama har nu tydeligt stået frem og sagt at U.S.A. skal have vindenergi med i energiligningen - jeg har svært ved at tro at Det Repuplikanske Partis kandidater fastholder deres modstand. Nu mangler vi ( som sædvanlig ) E.U og ikke en gang snak omkring forskning og miljø, men hvordan E.U. sikre 2020 målene.

og deraf

1. Kina kan levere til lavere priser trods transport m.m. Protektionismen er vel synlig for alle. Der er tegn på protektionisme i E.U. ( dette udsagn står for min egen regning ). U.S.A.'s industri har gentagne gange påpeget dette. Vi har ikke oplevet dette i E.U. regi?
2. Vestas har faktisk en god indtjening på at sælge vindmøller, men desværre en endnu bedre evne til at spendere pengene. Firmaets første udmeldinger i år viser at ledelsen desværre ikke har skiftet spor; ikke at jeg havde forventet det. Vestas har en block-buster i V112, som kommer til at give baghjul hvis prissætningen kan følge med i prisdumpningen.
3. Konsolidering! For at vind produceret energi vedvarende kan konkurrere med fossil baseret energi, må industrien forstå, at der ikke er råd til at alle opfinder den samme dybe tallerken. Siemens, G.E. og Vestas burde finde ind i et samarbejde. For at forklarer mit synspunkt vil jeg sammenligne med dansk medicin industri de sidste dekader. Her var der en række fælles tiltag omkring test at ny medicin og fremlæggelse af diverse data for de enkelte landes kontroller som blev samlet i et nyt firma. Og jeg kan stadigvæk ikke forstå at et firma kan etablere en offshore vindfarm uden at kvaliteten af vindmøllerne er godkendt af et E.U. organ!!!!!
5. ...

2012 er for mig det mest spændende år i denne industri. Jeg mener det er en skillevej for både firmaerne , men så sandelig også for hvad E.U. vil med vindbaseret energi. Tyskland, Frankrig, England, Spanien har som enkeltlande en strategi, men en fælles strategi ( alla Obamas for U.S.A. ) fra E.U. savnes.



25/1 2012 17:07 troldmanden 052052



Jeg er desværre stadig ikke overbevist om at rep. på den korte bane godkender PTC. Den skal nok komme. Men frygter bare stadig at det bliver sent.

Jeg har set tegn på at V112 prisen er blevet sænket mere end 5%. Men de første priser var også ret høje per mw effekt og det har levnet ret god plads til at reducere prisen efterhånden som konkurrencen bliver forstærket

Dit punkt 3 omkring konsolidering og samarbejde mellem Vestas, Siemens og GE forstår je ikke rigtigt. Kan du prøve at uddybe?






25/1 2012 17:56 mccarthy 052055



Hej Troldmand.
Dette er svært at forklare. Min skolekammerat startede et firma way-back og det er hans historie jeg (mis)bruger.
Formålet med firmaet var/er at samstemme resultater og dette indenfor rammer af eksisterende landes autoriteteter - deraf at udsende korrekte ansøgninger. Diverse danske medicinfirmaer er i dag fremmet qua dette firmas interesse for samme tanke og nyder godt deraf.



25/1 2012 21:45 troldmanden 052071



Hej mccarthy

Jeg kanreelt kun se et område hvor vestas, siemens og ge kan samarbejde. Og det er på lobby arbejdet for branchen. Ja og så måske at få underleverandør til at etablere sig globalt sammen med vindmølle producenternes produktions faciliteter. Men selv på det punkt bruger de jo også forskellige leverandører i en række tilfælde



25/1 2012 20:57 Readmylips 052064



Hej Troldmand.
Jeg synes stadig, at der er mærkeligt, at V112 ikke sælger så meget i forhold til 2MW modellerne - også selvom du nævner restriktioner med højde osv. Uden at ane det, vil jeg tro, at V112 ligger på ikke over 15% af salget (nærmere 10% måske) og burde måske være på 25-30%, hvis den er så fantastisk - stigene til op mod 40-50% om nogle år - da jeg forstår, at den skal højt op i luften og derfor ikke må stå hvorsomhelst.

Jeg har ikke teknisk indsigt i møller, men mit gæt er, at Vestas simpelthen ikke er dygtige nok til at sælge - og det er da godt, hvis det er sandt. Det kan også være, at der kommer en ketchup-effekt, når kunderne kan se data for hvordan V112 vindparker yder.

Har du nogle informationer eller meninger om det.



