Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Start på fundamental investering


54834 TReder 25/3 2012 00:16
Oversigt

Hej alle PI'ere :)

Der går ikke forfærdelig længe inden min 18 års fødselsdag, hvilket samtidig betyder en stor finansiel saltvandsindsprøjtning. I stedet for at gå forbrugsamok har jeg dog besluttet mig for, at de skal investeres i aktier. Det er en langsigtet investering (20-30 år), og jeg har derfor valgt at give mig i kast med noget fundamental/value baseret investering med løbende justeringer, selvfølgelig. Jeg har det dog ikke det alt for godt med at lægge 20000+,- i et projekt, jeg ikke har den store forstand på. Jeg har dog somt sagt lige lidt tid, omkring et halvt år, at forberede mig på. Jeg ville derfor høre jer, om I kan anbefale noget vigtig litteratur og/eller forskellige ting, som er vigtige at få styr på og øve sig i inden?


Mvh.
TReder



25/3 2012 12:51 Occam 054837






26/3 2012 08:50 TeamGarlic 154848



Hej TReder
http://www.grahaminvestor.com/ er et godt sted at starte.
Meget anbefalelsesværdig er også http://www.oldschoolvalue.com/. Særligt hans blog, hvor han i dette indlæg de-komponerer Piotroskis 9 kriterier og analyserer deres indvirkning på performance er rigtig interessant: http://www.oldschoolvalue.com/blog/investing-strategy/best-piotroski-screen-combination/

En interessant artikel:
http://advisorperspectives.com/commentaries/fast_31512.php?WT.rss_f=CommentaRSS&WT.rss_ev=a&WT.rss_a=The_Truth_About_Earnings_and_How_They_Drive_Stock_Values_and_Shareholder_Returns

Happy reading !



26/3 2012 09:20 johnsen 454849



Ja, du sidder nok og hopper i stolen for at komme i gang med at købe aktier. Det kan ofte virke som de rene abstinenser.

Det eneste der kan anbefales du køber hver gang abstinenserne viser sig er NOVO - så kan du i ro og mag sætte dig ind i både FA og TA, skabe dig en strategi, så du har et grundlag at handle på.

Og hvorfor så lige NOVO? Kig på en kursgraf, lyt til stigning af diabetes worldwide; du kan stort set ikke tabe penge med en rimelig lang horisont. NOVO er og bliver en perle og man bør faktisk ikke kigge på virksomheden før der sker udskiftning i topledelsen den nuværende kan bare det "skidt". Topledelsen er kanon.

Lav ikke den fejl som rigtig rigtig mange har gjort, fordi de ikke kunne vente med at handle til grundlaget var ok. Husk; "der kommer altid en pige og en sporvogn til".

Held og lykke med: Lær og forstå; ikke mindst aktiedebatter.



26/3 2012 11:42 actdk 054854



Ham her vil sælge dig en hel masse, det tror jeg at jeg ville springe over, men hans videoer beskriver faktisk rimelig kort og præcist hvad man skal have styr på inden man begynder. Selvfølgelig ikke i dybden, men i det mindste et overblik!

http://www.freetradingsystems.org/


Tilgangen er måske mere teknisk, men det kan lige så godt bruges til en FA/value-plan.



TRÅDOVERSIGT