Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas lukkerr under 50! Hedgefonde smader vestas!


55528 centa50 14/4 2012 17:36
Oversigt

Ifølge børsen så skulle hedgefonde nu overtage short andelen med 98% 44 mil aktier? link http://borsen.dk/nyheder/topnyhed/artikel/1/230127/sp..

De spekulerer den ned og ned! 2012 bliver vidst udresning for vindmølle branchen. Mange svage lukke og slukke vil vestas være en af dem og gå konkurs eller blive købt for slik i kurs 20 hvis nu kursen skulle falde mod 10 så er vel 20 kr godt køb på 100% ?


Mange forventer at vestas skal smide vestas smide fakta på bordet eller ledelsen skal uuuuuuuud ?


Lad os nu få den sidste skrække nyheder så den bunder ud eller gå konkurs!


Ta mæssigt, vestas nærmer sig til en købzone der muligvis vil give en god swingtrade mod 55-60, om den går yderligere op så skal den regnskab i maj komme positivt her vil kursen gå mod 80, men nedjusterer de igen i maj, så må jeg sige vestas går mod kurs 35 og 25.

Korsigtet modstand ligger nu i 50,80 bryder vi dette område vil jeg tro vestas skal op og hilse de 55-60 område hvis ikke mere!

Men ma20 og ma50 er givet salgssignal der begyndt at falde. skidt tegn eller fake tegn ?


TA eksperterne må meget gerne tilføje hvis jeg ser noget forkert!


VWS, VWS.CO
14/4 2012 18:57 turin 055535Vestas er langt fra konkurs. Hvor får du sådan noget fra?

- turin14/4 2012 19:23 golfhouse 055537Kan heller ikke lige se hvor du har fanget den historie om konkurs, ingen er vel i tvivl om at Vestas kursen er alt for lav i forhold til firmaet.

sent from iPhone14/4 2012 20:32 eGhazi 055540hvorfor læste jeg egentlig dette indlæg, centa tag dig sammen!!! Bare kig på indreværdien, så kan den umuligt gå konkurs15/4 2012 08:46 Rizla 055545Hej alle .

Æren for at shorterne har tjent gode penge på vestas , må ene og alene tilskrives Vestas dårlige indtjening .

Hvis der er shortet i nærheden af de 25 % som kan shortes , kan shorterne på ingen måde presse kursen længere ned end den er i forvejen .

Ryger kursen yderligere ned , er det vel makroøkonomien eller Vestas selv , der nok en gang må meddele , at en vindmølle er væltet , fordi det blæste - har mistet en vinge , fordi møllen kørte rundt - eller er gået op i flammer pga. overophedning .

Vestas sidder selv med løsningen , der kan vende deres mareridt . Vi nærmer os 1´ste kvartal regnskabet . Hvis regnskabet viser , at Vestas gør det bedre end markedet har forventet , skal shorterne nok lukke deres shortpositioner . Shorterne er ligeglade med , om de ligger short eller long - bare de tjener penge på deres investeringer . Det er vel formålet med at investere penge i et firma uanset hvilket .

Shortene er i mine øjne ikke økonomiske terrorister . De har bare været bedre til at læse markedet , end de investorer der har ligget lang . Forklaringen på hele Vestas fadæsen de sidste år skal ikke findes i avancerede tekniske analyser , men i ganske simpel sund fornuft .

Selveste Ditlev Engel købte aktier over kurs 225 kr . Hvordan kunne han læse fremtiden for Vestas dårligere end shorterne ? . Det kan man jo så undre sig lidt over , indtil vi alle får vished om tingenes tilstand i Maj ?

Mvh : Rizla15/4 2012 09:50 cykling 055546Omkring short er der noget jeg ikke forstår.Den der låner aktier ud til short får selvfølgelig renter / gebyr, men til gengæld falder værdien af aktien voldsomt med store udrealiserede tab til følge for dem der har lånt aktien ud.Kan man antage at forudsætningen for udlånet må være en meget stærk tro på at faldet kun er midlertidigt.Sådan at forstå at hvis man virkelig ikke troede på vestas så skulle man jo ikke låne den ud, men sælge den.Hvis det skal give nogen mening må konklusionen så være at jo mere villig man er til og låne ud jo mere er man sikre på selskabets værdi / overlevelse.Ellers vil regnestykket være at man låner aktien ud som man har købt til kurs 200 får 20kr for ulejligheden samt et kurs fald på 75% ?15/4 2012 10:08 Rizla 155547Hi Cykling .

Hvis en investor tror en Aktie vil falde , shorter han den . I den anden ende sidder der en investor og tror det modsatte , hvorfor han køber den . 25 % af aktierne kan shortes . Dermed sidder der 25 % og tror kursen vil falde , mens der sidder 75 % og tror på kursen vil stige . Det er i princippet , et ganske simpelt væddesmål .

Ingen af investorerne tror selvfølgelig på , at firmaet går fallit .Du kan være sikker på , at hedgefondene har fingeren på pulsen hele tiden og hvis de fornemmer , at de kan miste penge , står de af i Roskilde ;o)

Hvis der skulle ske det utænkelige , ville der være 25% af aktierne der er shortet , som skulle købes tilbage i en fart . Det ville ca ta`15 - 18 dage med normal omsætning , hvilket man må forvente ville få kursen til at stige dramatisk .

Dem der især har mistet penge på , at det er gået så skidt for Vestas , er de mange små investorer , som har en tilbøjelighed til , at lade deres følelser for et givent firma styre deres investeringer .