25/1 2012 21:52 troldmanden 052072



Det er først og fremmest et spørgsmål om hvad der er teknisk muligt indenfor lokalplanerne. Og de store vindmøller ER der altså rigtig mange steder de ikke kan stilles op. Se bare på hvordan debatten er herhjemme om vindmnøller højere end 120m. Og en V112 er markant højere end det.

Jeg har godt 28000mw i mit excel med "vestas" projekter hvoraf godt 7000mw er V112. Så altså ca 25%. Så det er nok den øvre ramme for 3+mw møller med stor rotor diameter. Men projekterne er derude og de har trods alt solgt op mod 1500mw. Så det er nu ikke så ringe endda



25/1 2012 16:19 Readmylips 052049



Det giver ikke mening at både GE og Siemens accepterer negativt afkast. Vi må håbe, at begge koncerner (og dermed branchen og også Vestas) vil hæve priserne lidt, men måske skal nogle aktører gå konkurs først. Ellers må branchen finde et system, hvor de små leverandører får nogle ordrer med lav eller negativ marginal og resten af ordrerne giver lav, men positiv marginal som alle udbydere kan slås om. GE presset nu hårdt af stigende USD (kan ikke klare sig i Europa)og Siemens presses hårdt af, at de taber på on-shore - hvor de får flere ordrer.



24/1 2012 21:40 doodha 052021



Jeg tillader mig at genudsende et indlæg som vist druknede i weekendens hurlumhej.
Det bliver i øvrigt spændende, hvad Obama vil sige / lancere i nat i hans tale til nationen.

Genudsendelsen:
Det er sandsynligt, at forlængelsen af PTC-ordningen kommer til at indgå som del af den række forslag m.h.p. jobskabelse, som Obama vil fremlægge i løbet af nogle uger.

Her kunne man forestille sig, at de republikanere som kommer fra stater med høj arbejdsløshed vil være tilbøjelige til at medvirke.

Hertil kommer at der er valgkamp i USA - foreløbig mellem republikanerne indbyrdes. Det bliver først til efteråret, at det for alvor bliver republikanere kontra demokrater. I denne situation kan man sagtens forestille sig, at en del republikanere vil foretrække at profilere sig ved at medvirke til jobskabelse - selv om det sker sammen med demokraterne.



24/1 2012 21:46 troldmanden 052022



Som du nævner er der et par muligheder her i starten af året for at få puttet PTc ind i andre støre lovpakker der skal igennem. Men jeg kan godt frygte at kongressen er lame duck hvor ingen tør løbe en risko ved at forlænge noget de (rep.) ikke er tilhænger af i et år hvor der er valg.





25/1 2012 00:23 052030



Siemens Løscher har udtalt: de gyldne tider i vindindustrien er overstået.... Hvormed der menes af årene med 2 cifret vækst er overstået. Pas på arbejdskapitalen og multiplerne.



25/1 2012 00:55 troldmanden 152035



Det er ikke væksten (oms) han hentyder til. Det er deres Margin som i flere år var i niveau 12-15%. Og der siger han så at nu bliver det en ciferet. Præcis som Vestas sagde i Q3 hvor Ditlev sagde high teen med normalt US



26/1 2012 09:27 hja 052101



Brasilien har godt nol foden på speederen:

Wind power in Brazil

End 1997: 3 MW
End 1998: 17 MW (+466.7 %)
End 1999: 19 MW (+11.8 %)
End 2000: 22 MW (+15.8 %)
End 2001: 24 MW (+9.1 %)
End 2002: 22 MW (-8.3 %)
End 2003: 24 MW (+9.1 %)
End 2004: 24 MW (- %)
End 2005: 29 MW (+20.9 %)
End 2006: 237 MW (+717.3 %)
End 2007: 247 MW (+4.3 %)
End 2008: 339 MW (+37.3 %)
End 2009: 606 MW (+78.8 %)
End 2010: 931 MW (+53.7 %)
End 2014: 7,000 MW (p)

fra

http://www.evwind.es/noticias.php?id_not=16229

Hvem af producenterne står bedst i Brasilien?



26/1 2012 10:56 troldmanden 052102



Brasilien er et ret broget markedet. Argentinske Empasa som man aldrig høre om her i Europa har en pæn andel og hvisnok den største produktions kapacitet med 1000mw.

Tyske Enercon har også leveret en del møller. Og så GE/Vestas/Gamesa/Suzlon + et par enkelte kinesiske selskaber har fået mindre ordre. Men der er ikke 1-2 selskaber der sidder på 50+% af markedet som vi ellers ser i mange andre lande. Så det er en ben hård kamp



TRÅDOVERSIGT