Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 27 November Kl. 16:00 Læs mere her

Torm indgår betinget aftale med bankerne


55200 fcras 4/4 2012 13:59
Oversigt


Onsdag 4. april 2012 kl: 14:28

Torm har indgået en betinget aftale om henstand med betaling af afdrag og finansielle
covenants på skibsfinansieringen indtil 30. april, med den koordinationskomité der repræsenterer rederiet banker.

Torm skriver i en meddelelse sendt til Fondsbørsen onsdag eftermiddag, at rederiet forventer, at aftalen om henstand vil blive ubetinget i løbet af de kommende dage.

Derudover har Torm indgået en betinget principaftale om en langsigtet finansiel løsning med bankgruppens koordinationskomite og de største ejere af indchartret tonnage.

Aftalen vil blandt andet stille arbejdskapital til rådighed og give betydelig henstand med betaling af afdrag og finansielle covenants på de eksisterende skibsfinansiering.

Som tidligere omtalt har Torm været i konstruktiv dialog med ejerne af den indchartrede tonnage vedrørende en restrukturering af rederiet kontrakter. Den betingede aftale med de største ejere af indchartet tonnage vil ændre kontrakterne permanent og tilpasse omkostningerne til det nuværende markedsniveau eller give mulighed for opsigelse af kontrakterne.

De største ejere af den indchartrede tonnage vil tilpasse raterne til det aktuelle markedsniveau indtil 30. april 2012, mens den betingede aftale færdigforhandles.

Bankerne og ejerne af den indchartrede tonnage vil, såfremt aftalerne færdigforhandles, tilsammen opnå en betydelig ejerandel i Torm, som følge af aftalerne om den langsigtede finansielle løsning.

Det forventes derfor, at de nye aktier i Torm vil medføre en betragtelig udvanding for eksisterende aktionærer. Holder denne del af aftalen stik, vil det formentlig betyder, at rederiets hidtige hovedaktionær, den græske skibsreder Gabriel Panayotides, mister kontrollen med det danske rederi.

De nøjagtige konsekvenser for de eksisterende aktionærer vil blive fremlagt, når de endelige aftaler er blevet færdigforhandlet.

Aftalen er blandt andet betinget af en færdigforhandling af aftalegrundlaget, endelig godkendelse fra alle involverede parter, inklusive generalforsamlingens accept, samt underlagt bestyrelsens fortsatte pligter til at varetage alle interessenters forhold.

Kilde: Torm

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=13977

TORM.CO
4/4 2012 14:48 troldmanden 055201Grækeren Gabriel Panayotides presses måske ud af Torm. Og det er nok ikke så skidt endda


http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2742638...TRÅDOVERSIGT