En gylden regel for en investor er ; forelsk dig aldrig i et bestemt firma .

Mvh: Rizla15/4 2012 10:26 cykling 055548Så på den måde bliver det en naturlov at når de 25% rammes, så skal vi den anden vej igen og værdien ligger i dem der under vejs har solgt i angst og mismod til en lavere kurs end som den de købte i ?15/4 2012 11:55 Bryan 055551Nej.

Det er ikke en naturlov at aktien kun kan stige hvis den ikke shortes yderligere.

Aktien er faldet primært p.g.a. skuffende resultater og hvis selskabet fortsætter med at skuffe vil kursen også fortsat falde. De mange shorts er et tegn på at mange forventer at dette vil ske.

Shorting kan have en forstærkende effekt på kursudviklingen (i begge retninger), men forvent ikke at dine aktier stiger før markedet tror på selskabets indtjening.15/4 2012 10:51 Bryan 055550Jeg forstår ikke helt hvad du mener med " hvis der skulle ske det utænkelige". At firmaet går fallit, eller at de leverer et uventet positivt regnskab ?

Jeg læser dit indlæg som om du mener fallit, men det kan jeg ikke få til at passe med din konklussion. Hvorfor skulle shorterne have travlt med at købe tilbage hvis firmaet er på vej mod konkurs ? Og hvis de ville købe, var der 75% der meget gerne ville sælge deres aktier til rene foræringspriser. Altså dramatisk kursfald.

Så "det utænkelige" for dig må være det positive regnskab ?


16/4 2012 07:37 Rizla 055568Hej Bryan og andre interesserede .

Med hensyn til min bemærkning om " hvis det utænkelige skulle ske " mener jeg , at hvis der kommer rygter om , at en konkurs skulle være under opsejling , er der nogen der får travlt med , at lukke deres shortpositioner . Men ligeledes ville de der har investeret lang , selvfølgelig også få travlt med at slippe deres aktier - der ville kort sagt blive panik ved udgangen .

Med hensyn til det du skriver , at hvis de 25% shortere ville lukke deres shortpositioner , ville der være 75 % der gerne ville sælge deres aktier til en spotpris , er jeg ikke enig . Der sidder mange Vestas aktionærer , som har købt til en høj kurs . De er ikke indstillede på , at smide aktierne til 50 kroner . Jeg er ret sikker på , at Ditlev Engel ikke sælger til kurs 50 . Han købte til kurs ca 225 - for bare at tage et eksempel .

Med min sparsomme kendskab til , hvad der sker i tilfælde af en evt. konkurs i et aktieselskab , mener jeg at alle aktionærer i yderste konsekvens , kan miste deres investeringer . Vi kunne jo for sjovs skyld evt. høre Karsten Ree . Han må være en kompetent ekspert på dette område :o)

For god ordens skyld , vil jeg gerne understrege , at vi kun snakker om , hvad der ville ske i et hypotetisk scenarie .

Apropos Vestas - i dag er der rygter i markedet om en evt. kinesisk
interesse i , at købe Vestas , så lad os se hvad dagen bringer .

Rygter om salg af Vestas dukker op , hver eneste gang kursen nærmer sig kurs 50 . Lad os vente og se , om det er seriøst denne gang .

Ps - jeg har ikke selv aktier i Vestas , men ønsker for de der har , at de får en happy ending på deres investeringer i Vestas

Mvh. Rizla.16/4 2012 08:42 Bryan 055575Ja konkurs er heldigvis et hypotetisk scenarie. Rygter om opkøb virker jo modsat, så her kan der sagtens være nogle shortere der får travlt med at lukke deres positioner. Her kan de mange shortede aktier have en forstærkende effekt på de kursstigninger der kommer hvis markedet tror på rygterne, og så kan det godt blive sjovt for Vestasaktionærerne.

Jeg er ret enig i det meste af det du skriver, dog med undtagelse af :

"Der sidder mange Vestas aktionærer , som har købt til en høj kurs . De er ikke indstillede på , at smide aktierne til 50 kroner ."

Jeg ved godt at der er meget psykologi med i det og at mange ikke kan lide at tage et tab. Det er efter min mening menneskeligt, men noget man bør bekæmpe af hensyn til sit langsigtede afkast. Det er i længden bedre at tage sit tab og prøve at hente det tabte ind på andre aktier end at blive hængende i en Aktie der fortsætter med at falde. Og hvis man tror selskabet er ved at gå konkurs handler det bare om at få solgt uanset GAK. Det kan godt være at det gør ondt at sælge til 50 kr hvis man har købt dem til 225 kr, men hellere det end vente til de er værdiløse ved en konkurs.

Jeg er overbevist om at et stort flertal af aktionærerne vil sælge i den situation og der bliver, med dine ord, panik ved udgangen. Shorts eller ej, aktien vil styrtdykke.

Men heldigvis er det jo ikke aktuelt.16/4 2012 09:01 Rizla 055576Hej Bryan .

Nej - lad os glemme de dystre hypoteser . Lad os håbe , at Vestas genvinder om ikke fortiders styrke , så i det mindste fornyede positive udsigter .

Der må og skal komme godt nyt , omkring de fornyede tiltag . Jeg tror vi alle ser frem til 1 kvartal`s regnskab . Det skal vise fremgang , for at genskabe bare en lille smule investor tillid .

Mvh. Rizla .


16/5 2012 09:26 Daytrader 056945Dine parametre til MACD og Stochastic er ikke optimale. Du bør sætte dig mere ind i hvordan dine indikatorer virker.TRÅDOVERSIGT